Στο κόλπο του γρήγορου εποικισμού της ηπειρωτικής χώρας (όπως προβλέπεται από την συμφωνία Σόρος-CIA-Μητσοτάκη), μπαίνει η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία ζητεί την άμεση εκκένωση της Μόριας και την μεταφορά των «προσφύγων» στην ηπειρωτική χώρα, κινδυνολογώντας για… πανδημία.
Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους ΨΕΥΤΟπρόσφυγες 

«ανησυχεί καθώς οι συνθήκες διαμονής είναι άθλιες και ο κίνδυνος να εξαπλωθούν ασθένειες είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός». 
Μάλιστα, στο δημοσίευμα υπάρχει και μια μαρτυρία της Δρ Χάνα Ποσπισίλοβα, «εθελόντριας» γιατρού (ΜΚΟ) στην Λέσβο, η οποία τραγικοποιεί την κατάσταση:
«Είμαι πεπειραμένη γιατρός και έχω δει πολλούς ασθενείς στην ζωή μου αλλά αυτό που είδα εκεί με γονάτισε. Είδα πολλά παιδιά τα οποία ανησυχώ ότι θα πεθάνουν από ασιτία. Είδα ένα μωρό που μύριζε πολύ άσχημα καθώς η μητέρα του δεν μπορούσε να πλύνει για εβδομάδες ολόκληρες γιατί υπήρχε μόνο κρύο νερό και φοβόταν ότι θα πεθάνει! Υπάρχουν παιδιά ηλικίας 12 και 15 ετών που ζουν στους ελαιώνες και κυκλοφορούν ξυπόλυτα. Πολλοί έχουν ψώρα και δεν μπορούμε να τους θεραπεύσουμε γιατί δεν υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής. Τους λέμε να πετάξουν τα ρούχα τους τα οποία φορούν επί μήνες ολόκληρους αλλά μας λένε ότι είναι τα μοναδικά που έχουν! Εξέταζα 20 ανθρώπους την ημέρα και όλοι τους είχαν μια φρικιαστική ιστορία. Άνθρωποι με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα να μένουν σε τέντες βρεγμένες από την υγρασία και τις βροχές του χειμώνα. Δεν υπάρχει ζεστό νερό για δείγμα και πρέπει να περιμένουν τρεις ώρες στο κρύο για φαγητό. Όλοι τους είναι υποσιτισμένοι με ματωμένα ούλα. Τους δίνουμε αντιβιοτικά αλλά ο βήχας δεν υποχωρεί ούτε και ο πυρετός. Αν διαβάσετε για την ισπανική Γρίπη έτσι ακριβώς ξεκίνησε να εξαπλώνεται και σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους το 1918! Και τότε οι άνθρωποι είχαν μια ιογενή λοίμωξη που έγινε βακτηριακή και τους σκότωσε».
Αλήθεια, τόσον καιρό που η κυβέρνηση δεν είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της για μεταφορά χιλιάδων «προσφύγων» στην ενδοχώρα, γιατί δεν ζητούσαν οι «υπερευαίσθητοι» του ΟΗΕ την εκκένωση της Μόριας; Τότε δεν υπήρχε αθλιότητα; Τώρα το θυμήθηκαν; Είναι σαφές, ότι η όλη ξαφνική κινδυνολογία για… πανδημία, είναι μια ακόμα προπαγανδιστική πίεση προς την ελληνική κοινή γνώμη, για να δεχθεί αδιαμαρτύρητα τον εποικισμό της χώρας!
ethnikismos.net