Δευτέρα, Φεβρουαρίου 10

«Σφυροκοπεί» την Κυβέρνηση ο Βελόπουλος για τις ΜΚΟ

Δριμεία κριτική ασκεί στους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα των ΜΚΟ η Ελληνική Λύση, σημειώνοντας ότι τα κυβερνητικά στελέχη που διαπιστώνουν υποκινητές των εξεγέρσεων ανάμεσα σε αυτού του είδους τις οργανώσεις «μέχρι χθες έκαναν πώς δεν γνώριζαν τον ύποπτο ρόλο των ΜΚΟ». Χαρακτηρίζει δε, τις διαπιστώσεις αυτές ως «κατόπιν εορτής» και ονομάζει τον Νότη Μηταράκη, ο οποίος την Πέμπτη το βράδυ επανέλαβε σε τηλεοπτική εκπομπή τα περί
«υποκίνησης».
Το κόμμα του κ. Βελόπουλου δεν περιορίζεται εκεί αλλά προχωρά ασκώντας κριτική και στην τροπολογία που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση στην Βουλή καθώς αυτή δεν προβλέπει κυρώσεις ή ακόμη και το κλείσιμο όσων ΜΚΟ δρούν παράνομα, αλλά «μόνον την καταγραφή τους». Ερωτάται η κυβέρνηση τι περιμένει και δεν λαμβάνει αποτελεσματικά μέτρα για να κλείσει αυτή η «πληγή» -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται – και απλά επιμένει στην λογική της ακινησίας και της ατιμωρησίας που θα έχει ως αποτέλεσμα ακόμη περισσότερα επεισόδια.

Κι άλλα στελέχη της ΝΔ πάντως συνεχίζουν να βάλλουν κατά των ΜΚΟ, με τον βουλευτή Λέσβου Χ. Αθανασίου να σημειώνει ότι αυτές βλέποντας ότι με το Μητρώο θα χάσουν τα οφέλη να διαχειρίζονται ανεξέλεγκτα τον πακτωλό των χρημάτων από την ΕΕ, «υποκίνησαν, ενεθάρρυναν τους μετανάστες να κάνουν αυτή την πορεία, από συμφέρον και όχι από ανθρωπιστική αποστολή». Ο πρώην υπουργός υπερασπίσθηκε και τους κατοίκους της Μυτιλήνης λέγοντας πώς «υπήρξε μία αγανάκτηση των πολιτών και μία ομάδα Συριζαίων και αναρχικών τους ονόμασαν ότι είναι ακροδεξιοί και φασίστες». Χαρακτήρισε μάλιστα την αντίδρασή των κατοίκων της Μόριας και της Μυτιλήνης λογική, αφού οι Αφγανοί είχαν καταλάβει το κέντρο της πόλης.

newsbreak.gr