«Διπλοθεσίτης» ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ. Εκτός από τα λεφτά της Βουλής, παίρνει και αυτά του Δήμου Βέροιας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ = ΛΑΜΟΓΙΟ !

Δεν έχουν τον θεό τους αυτοί οι βουλευτές, που αναζητούν τρόπους για να μεγαλώνουν το
εισόδημά τους. Αυτή τη φορά μια υπόθεση έχει φτάσει στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής και αφορά σε Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας,

ο οποίος παρότι είναι εν ενεργεία, συνεχίζει να έχει επαγγελματικές σχέσεις με το Δημόσιο.

Πρόκειται για μια αποκάλυψη του Pagenews.gr που αναφέρει ότι ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης είναι βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας με σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο, αλλά και μάχιμος δικηγόρος στη Βέροια.


Έχει διατελέσει βουλευτής από το 2007 μέχρι το 2009 και από το 2012 μέχρι το 2015, ενώ επανεκλέχθηκε και στις τελευταίες εκλογές του Ιουλίου του 2019. Από τον Ιανουάριο του 2018 έχει προσληφθεί στο δήμο Βέροιας ως έμμισθος δικηγόρος και διορίστηκε με ΦΕΚ σε οργανική θέση του δήμου.
Στην απόφαση της 5ης Ιανουαρίου του 2018 την οποία υπογράφει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, αναφέρεται ότι: «Προσλαμβάνουμε ως Δικηγόρους σε αντίστοιχες κενές οργανικές θέσεις του Δήμου Βέροιας, με σχέση έμμισθης εντολής, τους παρακάτω Δικηγόρους του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, σύμφωνα με το αριθμ. 10/2017 πρακτικό συνεδρίασης της επιτροπής του άρθρου 43 του ν.4194/2013 όπως ισχύει για την πλήρωση δυο θέσεων δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής στο Δήμο Βέροιας το οποίο δημοσιεύτηκε στις 15-12-2017. Από τους δυο δικηγόρους ο ένας είναι ο νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Αντικείμενο της απασχόλησής του είναι η νομική υποστήριξη του δήμου Βέροιας και ο προσληφθείς θα υπάγεται οργανικά στο δήμο Βέροιας και θα αμείβεται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.
Επομένως, ο κ. Τσαβδαρίδης, ανήκει οργανικά στο τακτικό προσωπικό της νομικής υπηρεσίας του Δήμου και απολαμβάνει όλων των προνομίων και δικαιωμάτων που έχουν οι τακτικοί μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι. Αλλά κατά πόσο νόμιμο και ηθικό είναι ένας εκλεγμένος βουλευτής να απολαμβάνει και τη βουλευτική αποζημίωση και τον δημοτικό μισθό από τον Δήμο; Ο έμμισθος δικηγόρος του Δήμου είναι, εκ του νόμου, έμμισθος δημόσιος λειτουργός και αν θέλει να είναι υποψήφιος Βουλευτής θα πρέπει να καταθέσει παραίτηση από τη θέση του στο Δήμο. Αν δεν εκλεγεί επιστρέφει κανονικά στη θέση του.


Όπως ορίζει το άρθρο 56 του Συντάγματος: «Έμμισθοι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι, άλλοι υπάλληλοι του Δημοσίου, υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας, υπάλληλοι οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, αιρετά μονοπρόσωπα όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, διοικητές, υποδιοικητές ή πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων ή διευθύνοντες ή εντεταλμένοι σύμβουλοι νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου ή δημόσιων επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος ή επιχειρήσεων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές, αν δεν παραιτηθούν πριν από την ανακήρυξή τους ως υποψηφίων».


Όμως όπως ο ίδιος επισήμανε στο pagenews «είναι απολύτως νόμιμο και ηθικό και δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Είναι νομικός σύμβουλος και δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος. Είναι επομένως και νόμιμο και ηθικό».
Κάτι που είναι επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Τσαβδαρίδης παίρνει άδεια από τον Δήμο Βέροιας για μετακινήσεις από τη θέση του ενώ φέρεται να αμείβεται με 2.505,30 ευρώ μισθό τον μήνα από τον Δήμο Βέροιας όπως φαίνεται από την απόδειξη πληρωμής που παρουσιάζεται παρακάτω.
https://dovites.blogspot.com/2020/02/blog-pos

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα