Πέμπτη, Φεβρουαρίου 13

«Στα άκρα» έσπρωξε η κυβέρνηση τους Ελληνες του Ανατολικού Αιγαίου: Αποφάσισαν «αυτονόμηση» από την Αθήνα!

Γράφει: Πάνος Σπαγόπουλος
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, διακόπτει κάθε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, μέχρι να ανακληθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία επιτάσσονται εκτάσεις γης στα νησιά για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών!
Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια αυτονόμησης, χαρακτηριστική της αγανάκτησης των Ελλήνων του Αιγαίου για τις αποφάσεις της κεντρικής κυβέρνησης,
που όχι απλώς τους έχει μετατρέψει σε αποθήκες αφρικανικών και ασιατικών πληθυσμιακών μαζών, αλλά τώρα τους παίρνει αναγκαστικά και την γη για να την κάνει χωριά και πόλεις παράνομων μεταναστών.
Συγκεκριμένα με ψήφισμα έκτακτης συνεδρίασης του συμβουλίου της σήμερα το απόγευμα, καταδικάζεται η κυβερνητική πράξη νομοθετικού περιεχομένου ως «αντιδημοκρατική ενέργεια», γίνεται γνωστή η προσφυγή εναντίον της στα αρμόδια δικαστήρια, και ζητείται να ξεκινήσει άμεσα ο απεγκλωβισμός και η αποσυμφόρηση των νησιών από όλους τους παράνομους μετανάστες που διαμένουν σε αυτά.
Τέλος με το ψήφισμα στηρίζονται οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων του Βορείου Αιγαίου, με τα οποία, εκτός της αποσυμφόρησης, ζητείται να κλείσουν όλες οι δομές φιλοξενίας στα νησιά και να μην δημιουργηθεί καμία νέα. 
Με τη σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, υποστηρίζεται επίσης η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των Αιγαιοπελαγιτών της Αθήνας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.
Επίσης, αποφασίστηκε η ενημέρωση των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωκοινοβουλίου.
Στο μεταξύ, προχωρούν κανονικά οι εργασίες κατασκευής της νέας κλειστής δομής στη Σάμο, και συγκεκριμένα στη θέση Ζερβού της Κοινότητας Μυτιληνιών, με στόχο να αντικατασταθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ.
Ο πρόεδρος της κοινότητας, Γιώργος Ελευθερόγλου, μιλώντας σε ενημερωτική ιστοσελίδα, θυμίζει την απόφαση του ΣτΕ που κρατούν στα χέρια τους οι κάτοικοι, βάσει της οποίας, η δομή δεν μπορεί να στεγάσει περισσότερα από 1.200 άτομα.
«Η επίταξη της ευρύτερης περιοχής, μας δείχνει ότι η κυβέρνηση θέλει να στεγάσει εδώ χιλιάδες ανθρώπους. Ο λαός της Σάμου φοβάται ότι θα έχουμε νέες ροές προσφύγων και μεταναστών.
Κανένας μετανάστης δεν θα δεχτεί να φύγει από το ανοιχτό Κέντρο στο Βαθύ, για να έρθει εδώ να μείνει σε κλειστή δομή. Αυτό σημαίνει ότι θα φέρουν κι άλλους στο νησί μας.
Άρα, για ποια αποσυμφόρηση μιλάμε; Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι εν καιρώ ειρήνης και δημοκρατίας, η ελληνική κυβέρνηση θα επιτάξει τα σπίτια και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών, για να στεγάσει μετανάστες και αλλόθρησκους. Επιτάξεις γίνονται μόνο εν καιρώ πολέμου».
«Ή φεύγουμε από τα σπίτια μας ή μένουμε κι εναντιωνόμαστε»
Σχολιάζοντας την κυβερνητική απόφαση για επίταξη ακινήτων και εκτάσεων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, ο κύριος Ελευθερόγλου έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο που θα τους αναγκάσει τελικά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Προανήγγειλε δε, πληθώρα κινητοποιήσεων από τους κατοίκους του νησιού:
«Δεν μπορείς να διώχνεις τους Έλληνες πολίτες από τα σπίτια τους, για να στεγάσεις αλλόθρησκους. Φοβάμαι ότι υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης να εγκαταλείψουμε τα σπίτια και τις περιουσίες μας προκειμένου να στεγαστούν οι μετανάστες.
Βλέπουμε να στήνονται σπιτάκια υπερ-λουξ με όλες τις ανέσεις για να μείνουν οι μετανάστες, την ίδια στιγμή που υπάρχουν Έλληνες που πεθαίνουν από την πείνα και το κρύο.
Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Να ζούμε σε ευρωπαϊκό κράτος και οι άνθρωποι να πεθαίνουν από το κρύο και την πείνα; Σήμερα το απόγευμα αποφασίζουμε στο δημοτικό συμβούλιο τις επόμενες κινήσεις μας. Αυτά που θα γίνουν, δε λέγονται. Ή φεύγουμε από τα σπίτια μας ή μένουμε κι εναντιωνόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.
«Σήμερα θα κάψω τις κάρτες μέλους της ΝΔ»
Ο κύριος Ελευθερόγλου εξαπέλυσε δριμύτατους χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, περιγράφοντας «το απίστευτο της κατάστασης» στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι της Σάμου.
pronews.gr