Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27

Αστυνομικοί - Χούλιγκαν τραμπουκίζουν κατοίκους στη Χίο--ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Ή ΑΛΗΤΕΙΑ

KOIΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΘΛΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΝΔΡΩΝ ΤΩΝ ΜΑΤ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΤΑ
Αστυνομικοί - Χούλιγκαν τραμπουκίζουν κατοίκους στη Χίο
zougla.gr
Οι σκηνές που απαθανατίστηκαν στο video που ακολουθεί θα μπορούσαν να έχουν μαγνητοσκοπηθεί κατά τη διάρκεια επεισοδίων  μεταξύ φανατικών οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων. Πρόκειται για σκηνές που εκτυλίσσονται σε γήπεδα  με πρωταγωνιστές  οργανωμένους χούλιγκαν.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η καταγραφή αυτών των εικόνων αφορά αστυνομικούς σε ώρα υπηρεσίας. Τα επεισόδια διαδραματίστηκαν κατά την επιβίβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ
στο πλοίο που θα τους μετέφερε από τα Μεστά της Χίου πίσω στον Πειραιά.
Οι άνδρες των ΜΑΤ φθάνοντας στο λιμάνι  των Μεστών συναντούν πολίτες οι οποίοι τους γιουχάρουν. Αμέσως αντιδρούν όχι σαν ένστολοι επαγγελματίες αλλά ως κοινοί χούλιγκαν. Μαζεύουν πέτρες και αρχίζουν να κυνηγούν τους Χιώτες πέριξ του λιμανιού. Αμέσως μετά φορούν τα κράνη τους και εφοδιάζονται με τα κλομπ τους. Το κυνήγι συνεχίζεται. Είναι ενδεδυμένοι με πολιτικά. Σκαρφαλώνουν κιγκλιδώματα και φράκτες. Αντιδρούν εκλαμβάνοντας την κόντρα με τους πολίτες σε προσωπικό επίπεδο, σαν μπουλούκι και όχι σαν πειθαρχημένες και εκπαιδευμένες μονάδες  της Ελληνικής Αστυνομίας.
Κάποιος πολίτης ακούγεται να εξηγεί πώς αυτοί οι άνδρες των ΜΑΤ δεν είναι αστυνομικοί αλλά χούλιγκαν και νεαροί τσαμπουκάδες που ενδύονται την στολή αστυνομικού.
Είναι φανερό πώς οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί ακόμη και εάν είχαν θιχτεί δικαιολογημένα  από την κάκιστη  και επιθετική συμπεριφορά κάποιων κατοίκων της Χίου, δεν θα έπρεπε να αντιδράσουν με αυτόν τον τρόπο. Αντιθέτως θα έπρεπε να επιδείξουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και συλλογική επαγγελματική  συνείδηση. Επιδεικνύουν μανία. Πρόκειται για κατάρρευση της πειθαρχίας. Η βία που ασκεί ή μπορεί να ασκήσει ένας αστυνομικός είναι οριοθετημένη από τον νόμο. Δεν μπορεί ένα όργανο της τάξης να αντιδρά συναισθηματικά και κατά το δοκούν. Η εικόνα αυτή στα Μεστά της Χίου είναι η ταφόπλακα του δόγματος «Νόμος Και Τάξη» του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Μήπως είναι και η ταφόπλακα του «Επιτελικού Κράτους» του πρωθυπουργού;
Δείτε το βίντεο: