Κυριακή, Φεβρουαρίου 2

Γεραπετρίτη, εάν ζούσε ο Κολοκοτρώνης, θα στα είχε κόψει και θα σε είχε βάλλει να τα φας. «Ο αέρας το πήρε το Ορούτς Ρέις, δεν τρέχει τίποτα»

Oruc
Καθηγητής Πανεπιστημίου στο Συνταγματικό Δίκαιο στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αυτός ο άνθρωπος διδάσκει Σύνταγμα και Ατομικές ελευθερίες, στους φοιτητές του και παράλληλα είναι και υπουργός, υπεύθυνος του κυβερνητικού έργου του Μητσοτάκη. Στο Πανεπιστήμιο, συνάδερφοί του τον θεωρούν μια απόλυτη μετριότητα. Έναν μπαρούφα. Το μόνον θετικό που έχει πάνω του, είναι η καταγωγή του, από την Κάρπαθο. Που ούτε κι αυτή σεβάστηκε, αραδιάζοντας
στα ΜΜΕ που λαδώνει η κυβέρνηση, ένα σωρό ψέματα για την ανενόχλητη πλεύση του τουρκικού ερευνητικού σε ελληνικά ύδατα.
Αυτός λοιπόν ο Χριστιανός, δεν είδε ούτε καλώδια ριγμένα, ούτε παραβίαση χωρικών υδάτων, ούτε παραβίαση συνόρων, ούτε τίποτα από όλα όσα αναφέρει ακόμα και το ίδιο το Πεντάγωνο και το Πολεμικό Ναυτικό. Κάνει τον ηλίθιο αλλά δεν είναι. Θυμίζει κάτι από ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν είναι. Θυμίζει κάτι από ΠΑΣΟΚ αλλά δεν είναι. Τι είναι; Πολύ απλό. Ένας πολιτικός τυχοδιώκτης, εθνομηδενιστής που μαζί με τα συνεταιράκια του στη ΝΔ, ετοιμάζονται να διχοτομήσουν το Αιγαίο. Γι αυτό το Αρχιπέλαγος και γι αυτά τα εδάφη που χύθηκαν τόνοι αίματος για να μπορεί σήμερα αυτό το πολιτικό ανδρείκελο να κονομάει όσα κονομάει.
Οι δηλώσεις Γ.Γεραπετρίτη, για να φρίξεττε:
Συγκυριακό γεγονός, που προήλθε λόγω κακών καιρικών συνθηκών χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τον πλου του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Oruc Reis», με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι δεν πρόκειται για κάτι το οποίο προκαλεί οποιαδήποτε ανησυχία.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989, ο Γ. Γεραπετρίτης επεσήμανε ότι το πλοίο δεν συνοδεύεται από πολεμικά σκάφη, δεν υπήρξε πόντιση καλωδίου ούτε ερευνητικές εργασίες, και άρα το όλο περιστατικό είναι σε στάδιο αποδρομής. Είπε, μάλιστα, ότι έχουν υπάρξει οι αναγκαίοι δίαυλοι επικοινωνίας με την άλλη πλευρά.
Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, η Τουρκία έχει κατανοήσει πλέον ότι τέτοιου είδους «πυροτεχνήματα» δεν θα είχαν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Και, επιπλέον, αν υπήρχε η οποιαδήποτε διάθεση να δοκιμασθούν οι ελληνικές αντοχές, είναι βέβαιο ότι θα παράγονταν τα αντίθετα αποτελέσματα. Στην παρούσα κυβέρνηση δεν υπάρχει διάσταση λόγων και έργων, ήταν το γενικό σχόλιο του υπουργού που ανέφερε ακόμη ότι το κρίσιμο είναι να μην υπερεκτιμά ούτε να υποτιμά καταστάσεις η ελληνική πλευρά.
Από εκεί που σταματά η επιστήμη, αρχίζει η ιστορία. Ο υπουργός Γεραπετρίτης από την Κάρπαθο, εάν ζούσε ο Κολοκοτρώνης ή εάν αυτός ζούσε στην εποχή του Κολοκοτρώνη, σήμερα θα ήταν με έναν φαλλό στο στόμα. Που θα του είχε κόψει ο Γέρος του Μωρηά και θα του τον είχε βάλλει στο ρημάδι του που ψεύδεται. Φτου, με σας που μπλέξαμε. Ξεμπλέξαμε με τους συμμορίτες, μπλέξαμε με τους φιλελέδες της σαμπάνιας και του πολιτικού αμοραλισμού. Πιάσαμε πάτο.

 makeleio.gr