Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26

Μητσοτάκης–Κικίλιας περιμένουν να βγάλουν λεφτά οι φαρμακευτικές απο τη διάδοση του Κορωναϊού στην Ελλάδα;


Ο ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ COVID-19 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΡΥΩΜΑ
Ένας corona virus είναι ένα είδος κοινού ιού που προκαλεί λοίμωξη στη μύτη, τα ιγμόρεια, ή τον άνω λαιμό. Οι περισσότεροι corona viruses δεν είναι επικίνδυνοι.
Στις αρχές του 2020, μετά το Δεκέμβριο του 2019, στη Κίνα, ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας προσδιόρισε ένα νέο τύπο corona virus (2019-nCoV), που μπορεί να αποβεί μοιραίος. Ο οργανισμός ονόμασε την ασθένεια που προκαλεί COVID-19.

Το ξέσπασμα γρήγορα κινήθηκε από την Κίνα σε όλο τον κόσμο. Εξαπλώνεται με τον ίδιο τρόπο που κάνουν και οι άλλοι corona viruses, μέσω επαφής από άτομο σε άτομο.
Τα συμπτώματα μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε από 2 έως 14 ημέρες μετά την έκθεση. Νωρίς, είναι πολύ σαν το κοινό κρυολόγημα.
Μπορεί να παρατηρήσετε:
  • Πυρετό
  • Βήχα
  • Δύσπνοια
OI λοιμώξεις κυμαίνονται από ήπιες έως σοβαρές. Ο ιός μπορεί να γίνει θανατηφόρος αν πάει προς πνευμονία, αναπνευστική ανεπάρκεια ή φέρει σηπτικό σοκ. Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο από το θάνατο είναι οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Corona viruses αναγνωρίστηκαν για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1960, αλλά δεν ξέρουμε από πού προέρχονται. Παίρνουν το όνομά τους από το στέμμα-όπως το σχήμα τους. Μερικές φορές, αλλά όχι συχνά, ένα corona virus μπορεί να μολύνει και τα ζώα και τους ανθρώπους.
Οι περισσότεροι μέχρι τώρα corona viruses έχουν εξαπλωθεί όπως μεταδίδεται ένας ιός απο κρύωμα π.χ. μέσω μολυσμένων ανθρώπων, απο το βήχα και το φτέρνισμα, αγγίζοντας τα χέρια ή το πρόσωπο ενός μολυσμένου ατόμου, ή αγγίζοντας τα πράγματα, όπως πόμολα που έχουν μολυνθεί άνθρωποι έχουν αγγίξει.
Σχεδόν ο καθένας παίρνει μια λοίμωξη απο corona virus τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του, πιθανότατα ως ένα νεαρό παιδί.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ασθένειες απο corona viruses είναι πιο συχνές το φθινόπωρο και το χειμώνα, αλλά ο καθένας μπορεί να έρθει κάτω από μια λοίμωξη απο corona virus ανά πάσα στιγμή.
Οι προηγούμενες σοβαρές περιπτώσεις λοιμώξεων σε παγκόσμιο επίπεδο απο corona virus ήταν:
1. Το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (ΜΕRS)
2. Το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS)
Κοινά συμπτώματα όλων των corona viruses
Τα συμπτώματα των περισσότερων corona viruses είναι παρόμοια με οποιαδήποτε άλλη λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού, συμπεριλαμβανομένης της καταρροής, toy βήχα, to πονόλαιμο, και μερικές φορές τον πυρετό.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θα γνωρίζετε αν έχετε corona virus ή διαφορετικό ιό που προκαλεί το κρύωμα, όπως πχ. ο rhinovirus.
Yπάρχουν εξετάσεις
Θα μπορούσατε να μάθετε αν έχετε COVID-19 ή άλλη μορφή corona virus με εργαστηριακές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων απο επιχρίσματα απο τη μύτη και το λαιμό, όπως και απο την εξέταση του αίματος.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν θα άλλαζαν τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα συμπτώματά απο ένα συνηθισμένο κρύωμα, τα οποία συνήθως φεύγουν μετά λίγες ημέρες. Ο COVID-19 είναι όμως μια σοβαρή περίπτωση corona virus και για το λόγο αυτό έχει σημασία να γίνονται εξετάσεις. Μια λοίμωξη corona virus τύπου COVID-19 εξαπλώνεται στο κατώτερο αναπνευστικό σύστημα (τραχεία και πνεύμονες) και μπορεί να προκαλέσει πνευμονία, ειδικά σε ηλικιωμένα άτομα, σε άτομα με καρδιακή νόσο, ή σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
ΕΜΒΟΛΙΟ
Δεν υπάρχει εμβόλιο για corona virus.
ΠΡΟΛΗΨΗ
Για να προλάβετε μια λοίμωξη απο corona virus συμπεριλαμβανομένου και του COVID-19 πρέπει να κάνετε τα ίδια πράγματα που πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε το κοινό κρυολόγημα!
Να πλένετε τα χέρια σας καλά με σαπούνι και ζεστό νερό ή με οινόπνευμα με βάση το απολυμαντικό χεριών.
Να κρατάτε χέρια και τα δάχτυλά σας μακριά από τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας.
Να αποφεύγετε τη στενή επαφή με ανθρώπους που έχουν μολυνθεί.
Μια λοίμωξη COVID-19 την αντιμετωπίζεις με τον ίδιο τρόπο που φέρεσαι σε ένα κρυολόγημα!
1) Πολύ ανάπαυση.
2) Πολλά υγρά.
3) Πάρτε φάρμακα για τον πονόλαιμο και τον πυρετό.
Σε παιδιά ή εφήβους μικρότερα από 19 δεν δίνετε ασπιρίνη. Χρησιμοποιήστε αντί αυτής ιβουπροφαίνη (ibuprofen) ή παρακεταμόλη (acetaminophen).
Ένας υγραντής ή ένα αχνιστό ντους μπορεί επίσης να βοηθήσει και να διευκολύνει έναν επώδυνο και τραχύ λαιμό.
Αν έχετε αρρωστήσει απο ένα κρύωμα και τα πράγματα χειροτερεύουν, να επικοινωνήσετε με έναν γιατρό.
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΣΚΑ
Μια χειρουργική μάσκα βοηθάει στο να συγκρατεί τις υγρές σταγόνες απο τον αέρα αλλά θέλουν σωστή χρήση και να μη βάζεις απο κάτω τα χέρια σου να ξύσεις τη μύτη σου. Πρέπει να της χρησιμοποιείς μια φορά και να τις αφαιρείς ελευθερώνοντας τα λαστιχάκια. Να μη τις πιάνει απο μπροστα για να τις βγάλεις. Ρωτείστε ένα γιατρό. Πολλές φορές χρησιμοποιούνται και για να μη μεταδώσει κάποιος το κρύωμα.
ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 14 ΗΜΕΡΕΣ και ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ
Στις σοβαρές χώρες όταν κάποιος έρχεται απο χώρες υψηλού κινδύνου π.χ. Κίνα, Ιράν, Νότια Κορέα, Ιταλία μπαίνει σε καραντίνα για 14 ημέρες.
Ηταν λάθος επομένως που τα παιδάκια που ήλθαν απο την Ιταλία δεν μπήκαν σε καραντίνα (Κικίλιας και Κεραμέως έχουν την ευθύνη).
ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ, ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Ενα άλλο θέμα αφορά το θέμα των ναυτικών, την Cosco, τον τουρισμό και τη μέτρηση του πυρετού στα σημεία εισόδου.
Το θέμα αγγίζει και το μεταναστευτικό, όπου τότε θα πρέπει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ και ο Μητσοτάκης θα χάσει το ... income...
  • Τους δημόσιους χώρους που πρέπει να υπάρχουν για να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών άνθρωποι που έρχονται στην Ελλάδα και το θέμα της COSCO ανίκανοι να το αντιμετωπίσουν.
  • Παρακαλάνε να υπάρξει εξάπλωση του ιού στην Ελλάδα. Είναι πολλά τα λεφτά για τις φαρμακευτικές εταιρρείες και τους εισαγωγείς φαρμάκων.
Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ δεν πληροφορούν γιατί τα μέτρα έχουν κόστος για τη κυβέρνηση που δεν χαλάει χατήρια και όνειρα στα καρτέλ που την ελέγχουν.
Μετά απο αυτό το άρθρο, περιμένω η κυβέρνηση να αρχίσει συσκέψεις…

UPDATE 25.2.2020
“AΘΩΡΑΚΙΣΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ” ΛΕΝΕ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
(ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ)
Δύο μήνες που ήταν το υπουργείο; Aπο το Δεκέμβρη ξέσπασε ο ιός στη Κίνα. Τόσο καιρό τί μέτρα έχουν ληφθεί; TIΠΟΤΑ.
Σήμερα έμαθα πως φώναξαν τους “ειδικούς” να τους ενημερώσουν… Αυτοί περίμεναν τη κυβέρνηση να τους φωνάξει;
Σήμερα άρχισαν να συσκέπτονται…!  Αχρηστοι.

https://zcode-gr.blogspot.com/2020/02/blog-post_24.html