Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19

Β. Όρμπαν: "Απαγορευμένο να το πεις στην Ευρώπη, αλλά η μετανάστευση είναι μια οργανωμένη εισβολή"

Περισσότεροι από 5.000 μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στην Ουγγαρία σε μεγάλα οργανωμένα καραβάνια
Οπρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν - ο μόνος αρχηγός κράτους στην Ευρώπη που ήταν πρόθυμος να αναλάβει οποιαδήποτε πραγματική δράση για να σταματήσει τη συνεχιζόμενη εισβολή των μεταναστών στην Ευρώπη - μίλησε για την αυξανόμενη μεταναστευτική πίεση
στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας.

Μετά από μια συνήθη επιθεώρηση του συνοριακού φράχτη της Ουγγαρίας με τον ομόλογό του της Σλοβακίας, Πέτερ Πελλεγκρίνι, ο Ορμπάν δήλωσε ότι οι αρχές της Ουγγαρίας έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για μια αναμενόμενη αύξηση του αριθμού οργανωμένων μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα καθώς ο καιρός βελτιώνεται. .

Σε μια συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός Orbán έλαβε την ευκαιρία να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη της Σλοβακίας, λέγοντας: "Αυτή είναι μια σκληρή δουλειά που θα δυσκολευόμασταν να κάνουμε χωρίς τη βοήθεια από τους συμμάχους μας.

Ο Orbán εκμεταλλεύτηκε επίσης την ευκαιρία να κατακρίνει το ψέμα στον διεθνή Τύπο για τη μετάδοση μιας έντονα διαστρεβλωμένης εικόνας της τρέχουσας μεταναστευτικής κρίσης που απλά δεν ανταποκρίνεται στην αντικειμενική πραγματικότητα, υποστηρίζοντας ότι το 95% των νεοαφιχθέντων μεταναστών είναι σε ...μάχιμη ηλικία!

"Είναι απαγορευμένο να το πω έτσι στην Ευρώπη, αλλά αυτή είναι μια οργανωμένη εισβολή", δήλωσε ο Orbán.

Μέχρι στιγμής φέτος, περισσότεροι από 5.000 μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στην Ουγγαρία, με πολλούς από αυτούς να εμφανίζονται σε μεγάλα οργανωμένα καραβάνια.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας υποστήριξε ότι οι μετανάστες υποστηρίζονται από οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι «ανθρωπιστικές» ΜΚΟ αλλά λειτουργούν ως ομάδες λαθρεμπορίου ανθρώπων. Οι οργανώσεις αυτές διαθέτουν σημαντικούς οικονομικούς πόρους και αξιόλογες διοικητικές ικανότητες, πρόσθεσε ο Orbán.

Ο Ορμπάν ανέφερε επίσης ότι η ουγγρική μυστική υπηρεσία παρακολουθούσε στενά την κατάσταση και από τις πληροφορίες που έχουν αποκτήσει είναι σαφές ότι η παράνομη μετανάστευση υποστηρίζεται από «οργανώσεις εμπορίας ανθρώπων που αυτοαποκαλούνται ΜΚΟ».