Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26

Γ. Τράγκας: «Έφυγε» ο Κώστας Μας και «πάει βόλτα με κότερο» μακριά σε μια άλλη διάσταση

– Ο Βουτσάς πέθανε τα ξημερώματα, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο κενό

Πριν από λίγο μάθαμε ότι ο μεγάλος Κώστας, αυτός που αγαπούσαμε όλοι, αυτός που μας έκανε να γελάμε, αυτό το μεγάλο ταλέντο, αυτός ο μεγάλος μαχητής της ζωής και του θεάτρου «έφυγε» από κοντά μας. «Έφυγε» από κοντά μας ο αιώνιος έφηβος.
Ο Κώστας Βουτσάς πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες, υπέκυψε στη λοίμωξη του αναπνευστικού, αυτή την ώρα ταξιδεύει, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο κενό.
Όχι μόνο καλλιτεχνικό αλλά και ανθρώπινο. Έφυγε ο δικός μας Κώστας. Ο δικός μας «έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα». Έφυγε το γέλιο, η χαρά, η ψυχαγωγία που μέχρι σήμερα παίρνουμε από τις ταινίες του. Ο Κώστας πέθανε στα 88 του. Μέχρι την ημέρα που αρρώστησε δούλευε στο θέατρο. Έφυγε όρθιος, όπως τα ψηλά δέντρα, πεθαίνουν όρθια.
Ήταν ένας πολύ καλός φίλος μου. Τον αγαπούσα και με αγαπούσε. Πραγματικά νιώθω μεγάλη στεναχώρια και μεγάλο κενό μέσα μου. Ευτυχώς διατηρούνται όλες οι ταινίες του. Σίγουρα θα είναι σε καθημερινή βάση κοντά μας, γιατί το ταλέντο του είναι πολύ ισχυρό αγχολυτικό φάρμακο στους δύσκολους καιρούς μας. Ας προσευχηθούμε όλοι μας, έστω για μερικά δευτερόλεπτα να έχει καλό ταξίδι και να αναπαυτεί σε μία άλλη διάσταση με καλύτερο κόσμο. Σίγουρα και εκεί η παρουσία του θα φέρει γέλιο και χαρά.
Ο Μητσοτάκης δέρνει τους νησιώτες
Όζει η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη. Επτά μήνες στην εξουσία και ήδη εμφανίζει προϊούσα σήψη, αποκρουστική πολιτική, φασιστική διάθεση και κινήσεις που αποπνέουν διαπλοκή και διαφθορά. Εσύ που με ακούς, βάλε σήμερα το πρωί για λίγο τον εαυτό σου, στη θέση ενός κατοίκου ακριτικού νησιού του Αιγαίου. Σκέψου να ζεις, να αναπνέεις, να εργάζεσαι, να πρέπει να θρέψεις τα παιδιά σου, κάτω από την καθημερινή απειλή της Τουρκίας, υπό τους ήχους των μαχητικών του Ερντογάν και τα ιπτάμενα τουρκικά dronesπου περνάνε από πάνω σου τις νύχτες. Γίνε λίγο νησιώτης και σκέψου ότι πριν από μερικά χρόνια έλεγαν ότι πρέπει να πάρεις το νόμπελ φιλοξενίας επειδή έπεφτες στη θάλασσα να διασώσεις τα πρώτα κύματα των μεταναστών ενός σκληρού πολέμου. Περίμενες ότι αυτό κάπου θα σταματήσει. Κάποια στιγμή θα βρισκόταν λύση. Θα υπήρχε δίκαιη μοιρασιά στην υποδοχή της δυστυχίας από τους ευρωπαίους. Υποτίθεται ότι είσαι ευρωπαίος πολίτης και μάλιστα κατοικείς και φυλάς τα νότια σύνορα της Ευρώπης. Τίποτα δεν έγινε. Μετέτρεψαν το νησί σου σε αποθήκη δυστυχίας, σε πεδίο συνεχούς και καθημερινής παραβατικότητας, σε επικίνδυνη περιοχή στην οποία καθημερινά αποβιβάζεται κάθε καρυδιάς καρύδι, κάθε πράκτορας, κάθε σαμποτέρ των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Οι μετανάστες σου κλέβουν το σπίτι αλλά δεν πρέπει να μιλάς, γιατί οι κυβερνήσεις σου βυσσινί ή γαλάζιες είναι φιλάνθρωπες, είναι ουμανιστικές και αντιρατσιστικές. Ο αριστερός Τσίπρας μιλάει πάντα υπέρ των μεταναστών και θέλει να τους βάλει ακόμα και στους πρόποδες της Ακρόπολης. Ο Μητσοτάκης αφοσιωμένος υπηρέτης των Γερμανών υπακούει στις οδηγίες της Μέρκελ και θέλει να φτιάξει περισσότερα από 50 hotspotπροκειμένου να καρπωθεί η κυβέρνησή του και η εργολαβική ολιγαρχία των Αθηνών, τη διαχείριση ενός δις ευρώ.
