Τρίτη, Φεβρουαρίου 11

Ωμές αλήθειες: «Ελληνική απάντηση» στον ισλαμικό εποικισμό του Αιγαίου

Τουλάχιστον καποιοι μιλάνε έστω και την ύστατη στιγμή.
Σοβαρότατες καταγγελίες διατυπώνονται από τη νεολαία στη Λέσβο όσο αφορά την κατάσταση γύρω από το μεταναστευτικό.

Πιο συγκεκριμένα η Εθνική Επιτροπή Φοιτητών Μυτιλήνης με επιστολή φροντίζει να καταγγείλει όλες εκείνες τις «δυνάμεις» που θέλουν και στηρίζουν τον εποικισμό
των ελληνικών νησιών.

Με ένα βαρύ κατηγορώ προς τις ύποπτες ΜΚΟ και τις «αντιρατσιστές» φωνές του νησιού, οι φοιτητές της Λέσβου συνάσσονται με την κυβερνητική πολιτική για τα κλειστά κέντρα.

Μάλιστα σε αρκετά σημεία γράφουν τις…άβολες αλήθειες για ένα πρόβλημα που έπαψε προ πολλού να είναι «προσφυγικό», καθώς καταγγέλλουν πως αυτοί που έρχονται τα τελευταία χρόνια ΔΕΝ είναι Σύριοι πρόσφυγες:

.

«Μέσα Ενημέρωσης, τοπικούς φορείς, Πανεπιστημιακή Κοινότητα, Ελληνική Αστυνομία, Κυβέρνηση, Λαό της Λέσβου.

Από το 2015 το Νησί στο οποίο σπουδάζουμε, δουλεύουμε και ζούμε, βιώνει μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.

Χιλιάδες εξαθλιωμένων ατόμων αποβιβάζονται κάθε χρόνο στις ακτές μας, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

Ο Λεσβιακός Λαός, καλώς ή κακώς από την πρώτη στιγμή έδειξε την αλληλεγγύη του στους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου, προσφέροντας φιλοξενία και από το υστέρημά του. Υπήρξαν βέβαια και υπάρχουν ακόμα περιστατικά αισχροκέρδιας, που δεν είναι της παρούσης να τα αναλύσουμε.

Από το 2015 έχουν περάσει 5 χρόνια και έχουν αλλάξει πολλά.

Οι εικόνες των ειρηνικών Σύρων προσφύγων με τα μωρά στην αγκαλιά αντικαταστάθηκαν με ανήλικους (με και χωρίς εισαγωγικά) Αφγανούς και δεκάδες άλλες εθνικότητες.

Το hotspot στην Μόρια έχει χωρητικότητα max 5.000. Αυτή την στιγμή (Φλεβάρης του 2020) οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στο νησί υπερβαίνουν τις 20.000 και αναμένεται να έρθουν και άλλοι μόλις καλυτερέψει ο καιρός και ανοίξει τις «στρόφιγγες» ο Ερντογάν. Από την άλλη, η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ, αφού τάισε με κάλπικο πατριωτισμό προεκλογικά τους ψηφοφόρους της, τώρα γυρνάει την πλάτη στους κατοίκους του Ανατολικού Αιγαίου.

Η «καυτή πατάτα» του προσφυγικού / μεταναστευτικού μπορεί να είναι και το τέλος της ως κυβέρνηση εάν δεν αναλάβει συγκεκριμένα μέτρα.

Η ανθρωπιστική κρίση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχει αναχθεί – και δικαίως – σε μείζον εθνικό θέμα. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την «αλλεργία» των ακαδημαϊκών κύκλων και της εγχώριας διανόησης προς τα εθνικά θέματα, αλλά ως εθνικά σκεπτόμενοι νέοι και νέες του καιρού μας δεν τολμάμε να μείνουμε άπραγοι. Η λήψη αποφάσεων είναι της πολιτικής ηγεσίας.

Εμείς προτείνουμε :

Κλειστές δομές προσφύγων και μεταναστών σε απομονωμένες περιοχές, μακριά από τον ελληνικό πληθυσμό.
Χορήγηση διαβατηρίου για χώρες της Ευρώπης για όσους το δικαιούνται και άμεση απέλαση των υπολοίπων.
Αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.
Απαγόρευση δράσης συγκεκριμένων Μ.Κ.Ο.
Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι διάφοροι επαγγελματίες «αντιρατσιστές» και «ανθρωπιστές» θα μας κακοχαρακτηρίσουν από τις προτάσεις μας και μόνον.

Ωστόσο αυτό δεν μας ενδιαφέρει.

Η στάση μας είναι με την τοπική κοινωνία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Πάγια θέση μας ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αντιμετωπίζουν ασύμμετρη απειλή.

Δεν θα ήταν υπερβολή να μιλήσουμε για υπό εξέλιξη καθεστώς «ειρηνικής κατοχής» της Λέσβου.

Από την μεριά μας, στεκόμαστε δίπλα σε κάθε εθνικά σκεπτόμενο Έλληνα πολίτη, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας και θα μας βρείτε δίπλα στους κατοίκους της Λέσβου και στις όποιες κινητοποιήσεις τους. Δεν συνδεόμαστε με κανένα απολύτως κόμμα ή παράταξη, δεν μετέχουμε σε φοιτητικές εκλογές, είμαστε οι φοιτητές της διπλανής σας πόρτας. Ελπίδα για κάθε Έλληνα που νιώθει μειοψηφία στην πατρίδα του, εν δυνάμει εχθροί για κάθε μειοδότη.

Εθνική Επιτροπή Φοιτητών Μυτιλήνης 7 Φεβρουαρίου 2020»
 ksipnistere.com