Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19

Η υπόθεση βρομάει...

Ταυτότητες
Εξαιρετικά αμήχανες οι εξηγήσεις και οι δικαιολογίες που ψέλλισαν «κύκλοι του Μαξίμου» για να απαντήσουν σχετικά με το κυοφορούμενο σκάνδαλο της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας, που, θα… αγοράζεται υποχρεωτικά από κάθε Έλληνα πολίτη!!!

Βρήκα εξαιρετικά αμήχανες τις εξηγήσεις και τις δικαιολογίες που ψέλλισαν «κύκλοι του Μαξίμου» για να απαντήσουν σχετικά με το κυοφορούμενο σκάνδαλο της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας, που, σημειωτέον, θα… αγοράζεται υποχρεωτικά από κάθε Έλληνα πολίτη.
§     Από τον Γιώργο Χαρβαλιά
Και ασφαλώς θα πρόκειται για σκάνδαλο, και μάλιστα καραμπινάτο, αν με αχρείαστες «πρόνοιες» και παραθυράκια στον επικείμενο διαγωνισμό αποκλειστούν περισσότεροι από 20 υποψήφιοι διεκδικητές του έργου, για να μείνουν τελικά τρεις, και στο τέλος ο μοναδικός «Γερμανός αγαπημένος», που θα εκτινάξει το budget αυτής της ήδη εξαιρετικά πολυδάπανης ανάθεσης κατά επιπλέον 200.000.000 ευρώ!
Μπορεί να φαίνονται φυσιολογικά αυτά σε μια κυβέρνηση που για ένα άλλο τεράστιο project, όπως το καζίνο του Ελληνικού, τρέχει διαγωνισμό (που κι αυτός φέρεται να παγώνει) με έναν υποψήφιο, όμως σας βεβαιώνω ότι ούτε φυσιολογικά είναι ούτε «κανονικά» και, αν τελικά επαληθευτούν οι υποψίες, κάποιος θα πάει φυλακή.
Στην αρχή τούς έφταιγε η «δημοκρατία», που ανέδειξε την οσμή σκανδάλου, τώρα τους φταίει το «πληρωμένο πιστόλι», ο εχθρός του… έθνους Βαξεβάνης, που προχωρά σε νέες αποκαλύψεις, επειδή εκτελεί «διατεταγμένη αποστολή» υπονόμευσης της κυβέρνησης.
Σας διαβεβαιώ ότι με τον συγκεκριμένο συνάδελφο -την ερευνητική ματιά του οποίου πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι σέβομαι- με χωρίζει ιδεολογική άβυσσος. 
Είναι γνωστό ότι για μια σειρά πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων έχουμε απολύτως διαφορετικές απόψεις.
Βρήκα, όμως, το προχθεσινό ρεπορτάζ του πολύ πιο πειστικό και τεκμηριωμένο από τις πρόχειρες και ασυνάρτητες κυβερνητικές απαντήσεις, οι οποίες παραπέμπουν περισσότερο στο γνωστό ανέκδοτο με τον… βασανισμό των μαύρων.
Λέει η κυβέρνηση ότι ματαίωσε τον προηγούμενο διαγωνισμό για τις ταυτότητες του μέλλοντος, επειδή ήθελε να ενσωματώσει τις… προχωρημένες προδιαγραφές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θέλει να περάσει ο … υπουργός «γκουρού» της ψηφιακής τεχνολογίας Κυριάκος Πιερρακάκης. 
Θα συνιστούσα, καταρχάς, στον «γκουρού» της πληροφορικής να βρει τρόπους για να μην πέφτουν κάθε τρεις και λίγο οι σελίδες υπουργείων και κρατικών υπηρεσιών, λόγω κακόβουλων επιθέσεων.
Και, κατά δεύτερον, οι «προχωρημένες προδιαγραφές» της σούπερ ταυτότητας δεν προϋποθέτουν την έγχρωμη φωτογραφία με ψηφιακή εγχάραξη.
Αντιθέτως, μια τέτοια φωτογραφία αποτελεί τη φωτογραφική πρόνοια, που πετάει 20 εταιρίες έξω και αφήνει μονάχη της, σε έναν… ευχάριστο περίπατο, τη γερμανική Veridos, η οποία, όπως αποκαλύπτει ο Βαξεβάνης, έκανε πρόσφατα, μέσω της ελληνικής θυγατρικής της, επένδυση ύψους 23.000.000 ευρώ για μονάδα ψηφιακής εγχάραξης (με τα μισά περίπου από αυτά μέσω δανειοδότησης της Εθνικής, που, όταν έρχεται η ώρα αμιγώς ελληνικών επενδύσεων, δεν δίνει στη… μάνα της νερό).
Λέει κι άλλα πολλά και ωραία ο συνάδελφος στο ρεπορτάζ του για περίεργους μεσάζοντες και πρόθυμους συνομιλητές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. 
Αλλά δεν είναι της παρούσης. 
Ας μείνουμε προς το παρόν στην επισήμανση ότι οι εξηγήσεις της κυβέρνησης δεν είναι καθόλου πειστικές και θα πρέπει να προσέξει πολύ, γιατί η υπόθεση βρομάει…
ΠΗΓΗ
 shmantikanea.