Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για γυναίκα 38 ετών στη Θεσσαλονίκη, η οποία πρόσφατα ταξίδεψε στη Βόρεια Ιταλία. Το ανακοίνωσε επίσημα το Υπουργείο Υγείας.

Η γυναίκα νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ και, σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνει να είναι καλά στην υγεία της. Tο κρούσμα επιβεβαιώθηκε σε ενημέρωση για τον κορωνοϊό και τα δείγματα που έχουν ελεγχθεί από ύποπτα κρούσματα από τον Σωτήρη Τσιόδρα, καθηγητή παθολογίας-λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ κι επιστημονικού συνεργάτη του ΕΟΔΥ.
Όπως έγινε γνωστό, οικειοθελώς απομονώνονται όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της.
Πρώτη είδηση στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης
Αμέσως αναμεταδόθηκε η είδηση για το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα από την τουρκική εφημερίδα Hurriyet με την επισήμανση «Μετά το Ιράν και το Ιράκ άλλος ένας γείτονάς μας είναι θετικός στον κορωνοϊό». Η Hurriyet επικαλείται ως πηγή το ελληνικό Υπουργείο Υγείας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συντονίσει την πολιτική αντιμετώπισης του ιού
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στη φάση της ανάσχεσης της διάδοσης του ιού Covid-19, δήλωσε η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδου, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να παραδοθεί στον πανικό και θα πρέπει να είναι προσεκτική ως προς την παραπληροφόρηση για τον ιό.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξετάσουν τα σχέδια για την αντιμετώπιση πανδημίας λόγω της εξάπλωσης του ιού Covid-19. Όλες οι χώρες μέλη καλούνται να ενημερώσουν τις ευρωπαϊκές αρχές για τα σχέδια ετοιμότητας για το ιό.
Η ευρωπαία επίτροπος δήλωσε ότι αποκλίνουσες προσεγγίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του ιού πρέπει να αποφευχθούν.
Η Στέλλα Κυριακίδου δήλωσε ότι η ΕΕ θα εκδώσει πληροφορίες προς όσους ταξιδεύουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού.zougla.gr