Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Βουτσάς

ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΝΟΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 88 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Βουτσάς
Απεβίωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης ο μεγάλος ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου, Κώστας Βουτσάς σε ηλικία 88 ετών.
«Κατίνα, Σαλαμάκι», ήταν μία από τις ατάκες του ηθοποιού, η οποία έχει αγαπηθεί από το ευρύ κοινό όσο καμία άλλη.

Δείτε τη συνέντευξη που είχε δώσει ο Κώστας Βουτσάς στην Κιμ Κίλιαν

Ποιος ήταν ο Κώστας Βουτσάς
Ο Κώστας Βουτσάς γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 1931.
Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης. Το οικογενειακό επίθετο ήταν Σαββόπουλος, αλλά το «Βουτσάς» επικράτησε από τον παππού του που έφτιαχνε βαρέλια και τα βαρέλια παλαιότερα τα έλεγαν «βουτσιά». Όταν ξεκίνησε την καριέρα του, τού είχε προτείνει θιασάρχης να το αλλάξει σε «Βέσελης», αλλά αρνήθηκε.


Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ' όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων (μπουλούκια).
Υπήρξε σύζυγος της ηθοποιού και χορεύτριας Έρρικας Μπρόγερ, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 5 Ιανουαρίου, σε ηλικία 77 ετών, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο, μαζί απέκτησαν μια κόρη, τη Σάντρα.

Ο Κώστας Βουτσάς έχει άλλες δύο κόρες από τον δεύτερο γάμο του, με τη Θεανώ Παπασπύρου, τη Θεοδώρα και τη Νικολέτα, με την πρώτη να ακολουθεί τα δικά του βήματα στο χώρο της ηθοποιίας, ενώ ο θετός γιος του (από προηγούμενο γάμο της τρίτης γυναίκας του Εύης Καραγιάννη, πρώην μοντέλου και ηθοποιού), Άνθιμος Ανανιάδης, είναι επίσης ηθοποιός.

Το 2015, ο Κώστας Βουτσάς έκανε σχέση με τη 39 χρόνια μικρότερή του ηθοποιό, Αλίκη Κατσαβού, με την οποία παντρεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2016 και στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους απέκτησαν ένα γιο, τον Φοίβο.

Ο Κώστας Βουτσάς είχε στηρίξει και ψηφίσει πολλάκις το ΚΚΕ, ως φόρο τιμής στον πατέρα του.
zougla.gr