Δευτέρα, Φεβρουαρίου 10

«Ήρθαν οι κοκκινογέλεκοι στην Ελλάδα» – Η προφητεία του Πατροκοσμά που είναι έτοιμη να επαληθευτεί

Screenshot_5-4-670x400
Μετά το ψευτορωμέικο, το ρέμπελο, το χιλιάρμενο, τα τρία «Κ», άλλη μια προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού επαληθεύεται στις μέρες μας. Αυτή των «κοκκινογέλεκων».
Των κοκκινογέλεκων που θα μας βοηθήσουν στον μεγάλο πόλεμο που ετοιμάζουν. Όλα συγκλίνουν στο αναπόφευκτο, και ενώ οι περισσότεροι πίστευαν ότι «θα μας σώσουν οι Ρώσοι»,
μόλις έγινε φανερόό ότι οι Ρώσοι δεν θα μας σώσουν, παρεβλέφθη και η προφητεία των κοκκινογέλεκων. Αυτό διότι πολλοί νόμιζαν ότι κοκκινογέλεκοι είναι οι Ρώσοι.
Ποιοι είναι όμως οι κοκκινογέλεκοι, που είπε ο Άγιος Κοσμάς; Κοκκινογέλεκοι, είναι οι Γάλλοι. Από το 2012, στο εκδοθέν αλλά μη ευρέως ακόμη πωληθέν βιβλίο μου για την Ελλάδα, ισχυριζόμουν ότι κοκκινογέλεκοι είναι οι Γάλλοι. Επίσης, τον Οκτώβριο του 2014, στο άρθρο μου «Ο Άγιος Κοσμάς εννοούσε τον γαλλικό στρατό ότι θα μας σώσει και όχι τον ρωσικό» ανέλυα γιατί κοκκινογέλεκοι είναι οι γάλλοι. Τότε, οι περισσότεροι πίστευαν ότι κοκκινογέλεκοι είναι ο «κόκκινος στρατός» της Ρωσίας, έστω και αν είναι πλέον «τέως κόκκινος στρατός». Ήταν δύσκολη περίοδος να λες ότι δεν θα μας σώσουν οι Ρώσοι αλλά οι Γάλλοι.
Το της 4ης Οκτωβρίου 2014 άρθρο είχε εν περιλήψει ως εξής. Ο Πατροκοσμάς ξεχώριζε το ξανθό γένος από τους κοκκινογέλεκους, άρα αναφερόταν σε δύο διαφορετικές εθνότητες. Ο κόκκινος στρατός ονομάστηκε «κόκκινος» λόγω κομμουνισμού. Με την πτώση του κομμουνισμού έπαψε να είναι κόκκινος. Από την άλλη, ήταν ποτέ δυνατόν άθεοι κομμουνιστές, και ρώσοι συνάμα, να βοηθήσουν την Ελλάδα; Επίσης, ο Πατροκοσμάς μας προλέγει ότι οι Ρώσοι δεν θα μπορούν να κρατήσουν την Κωνσταντινούπολη και έτσι η διεθνής κοινότητα θ’ αναγκασθεί να μας την δώσει.
Είναι λοιπόν δυνατόν, την στιγμή που δεν θα μπορούν να κρατήσουν την Πόλη, να διαθέτουν στρατεύματα που θα βοηθάνε εμάς; Άρα οι Ρώσοι δεν είναι οι κοκκινογέλεκοι. Επί πλέον, ο Πατροκοσμάς μιλούσε σε απλούς ανθρώπους χρησιμοποιώντας λέξεις της εποχής για να τον καταλαβαίνουν εκείνοι και όχι εμείς. Επομένως όταν έλεγε «κοκκινογέλεκοι», εννοούσε τους κοκκινογέλεκους. Τόσο απλό. Εννοούσε τους στρατιώτες που φορούσαν ΤΟΤΕ κόκκινα γελέκα. Τότε, κόκκινα γελέκα φορούσαν οι γάλλοι στρατιώτες. Η απλούστερη και πλέον ασφαλής απόδειξη, πέραν της μελέτης των στρατιωτικών στολών, είναι η φωτογραφία.
του Χρήστου Μαντζιάρη
 makeleio.gr