Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19

Πάνω από το υπόγειο κέντρο επιχειρήσεων της 98 ΑΔΤΕ στη ΛΕΣΒΟ, θέλουν να κατασκευάσουν τον νέο καταυλισμό αλλοδαπών!

Λέσβος: Πάνω από το υπόγειο κέντρο επιχειρήσεων της 98 ΑΔΤΕ θέλουν να κατασκευάσουν τον νέο καταυλισμό αλλοδαπών!
Εκεί ακριβώς που σταμάτησαν οι ζαίοι, συνεχίζουν οι γαλάζιοι ...ζαίοι...
Τι ΔΕΝ καταλάβαμε;;;
Σε μια αποκάλυψη που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα προχώρησε ο πρόεδρος της κοινότητας στο Μαναταμάδο της Λέσβου  Χαράλαμπος Τζελαΐδης.
Όπως είπε ο ίδιος κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και αναφέρει το lesvospost ο νέος
καταυλισμός αλλοδαπών που θέλει να κατασκευάσει η κυβέρνηση στη θέση Καράβα βρίσκεται πάνω από το υπόγειο επιχειρησιακό κέντρο της 98 ΑΔΤΕ!
Όπως ανέφερε ο Χ. Τζελαΐδης:
«Έχουμε προσκομίσει φωτογραφικό υλικό από το internet, και από αυτοψία που κάναμε οι ίδιοι στο σημείο, καθώς επίσης και από τα χρόνια που ζούμε στο τόπο αυτό, συγκρίνοντας τις συντεταγμένες που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 405/11-02-2020 τεύχος Β, φαίνεται καθαρά ότι, η έκταση που επιτάσσει η Κυβέρνηση να γίνει το Κλειστό Κέντρο προσφύγων - μεταναστών, είναι ο χώρος στον οποίο υπάρχει το υπόγειο διοικητήριο του Στρατού εν καιρώ πολέμου.
Φαίνονται οι θέσεις που καταλαμβάνουν τα άρματα, καθώς επίσης και ο χώρος στον οποίο ο εχθρός μπορεί να κάνει απόβαση ρίχνοντας αλεξιπτωτιστές και να προσγειώσει άνετα ελικόπτερα.
Πάντα να έχουμε υπόψη μας ότι η Τουρκία (Μοσχονήσια) απέχουν από την θέση αυτή 7 – 8 μίλια.
Αυτόν, λοιπόν, το χώρο επιτάσσει η Κυβέρνηση για την νέα δομή.
Θα ήθελα, να σκεφτεί η Ελληνική Κυβέρνηση, αν γνώριζε πόσο σημαντικής στρατιωτικής  σημασίας ήταν ο χώρος που επίτασσε.
Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν το γνώριζε και βάση με τα καινούργια στοιχεία που προσκομίζουμε θα προβεί σε άρση της απόφασης αυτής», καλώντας  το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.
 
 
 
Απέκλεισαν την θέση Καράβα - Καβακλή Μανταμάδου
Τη θέση Καράβα - Καβακλή Μανταμάδου η οποία επιτάχθηκε προκειμένου να κατασκευασθεί εκεί Κέντρο Εξυπηρέτησης και Φροντίδας Αλλοδαπών  απέκλεισαν σήμερα από νωρίς το πρωί πολίτες και αυτοκίνητα αλλά και μηχανήματα του δήμου δυτικής Λέσβου.
Στη θέση Διαβολόρεμα στην εθνική οδό Μυτιλήνης - Καλλονής όσο και στην περιοχή Παναγιά Τριχερούσα στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης - Μανταμάδου, επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκεί εγκαταστάσεις.
Ενώ απαγορεύεται η διέλευση ακόμα και των απορριμματοφόρων που κινούνται προς τον παρακείμενο στη συγκεκριμένη θέση Χώρο Υγειονομικής Ταφής Αποριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α) της Λέσβου.
Το τελευταίο γεγονός μεταφράζεται σε κλείσιμο του ΧΥΤΑ όσο τουλάχιστον διαρκεί ο αποκλεισμός.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο αποκλεισμός της θέσης θα διαρκέσει κατ' αρχάς 48 ώρες και είναι συμβολικός αλλά και προειδοποιητικός, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
 
Την ίδια ώρα το ΛΣ έδωσε στη δημοσιότητα τα  στατιστικά στοιχεία των παράνομων εισόδων στα ελληνικά νησιά για τον Ιανουάριο του 2020.
Σύμφωνα με αυτά μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (πλην Έβρου) μπήκαν παράνομα στη χώρα 3.170 αλλοδαποί σε 91 συνολικά μεταφορές που πραγματοποιήθηκαν από τα τουρκικά στα ελληνικά παράλια.
Το ίδιο χρονικό διάστημα  το ΛΣ εμπόδισε 201 αλλοδαπούς να εγκαταλείψουν την χώρα, καθώς αυτό θεωρήθηκε… παράνομο.