Κυριακή, Φεβρουαρίου 23

Αναμέτρηση μέχρις εσχάτων

Αναμέτρηση μέχρις εσχάτων
Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην 25η αγωνιστική της Super League.
Oι δύο βασικοί διεκδικητές του πρωταθλήματος θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την Κυριακή (19:30, PAOK TV) στην Τούμπα, σε μία ποδοσφαιρική μάχη, που κόβει την ανάσα.
Οι Πειραιώτες αυτή τη στιγμή φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας με δύο πόντους
περισσότερους από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος, όπως είναι φυσικό, θέλει να πάρει τη νίκη, προκειμένου να πάει στα πλέι οφ, έχοντας πάρει «κεφάλι» στην κούρσα του πρωταθλήματος.
Πάντως με πρωταρχικό στόχο το «τρίποντο» θα παραταχθεί στο παιχνίδι και ο Ολυμπιακός, ο οποίος είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα, έχοντας όμως να διαχειριστεί και την ενδεχόμενη κούραση που μπορεί να παρουσιάσει, δεδομένου ότι προέρχεται από το ματς με την Άρσεναλ, για τους «32» του Europa League.
Ωστόσο και η ισοπαλία δεν θα δυσαρεστήσει τους «ερυθρόλευκους», καθώς θα διατηρήσουν το +2 έναντι του «δικεφάλου» του Βορρά, πριν τις μάχες τους στα πλέι οφ.
Οι δύο ομάδες, οι οποίες σημειωτέον θα τεθούν αντιμέτωπες και στα ημιτελικά του Κυπέλλου, έχουν βρεθεί στα... χαρακώματα ουκ ολίγες φορές το τελευταίο διάστημα, για το θέμα της φερόμενης πολυιδιοκτησίας του «δικεφάλου» του Βορρά με την Ξάνθη.Εντούτοις ήρθε η ώρα αμφότερες να επικεντρωθούν στη μονομαχία τους εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Εκεί όπου πρέπει να παίζεται η μπάλα...
Όπως είναι φυσικό στην Τούμπα δεν θα πέφτει ούτε… καρφίτσα, καθώς οι φίλαθλοι των γηπεδούχων φρόντισαν να εξαφανίσουν σε χρόνο-ρεκόρ τα εισιτήρια γι' αυτό το μεγάλο παιχνίδι.

Στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, η τελευταία προπόνηση της ομάδας κύλησε δίχως απρόοπτα και, μετά το τέλος της, ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων», Αμπέλ Φερέιρα, ανακοίνωσε την αποστολή των περυσινών νταμπλούχων, από την οποία απουσιάζουν μόνο οι μακροχρόνια απόντες Κρέσπο και Ζαμπά.
Οι 19 παίκτες που συμπεριέλαβε στην αποστολή ο Πορτογάλος είναι οι: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Βιεϊρίνια, Εσίτι, Ντούγκλας Αουγκούστο, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Λάμπρου, Λημνιός, Άκπομ, Σφιντέρσκι.
Στον αντίποδα οι Πειραιώτες θα παραταχθούν στην Τούμπα χωρίς τους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, Εμρέ Μορ και Μάξι Λοβέρα, οι οποίοι δεν συμπεριελήφθησαν στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς.
Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» πήρε μαζί του 21 παίκτες, από τους οποίους θα μείνουν εκτός αποστολής ο τρίτος γκολκίπερ Καραργύρης και ακόμη δύο παίκτες (ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ή ο Σισέ και ο Τοροσίδης ή ο Γκασπάρ).
Οι «εκλεκτοί» του Μαρτίνς για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι οι: Αλέν, Μπα, Μπουχαλάκης, Καφού, Σισέ, Ελ Αραμπί, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Γκασπάρ, Γκιλιέρμε, Χασάν, Καραργύρης, Καμαρά, Μασούρας, Παπαδόπουλος, Ραντζέλοβιτς, Σα, Σεμέδο, Τοροσίδης, Τσιμίκας, Βαλμπουενά.
Σε ό, τι αφορά στην πιο πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΟΚ αυτή είναι η εξής : κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Πασχαλάκης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα και Γιαννούλη. Το δίδυμο στα χαφ θα αποτελέσουν οι Μίσιτς και Μαουρίσιο, ενώ στα πλάγια θα είναι ο Μπίσεσβαρ και ο Λημνιός. Ως «δεκάρι» θα αγωνιστεί ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Σφιντέρσκι.
Στον αντίποδα ο Μαρτίνς δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει κάποια αλλαγή στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού σε σχέση με το ματς κόντρα στην Άρσεναλ. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Σα, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκα. Την τριπλέτα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Καμαρά, Γκιγέρμε και Μπουχαλάκης, ενώ στα πλάγια θα είναι ο Βαλμπουενά και ο Μασούρας. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ελ Αραμπί.
«Δρακόντεια» τα μέτρα ασφαλείας στην Τούμπα
Φυσικά δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για το ντέρμπι κορυφής, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες να σημειωθούν επεισόδια.
Πιο συγκεκριμένα, στην Τούμπα θα βρίσκονται περισσότεροι από 500 αστυνομικοί και 3 εισαγγελείς, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι και στο εφετινό παιχνίδι των δύο ομάδων θα υπάρχει περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου προστατευτικό δίχτυ.

