Τρίτη, Φεβρουαρίου 18

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΝΕΑ ΑΓΡΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΑΠΟΒΙΒΑΣΕ Λ@ΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ

1
Λέμβος με 20 πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνθηκε στη νησίδα Στρογγύλη, συνοδεία σκάφους της Τουρκικής Ακτοφυλακής το οποίο για σχεδόν μισή ώρα παρέμεινε στην περιοχή και παρακολουθούσε την ελληνική επιχείρηση διάσωσης

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι παρά το γεγονός ότι οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης βρίσκονται σε εξέλιξη
στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Σε προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στη νησίδα Στρογγύλη του συμπλέγματος του Καστελόριζου, στις 08.00 π.μ. λέμβος με 20 πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνθηκε στη νησίδα Στρογγύλη, συνοδεία, μάλιστα, σκάφους της Τουρκικής Ακτοφυλακής!
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας, στη νησίδα κατέπλευσε σκάφος του Λιμενικού το οποίο παρέλαβε τους αλλοδαπούς για να τους μεταφέρει στο Καστελόριζο.
Καθόλη τη διάρκεια της επιχείρησης η τουρκική ακταιωρός παρακολουθούσε από απόσταση – σχεδόν για μισή ώρα – χωρίς όμως όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας να παρενοχλήσουν τα ελληνικά σκάφη που είχαν σπεύσει στην περιοχή.
Η επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης ολοκληρώθηκε δίχως περαιτέρω προβλήματα. Οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν από τις Ελληνικές αρχές στο Καστελόριζο.

makeleio.gr