Τρίτη, Φεβρουαρίου 4

ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΜΑΣ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ! ΜΠΑΡΑΖ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ. ΝΕΚΡΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑΚΑ ΠΥΡΑ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ».

unnamed
Τέσσερις τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν, ένας σοβαρά, από πυρά πυροβολικού συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτικά) σήμερα Δευτέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.
Κατά την Άγκυρα, οι τουρκικές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά που δέχθηκαν και κατέστρεψαν στόχους — δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς — στην Ιντλίμπ.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επεσήμανε ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν με πυροβολικό τα στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων του παρότι είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τις τουρκικές θέσεις.
Ωστόσο όπως δήλωσε ο Ερντογάν ο Τουρκικός στρατός απάντησε σκοτώνοντας 30 με 35 Σύρους στρατιώτες! Από την μεριά της η Δαμασκός κάνει λόγο για έξι νεκρούς. Ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τα αντίποινα για επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών της στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ. «Απαντήσαμε αναλόγως σ’ αυτές τις επιθέσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο, είτε με το πυροβολικό είτε με τους όλμους μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας για την ασφάλεια της χώρας μας, του λαού μας και των αδελφών μας στην Ιντλίμπ», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη. Η Τουρκία κάλεσε τη Μόσχα να μην «εμποδίσει» την απάντηση της Άγκυρας. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, «από 30 έως 35» σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την τούρκική απάντηση.
Η Daily Sabbah, ανήρτησε βίντεο από την τουρκική απάντηση στην Ιντλίμπ και δείχνει επιθέσεις με ρουκέτες.
Νέα εισβολή πραγματοποίησε, η Τουρκία στο έδαφος της Συρίας, προς εκκαθάριση περιοχών κοντά στα σύνορά της, η οποία προκάλεσε την άμεση αντίδραση του συριακού Στρατού με την υποστήριξη της ρωσικής Αεροπορίας!
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής Ιντλίμπ, οι Τούρκοι εισέβαλαν στο έδαφος της Συρίας με τουλάχιστον 250 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, με την υποστήριξη επιθετικών ελικοπτέρων και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.
Όμως, ο συριακός Στρατός αντέδρασε με καταιγισμό από πυραύλους εναντίον των θέσεων που είχαν καταλάβει οι Τούρκοι στρατιώτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν αρκετοί Τούρκοι στρατιώτες στο χωριό Tarnaba, στην περιοχή Shermagar.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν την υποστήριξη ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων στην αντεπίθεση του συριακού στρατού.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι μαζί με τον τουρκικό Στρατό, στο χωριό Tarnaba, ήταν και αρκετά μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, πολλοί εκ των οποίων σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό του συριακού Στρατού. Προφανώς πρόκειται για Τουρκμένους τζιχαντιστές.
Oι πηγές αναφέρουν τουλάχιστον 70 νεκρούς Τουρκμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκική πλευρά, στο χωριό Tarnaba, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 4 Τούρκους στρατιώτες νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

 makeleio.gr