Μάλιστα θα υπάρχουν drones και ελικόπτερο, τα οποία θα πετάνε απόψε στην Τούμπα προκειμένου να καταγράφουν τα όσα θα συμβούν, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας της αναμέτρησης.
Παράλληλα κατά την είσοδο των φίλων του «δικεφάλου» του Βορρά στο γήπεδο θα υπάρχει έλεγχος ταυτοπροσωπίας, κι έτσι κρίνεται απαραίτητο να έχουν όλοι οι φίλαθλοι την ταυτότητα τους διαθέσιμη.
Εφόσον διαπιστωθεί ότι το αναγραφόμενο όνομα στο εισιτήριο είναι διαφορετικό με αυτό της ταυτότητας, τότε θα απαγορεύεται η είσοδος στο γήπεδο.
ΠΑΟΚ: «Η προστασία της ομάδας μας είναι υποχρέωσή μας»
Ο ΠΑΟΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή απηύθυνε έκκληση στους φιλάθλους του να υποστηρίξουν μόνο με τη φωνή τους την ομάδα τους και να μην προβούν σε ενέργειες που μπορεί να την καταδικάσουν σε κάποια τιμωρία.
Στο σχετικό δελτίο Τύπου οι «ασπρόμαυροι» ανέφεραν: «Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός αποτελεί έναν κομβικής σημασίας αγώνα στην προσπάθεια του συλλόγου να παραμείνει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Στον αγώνα αυτό είμαστε συμπαίκτες. Με τη φωνή σας και μόνο σας θέλουμε στο πλευρό του ΠΑΟΚ προκειμένου να βοηθήσουμε την ομάδα να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη μέσα στο γήπεδο.

Παρακαλούμε τον κάθε φίλαθλο προσωπικά να μην παρασυρθεί από την ένταση ή ενδεχόμενες προκλήσεις. Ν’ αποφύγει συμπεριφορές εντός ή εκτός γηπέδου που μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον της ομάδας μας και να οδηγήσουν σε πιθανή τιμωρία της έδρας μας από το επόμενο παιχνίδι που είναι και πάλι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ν’ αγνοήσει οποιοδήποτε τέχνασμα πρόκλησης παρουσιαστεί από τους αντιπάλους εντός ή εκτός αγωνιστικού χώρου! Να προσέχει τη συμπεριφορά του διπλανού του. Να δώσει ώθηση στην ομάδα όπως μόνο εκείνος ξέρει. Να μην γίνει χρήση πυρσών, βεγγαλικών, κροτίδων.

Η προσπάθεια του ΠΑΟΚ για διατήρηση των τίτλων του δεν τελειώνει την Κυριακή. Χρειαζόμαστε τον κόσμο μας στις κερκίδες σε όλα τα ματς ως το τέλος. Παρακαλούμε τον κάθε φίλαθλο ξεχωριστά να βάλει την υπογραφή του σε μία ακόμα σελίδα της ιστορίας του ΠΑΟΚ.

Η προστασία της ομάδας μας είναι υποχρέωσή μας!».
Τελευταία στιγμή αποφασίζει ο Μαρινάκης αν θα πάει στην Τούμπα
Το ενδεχόμενο να δώσει το «παρών» στην Τούμπα στο σημερινό ντέρμπι εξετάζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή αν θα βρεθεί δίπλα στην ομάδα του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση από τους Πειραιώτες για αυτό το θέμα.
Ο Γερμανός Τομπίας Στίλερ διαιτητής του ντέρμπι

Ο Τομπίας Στίλερ ορίσθηκε από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, να διευθύνει τη μονομαχία του «δικεφάλου» του Βορρά με τους Πειραιώτες. Βοηθοί του Γερμανού ρέφερι, θα είναι οι συμπατριώτες του, Ματίας Γιόλενμπεκ και Κρίστιαν Γκίτελμαν.
Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο επίσης Γερμανός, Σόρεν Στορκς, ενώ στο VAR θα βρίσκεται ο συμπατριώτης του, Τομπίας Βελτζ.
Ο Στίλερ έχει «σφυρίξει» στους αγώνες Γιουβέντους-Ολυμπιακός 2-0 (2017), Ολυμπιακός-Αστάνα 4-1 (2016) και Ελλάδα-Ουγγαρία 1-0 (2018) για το UEFA Nations League.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα
Το κυριακάτικο πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής, εκτός από τη μεγάλη μονομαχία ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, περιλαμβάνει τέσσερις ακόμη αναμετρήσεις.
Στις 15.00 ο Παναιτωλικός και ο Πανιώνιος θα τεθούν αντιμέτωποι (EΡΤ Sports) στο μεγάλο ντέρμπι της ουράς του βαθμολογικού πίνακα, που θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο.
Στις 17.15 ο Βόλος θα υποδεχτεί την ΑΕΛ (Novasports 2), ο Ατρόμητος θα φιλοξενήσει την Ξάνθη (ΕΡΤ Sports), ενώ στις 19.30, παράλληλα με το ντέρμπι στην Τούμπα, η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ (Novasports 1).
Tο πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-1
Λαμία-Άρης 2-2
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου
15:00 Παναιτωλικός-Πανιώνιος (EΡΤ Sports)
17:15 ΝΠΣ Βόλος-ΑΕΛ (Novasports 2)
17:15 Ατρόμητος-Ξάνθη (ΕΡΤ Sports)
19:30 ΑΕΚ-ΟΦΗ (Novasports 1)
19:30 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (PAOK TV)
 zougla.gr