Τρίτη, Φεβρουαρίου 18

ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! «ΘΑ ΚΑΨΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ – ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΜΕ»

Σειρά κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν δήμοι και οργισμένοι κάτοικοι στα νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους με την απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει ακίνητα κι εκτάσεις. «Ζητάμε την αποσυμφόρηση των νησιών, όχι την κατασκευή νέων κλειστών δομών για πρόσφυγες και μετανάστες», λένε χαρακτηριστικά.


Μάλιστα, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε νωρίτερα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου καταδίκασε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη, ενώ αποφάσισε να διακόψει κάθε επαφή με την κυβέρνηση μέχρι την ανάκληση αυτής και την αποσυμφόρηση των νησιών. Με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την προσβολή της ΠΝΠ, αλλά και να ενημερώσει τους αρχηγούς όλων των κομμάτων.

«Επιτάξεις γίνονται μόνο εν καιρώ πολέμου»
Στο μεταξύ, προχωρούν κανονικά οι εργασίες κατασκευής της νέας κλειστής δομής στη Σάμο, και συγκεκριμένα στη θέση Ζερβού της Κοινότητας Μυτιληνιών, με στόχο να αντικατασταθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ. Ο πρόεδρος της κοινότητας, Γιώργος Ελευθερόγλου, μιλώντας σε ενημερωτική ιστοσελίδα, θυμίζει την απόφαση του ΣτΕ που κρατούν στα χέρια τους οι κάτοικοι, βάσει της οποίας, η δομή δεν μπορεί να στεγάσει περισσότερα από 1.200 άτομα.

«Η επίταξη της ευρύτερης περιοχής, μας δείχνει ότι η κυβέρνηση θέλει να στεγάσει εδώ χιλιάδες ανθρώπους. Ο λαός της Σάμου φοβάται ότι θα έχουμε νέες ροές προσφύγων και μεταναστών. Κανένας μετανάστης δεν θα δεχτεί να φύγει από το ανοιχτό Κέντρο στο Βαθύ, για να έρθει εδώ να μείνει σε κλειστή δομή. Αυτό σημαίνει ότι θα φέρουν κι άλλους στο νησί μας. Άρα, για ποια αποσυμφόρηση μιλάμε; Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι εν καιρώ ειρήνης και δημοκρατίας, η ελληνική κυβέρνηση θα επιτάξει τα σπίτια και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών, για να στεγάσει μετανάστες και αλλόθρησκους. Επιτάξεις γίνονται μόνο εν καιρώ πολέμου».

«Ή φεύγουμε από τα σπίτια μας ή μένουμε κι εναντιωνόμαστε»
Σχολιάζοντας την κυβερνητική απόφαση για επίταξη ακινήτων και εκτάσεων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, ο κύριος Ελευθερόγλου έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο που θα τους αναγκάσει τελικά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Προανήγγειλε δε, πληθώρα κινητοποιήσεων από τους κατοίκους του νησιού:

«Δεν μπορείς να διώχνεις τους Έλληνες πολίτες από τα σπίτια τους, για να στεγάσεις αλλόθρησκους. Φοβάμαι ότι υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης να εγκαταλείψουμε τα σπίτια και τις περιουσίες μας προκειμένου να στεγαστούν οι μετανάστες. Βλέπουμε να στήνονται σπιτάκια υπερ-λουξ με όλες τις ανέσεις για να μείνουν οι μετανάστες, την ίδια στιγμή που υπάρχουν Έλληνες που πεθαίνουν από την πείνα και το κρύο. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Να ζούμε σε ευρωπαϊκό κράτος και οι άνθρωποι να πεθαίνουν από το κρύο και την πείνα; Σήμερα το απόγευμα αποφασίζουμε στο δημοτικό συμβούλιο τις επόμενες κινήσεις μας. Αυτά που θα γίνουν, δε λέγονται. Ή φεύγουμε από τα σπίτια μας ή μένουμε κι εναντιωνόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα θα κάψω τις κάρτες μέλους της ΝΔ»
Ο κύριος Ελευθερόγλου εξαπέλυσε δριμύτατους χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, περιγράφοντας «το απίστευτο της κατάστασης» στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι της Σάμου.

«Προεκλογικά, ο ίδιος ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την κοινότητά μας δύο φορές. Κάτσαμε μάλιστα στο ίδιο τραπέζι και κουβεντιάσαμε την κατάσταση στο νησί μας, αλλά και την απόφαση του ΣτΕ. Δεσμεύτηκε επανειλημμένως ότι θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις. Μου φάνηκε εξαιρετικά έντιμος άνθρωπος, γι’ αυτό και δώσαμε όλο μας το είναι να τον βγάλουμε πρωθυπουργό. Δυστυχώς, όπως φαίνεται, ο Μητσοτάκης λέει ψέματα στον ελληνικό λαό. Τόσο αυτός, όσο και ο Μηταράκης είναι ανέντιμοι. Έχω ήδη ζητήσει τη διαγραφή μου από τη ΝΔ και σήμερα κιόλας θα κάψω όλες τις κάρτες μέλους».http://www.ksipnistere.com