Σάββατο, Φεβρουαρίου 1

Κοροναϊός: Γυμναστική στο σπίτι για να ελεγχθεί η εξάπλωση του νέου ιού

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τα μέρη με συνωστισμόΚοροναϊός: Γυμναστική στο σπίτι για να ελεγχθεί η εξάπλωση του νέου ιού
Κάνοντας συγκεκριμένες κινήσεις με τα χέρια, η 65χρονη Τσενγκ Τσουισιάνγκ ασκείται στο σπίτι της παρακολουθώντας ένα βίντεο στο iPad, αντί να χρησιμοποιεί μαζί με φίλους της τα όργανα γυμναστικής που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους.

«Η γυμναστική στο σπίτι μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για τώρα και απλά κατάφερα να βρω ένα βίντεο με ασκήσεις που είναι κατάλληλες για μένα», δήλωσε η Τσενγκ.
Το Γραφείο Αθλητισμού της Εσωτερικής Μογγολίας ανέβασε σήμερα το συγκεκριμένο βίντεο στους λογαριασμούς του το Wechat και το Weibo, που σύντομα είχε πάνω από 100.000 views και 10.000 likes. Σε αυτό, ο γυμναστής Τιαν Σουετσίν παρουσιάζει μια σειρά από ασκήσεις. «Κατά τη διάρκεια της ειδικής περιόδου για την αντιμετώπιση του ιού, μπορούμε να ασκηθούμε στο σπίτι», ανέφερε ο Τιαν στο βίντεο.
Προκειμένου να ελεγχθεί η εξάπλωση του νέου ιού, οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τα μέρη με συνωστισμό και να παραμένουν σπίτι. Όπως η Τσενγκ, πολλοί στην Αυτόνομη Περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας στη βόρεια Κίνα αποφάσισαν να γυμνασθούν στο σπίτι τους.
Πολλές γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που συνήθιζαν να εξασκούνται στον χορό σε εξωτερικούς χώρους, ακύρωσαν τις συναντήσεις τους και τώρα χορεύουν στο σπίτι. Η 61χρονη Τζενγκ Σουάν, μέλος της τοπικής ομάδας χορού στην πόλη Βαοτόου, ασκείται με τη συνοδεία μουσικής κάθε πρωί για σχεδόν μία ώρα. «Παρόλο που δεν μπορούμε να ασκηθούμε σε ανοικτούς χώρους κατά τη διάρκεια των διακοπών, το να χορεύω στο σπίτι για την οικογένειά μου είναι πολύ διασκεδαστικό», δήλωσε η Τζενγκ. Ακόμα 20 μέλη της ομάδας συνέχισαν να χορεύουν στο σπίτι τους τις τελευταίες ημέρες, αφού διακόπηκε η ομαδική εξάσκηση σε δημόσιους χώρους, δήλωσε η Τζενγκ. Παράλληλα μαγνητοσκόπησαν και ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μικρά βίντεο με την κατ’ οίκον εξάσκησή τους.
Κάποιοι νεότεροι κατέβασαν ειδικές εφαρμογές στα κινητά τους για κατ’ οίκον γυμναστική, όπως διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT), γιόγκα και αεροβικές ασκήσεις. «Φαίνεται βαρετό να πρέπει κανείς να μένει σπίτι στις διακοπές», δήλωσε ο Λι Γουέι, υπάλληλος γραφείου στην περιφέρεια Σίλινγκολ. «Υπάρχουν όμως διαθέσιμες πολλές εφαρμογές fitness για να κρατηθεί κανείς σε φόρμα».