Εσύ που με ακούς, σκέψου λίγο τον συμπατριώτη σου το νησιώτη που ο Μητσοτάκης του λέει ότι δεν πρέπει να έχει τουρισμό, ότι πρέπει να ζει έτσι και χειρότερα και του δείχνει με κάθε τρόπο, με φασιστική διάθεση ότι δεν τον ενδιαφέρει η ύπαρξή του. Άλλωστε, ο Μητσοτάκης είναι πολύ opensociety και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να διατηρήσει το θώκο του και να διαχειριστεί τη μπίζνα του μεταναστευτικού. Είναι πολύ μακριά ως άνθρωπος και ως πρωθυπουργός από όλους τους νησιώτες και σιγά σιγά θα φανεί ότι είναι πολύ μακριά από όλους τους Έλληνες. Είναι η πολιτική ψυχή που απολύει εύκολα καθαρίστριες, είναι το πολιτικό μυαλό που δηλώνει ότι οι καθαρίστριες πρέπει να γίνουν επιχειρηματίες, είναι ο αιθεροβάμων που λέει ότι θα γυρίσει όλη την Υφήλιο για να φέρει επενδύσεις αλλά η μόνη ανάπτυξη που φέρνει είναι τα hotspot και η διανομή του φτωχού κρατικού ταμείου στη διαπλοκή των Αθηνών. Οι Τούρκοι δεν έχουν περάσει ακόμη απέναντι στα νησιά μας. Δεν έχουν διαβεί τις πόρτες που άνοιξαν και ανοίγουν οι Σημίτιδες, οι Ροζάκηδες, και οι Μητσοτάκηδες. Ο πρώτος που εισβάλει στα νησιά τους, ο πρώτος που χτυπάει τους ίδιους και τα παιδιά τους είναι η δική τους κυβέρνηση. Είναι ο Μητσοτάκης και οι ολιγάρχες που θα βγάλουν εκατοντάδες εκατομμύρια από τις απευθείας αναθέσεις. Όλοι δέρνουν επί μνημονίου. Ο ένας έδερνε άγρια για τις Πρέσπες, ο ένας έλεγε εξτρεμιστές τους Έλληνες, ο άλλος δεν δίνει φράγκο για τους Έλληνες, δεν δίνει φράγκο ούτε για τον κορονοιό. Εφιάλτης πραγματικός. Δέρνει αλύπητα στα νησιά, δημιουργώντας ρήγματα σε ότι καλύτερο έχει η εθνική άμυνα, δηλαδή την εθνική ψυχή. Σιγά σιγά βλέπουμε το αποκρουστικό πολιτικό πρόσωπο ενός ιδιαίτερα μέτριου πολιτικού που παριστάνει σε κάθε περίπτωση τον απόφοιτο του Χάρβαρντ και τον υπερασπιστή της αστικής τάξης. Πάντα το πνεύμα της Καλτσεστρούτσι και του Παντσαβόλτα κυκλοφορεί στον αέρα της Σαγράδα Φαμίλιας. Ήδη ολόκληρη η χώρα καταλαβαίνει πως παίζεται το γερμανικό εκλογικό παιχνίδι στην Ελλάδα.
Ο Μητσοτάκης δέρνει τους Έλληνες στα νησιά, προστατεύοντας όλους τους παράνομους μετανάστες. Δέρνει τους ακρίτες που φυλάνε την άμυνα της χώρας, ενώ μαγειρεύει στην Αθήνα μαζί με το γνωστό περιβάλλον του, τρισάθλιες λύσεις για τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Όλοι οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι επάνω στην εξουσία βρίσκεται ένα τόσο ακραίο πολιτικό πρόσωπο που θυσιάζει τη ζωή των Ελλήνων και τα νησιά μας. Σήμερα έχουμε γενική αντίδραση σε Χίο και Λέσβο, ενώ πέφτει ξύλο από τα ΜΑΤ του Μητσοτάκη. Οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι. Ας ακούσουμε τι λέει ο κος Νίκος Ζάχαρης, δημοτικός σύμβουλος Σάμου.
Η ακραία μνημονιακή κυβέρνηση τρέχει τώρα να πάρει μέτρα για τον κορονοϊό
Ο Κορονοϊός επεκτείνεται σε όλη την Ιταλία. Εμφανίστηκε στην Ελβετία και ισοπέδωσε όλα τα χρηματιστήρια. Όλοι οι επενδυτές φοβούνται ότι η επιδημία του κορονοϊού θα εξελιχθεί σε πανδημία και εκτιμούν ότι όλες οι προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη αναστέλλονται και υπολογίζεται ότι θα κινηθούν προς τα κάτω. Μόλις χθες η περίφημη κυβέρνηση Μητσοτάκη, η κυβέρνηση ΣΥΝΑΛΟΑ, ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΧΟΥΑΝΑ, η κυβέρνηση των ολιγαρχών και της Αγίας Οικογένειας προχώρησε σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου που λύνει τα χέρια του MBΑ υπουργού για να κλείσει σχολεία, να ακυρώσει ποδοσφαιρικούς αγώνες, να διακόψει συγκοινωνίες και να κάνει ότι χρειαστεί μόλις εμφανιστεί ο ιός. Τελευταία ώρα, τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη που δεν έχει επανδρώσει ούτε τις ανενεργές μονάδες της εντατικής θεραπείας, σπεύδει φοβούμενη ότι μόλις πέσει ο ιός θα φανεί ότι όχι μόνο είναι βούλιμη και ανεπαρκής αλλά και ακατοίκητη πλήρως στο μυαλό. Διατηρείτε σχολαστική καθαριότητα, πλένετε τα χέρια σας και αποφεύγετε να τα βάζετε στο πρόσωπό σας.
Στη διεθνή ατμόσφαιρα επικρατεί τρόμος και είναι στον αέρα ακόμα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο.