Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21

Συνέλαβαν λαθρομετανάστη να πουλά κρέατα… στη Μόρια από κλεμμένα κοπάδια !

Συνελήφθη,προχθές στη Μόρια, από αστυνομικούς της Μυτιλήνης, ένας 40χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τροφίμων, ζωοτροφών, υγείας και
προστασίας των ζώων και διαχείρισης ζωικών υποπροϊόντων και παράγωγων προϊόντων αυτών.


Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, ο συλληφθείς είχε στην κατοχή του ποσότητες κρεάτων, με σκοπό την πώληση, χωρίς να πληρούνται οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία προϋποθέσεις, καθώς και διάφορα σκεύη και εργαλεία.

Τα προαναφερόμενα τρόφιμα και αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης.

Θυμίζουμε ότι προ ολίγων εβδομάδων είχε κάνει επιτόπιο έλεγχο το υγειονομικό της Περιφέρειας στο ΚΥΤ Μόριας για τα νωπά κρέατα… προς πώληση. Συγκεκριμένα μέσα στον περασμένο Γενάρη είχαν πραγματοποιήσει ελέγχους οι Διευθύνσεις Κτηνιατρικής, Δημόσιας Υγείας και Εμπορίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κατόπιν εντολής του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και με τη συνδρομή της Αστυνομίας, στους «πλανόδιους πωλητές» του Ελαιώνα. Μάλιστα, άμεσα διαπιστώθηκε ότι αλλοδαπός διέθετε προς πώληση σε υπαίθριο χώρο και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 16 βαθμών Κελσίου, 20 πρόχειρα συσκευασμένα τεμάχια νωπό πρόβειο κρέας, βάρους περίπου 1 Kg, τα οποία και κατασχέθηκαν.

https://www.stonisi.gr/