Σάββατο, Φεβρουαρίου 1

Τι απέγιναν τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα;Κανένας δεν μπορεί να μας πει πόσοι παράνομοι μετανάστες έχουν εισέλθει στην Ελλάδα

Όλο το προηγούμενο διάστημα καθημερινά μιλούσαμε για τα μεγάλα πρόβληματα που φέρνει το μεταναστευτικό.
Κανένας δεν μπορεί να μας πει πόσοι παράνομοι μετανάστες έχουν εισέλθει στην Ελλάδα και κανένας δεν μπορεί με ασφάλεια να μας πει, πόσα ακραία στοιχεία έχουν έρθει στην χώρα μας, προσποιούμενα τους μετανάστες.


Βλέπουμε τις τελευταίες 2 εβδομάδες, τον καιρό να “έχει χαλάσει”.Αναγκαστικά οι μεταναστευτικές ροές μειώνονται, αλλά αυτό γίνεται εξαιτίας του καιρού φυσικά και όχι επειδή κάνει σωστές ενέργειες η χώρα μας.

Παράλληλα, η ονοματολογία για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κρύβει τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν. Όλα τα θέματα έχουν την σημασία τους, αλλά τελικά τι θα γίνει με τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα μεταναστών και με τους 10.000 παράνομους μετανάστες που υποτίθεται ότι θα φύγουν από την Ελλάδα στις αρχές του έτους; Ήδη έχουμε μπει στο 2020 και το μεταναστευτικό δεν μπορεί να περιμένει.

Την ίδια ώρα, έχουμε και το μεγάλο θέμα που προέκυψε με την Τουρκία. Μας απειλεί συνεχώς διότι δεν θέλει να ολοκληρωθεί ο αγωγός Φυσικού Αερίου East Med, που θα μετατρέψει την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης σε βάθος χρόνου. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να μας απασχολεί αλλά δεν πρέπει να μας κλείνει τα μάτια και να μην βλέπουμε τα υπόλοιπα (προβλήματα).

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μεταναστευτικό, το ελέγχει η Τουρκία!!!