Σάββατο, Φεβρουαρίου 15

"Το Δικαστήριο του Στρασβούργου, υπό ευρεία σύνθεση δικαίωσε την Ισπανία η οποία αποφάσισε ομαδική επιστροφή στο Μαρόκο



"Το Δικαστήριο του Στρασβούργου, υπό ευρεία σύνθεση δικαίωσε την Ισπανία η οποία αποφάσισε ομαδική επιστροφή στο Μαρόκο περίπου 75 πολιτών τρίτων χωρών -προσφύγων και μεταναστών- οι οποίοι επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στην επικράτεια της. Η ενέργεια των ισπανικών αρχών κατά την κρίση του Δικαστηρίου, δεν παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), ειδικά το άρθρο 4 του τέταρτου Πρωτοκόλλου που απαγορεύει τις μαζικές απελάσεις.

Στο σκεπτικό της σπάνιας απόφασης που έλαβε ΟΜΟΦΩΝΑ το ΕΔΔΑ, αναφέρεται ότι οι ίδιοι οι μετανάστες έθεσαν τον εαυτό τους σε "παράνομη κατάσταση" αποφασίζοντας να εισέλθουν στα σύνορα της Ισπανίας όχι από εξουσιοδοτημένο σημείο εισόδου αλλά παράνομα."
Ακόμα μια θέση της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ που είχαμε διατυπώσει από το 2012 ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ. Μπήκες παράνομα; Φεύγεις όπως ήρθες. Τι έχει να πει τώρα για τον "φασίστα Τζήμερο" που "αγνοεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο" όλος ο σαβουροεσμός των ευαισθητούληδων του φιλελευθεριάτου; Φασίστες και οι δικαστές του ΕCHR; Αγνοούν και αυτοί το... ευρωπαϊκό κεκτημένο;