Σόρρυ αδερφέ, αλλά αν οι κολλητοί σου κάνουν τα παρακάτω πράγματα, είναι μεγάλοι κόπανοι!


Είναι τραγικό που δεν το καταλαβαίνουν οι περισσότεροι, αλλά είμαστε οι παρέες μας!

Τα άτομα που συναναστρέφεσαι, είναι μια χαρακτηριστική ένδειξη του τι άνθρωπος είσαι και εσύ. Επιλέγεις να κάνεις παρέα μαζί τους κι αυτό δείχνει πολλά για την ποιότητα, το εύρος και την «επιτυχία» της προσωπικής σου ζωής. Μπορεί σαν έφηβοι να κάναμε λάθη, εμπιστευόμενοι (ίσως και για χρόνια ολόκληρα) άτομα με τα οποία δεν έπρεπε να μιλήσουμε ποτέ, κερδίσαμε όμως σημαντικά μαθήματα προς αποφυγήν! Κάτι είναι κι αυτό…

Το πιο τρομακτικό όμως, είναι να εξακολουθείς να διατηρείς μία φιλική σχέση που σε γονατίζει, χωρίς να κάνεις τίποτα. Οι φίλοι σου είναι εξαιρετικά σημαντικό κεφάλαιο για σένα και την εξέλιξή σου σαν άντρας! Αν έχεις αληθινούς και καλούς φίλους, τόσο πιθανότερο να ωριμάσεις κι εσύ σαν τυπάς! Αν πάλι έχεις χαμένους χαζοβιόληδες… είναι άλλη ιστορία!
Δεν εννοούμε απαραίτητα «κακούς» ανθρώπους, αλλά τοξικούς. Μπορεί να είναι ελαττωματικά άτομα, που επηρεάζουν τα κριτήρια σου και σε περιορίζουν, ή ακόμα και υποβαθμίζουν την προσωπικότητα σου. Ήρθε λοιπόν η ώρα να λύσεις κάθε δεσμό που σε «δένει» στο λιμάνι και να ξανοιχτείς στη θάλασσα των δυνατοτήτων σου!

Κράτα σημειώσεις, γιατί ακολουθούν χαρακτηριστικά ατόμων με τα οποία πρέπει να ξεκόψεις εντελώς! Αν νιώσεις μια αίσθηση τύπου «κάτι μου θυμίζει αυτό», βρες όσους σου έρχονται στο μυαλό και μην ξανακάνεις παρέα μαζί τους!

#1 Tα ελαττώματα σου είναι το αγαπημένο θέμα συζήτησής τους


Όταν κάνεις μια χοντρή μαλακία, οι αληθινοί φίλοι είναι αυτοί που πρώτοι θα στο τονίσουν, γιατί νοιάζονται να γίνεις καλύτερο άτομο και θέλουν να εξαντλήσεις κάθε προοπτική δικής σου βελτίωσης! Επίσης όμως, θέλουν να έχεις κυρίως καλή διάθεση κι αυτοπεποίθηση. Αν συνέχεια σου λένε τι κάνεις λάθος, ή πόσο ανίκανος είσαι σε κάτι ή πόσο δε σου πάει ένα ρούχο που φοράς ή πόσα κιλά έχεις πάρει και πάει λέγοντας, τότε δεν είναι αληθινοί φίλοι. Είναι φίδια!

#2 Σε κάθε χαρούμενη στιγμή σου, κάνει την εμφάνισή του το πράσινο τερατάκι


Οι φίλοι σε υποστηρίζουν, δε φθονούν την επιτυχία σου ή ενδεχομένως και την ευτυχία σου! Πρόσεξε αντιδράσεις όταν σου τύχει ή καταφέρεις κάτι πραγματικά καλό (όχι χαζομάρες τύπου «βρήκα 50ευρο στο δρόμο», γιατί εκεί κι εγώ θα σ’ έβριζα)! Εννοώ κάποια επιτυχία σε δουλειά, στις σπουδές, στον ερωτικό τομέα… ξέρεις, πράγματα που καθορίζουν ζωές! Εκεί θα δεις στα μάτια τους αν είναι πραγματικά χαρούμενοι για σένα, ή αν… τους τη δίνει που είσαι εσύ χαρούμενος!

#3 Μπορεί τα πράγματα να έχουν δύο όψεις, εκείνοι όμως στέκονται μονίμως στα αρνητικά


Η αρνητικότητα είναι κάτι σαν αφροδίσιο νόσημα: μπορεί να προέρχεται από κάτι φαινομενικά ευχάριστο, αλλά σε μολύνει, σε παιδεύει και είναι σούπερ μεταδοτικό! Όταν κάνεις παρέα με έναν τοξικό μισάνθρωπο χωρίς δημιουργικότητα, καλή πρόθεση και τάσεις για συνεχή μίρλα, μην απορείς που δεν περνάς καλά σε όσα υπέροχα μέρη κι αν πηγαίνετε!

#4 Η κλαψομουνιά είναι η ζωή τους όλη


Δράμα! Μιζέρια! Είναι λες και όλα τα κακά του κόσμου να τους κυνηγούν! Ζητάνε τη λύπηση σαν ναρκωτικό, τη θέλει μονίμως ο οργανισμός τους! Ακόμα κι αν δεν υπάρχει κανένα πραγματικό πρόβλημα, το δημιουργούν από το τίποτα! Όπα! Για σκέψου λίγο, είναι όντως τόσο άτυχοι; Όχι, είναι κοτούλες που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα μόνοι τους!

#5 Σε πιέζουν να κάνεις πράγματα που δε θέλεις


Η πίεση είναι κάτι απαίσιο, ειδικά όταν πρόκειται για κάτι που δε σ’ ενδιαφέρει. Πολλοί κάναμε το πρώτο μας τσιγάρο ή ήπιαμε για πρώτη φορά, επειδή το έκαναν στην παρέα και δεν μπορούσαμε να πούμε «όχι», ενώ όλοι μας παρότρυναν. Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα στην «πλάκα» και στην καταπίεση. Όποιος την ξεπερνά, δεν είναι φίλος σου.

#6 Θεωρούν τον εαυτό τους το κέντρο του κόσμου


Ποτέ δε σε ρωτάνε τι κάνεις, πώς είσαι, πώς νιώθεις, τι περνάς. Τους λες ένα πρόβλημα σου και ξεκινάνε τις συγκρίσεις με τα δικά τους. Ποτέ δε σε συγχαίρουν με κάποια επιτυχία και δε μοιράζονται τη δική σου χαρά. Δεν ξέρουν τι συμβαίνει μαζί σου, γιατί είναι τόσο μανιακοί με την εικόνα τους και το πώς φαίνονται αυτοί στους άλλους!

#7 Δεν έχουν φιλοδοξίες ή βαθύτερες επιθυμίες


Οκ, αυτό δεν είναι απαραίτητα βλαβερό, αφού δεν είναι όλοι ενθουσιώδεις κυνηγοί της ζωής, ούτε έχουν κάποιο ισχυρό εσωτερικό κίνητρο να καταφέρουν κάτι μακροπρόθεσμα. Η αυταρέσκεια όμως, εγκυμωνεί κινδύνους! Γιατί αν είσαι συνεχώς με κάποιον που δεν προσπαθεί ποτέ να βελτιώσει τον εαυτό του, τι ώθηση θα σου δώσει να το κάνεις εσύ;

#8 Είναι κατόρθωμα να τους μιλήσεις χωρίς να παρεξηγηθούν με κάτι


Μήπως υπάρχει στην παρέα σας κάποιος, που πάντα πρέπει να του μιλάς με… μισή αλήθεια; Που για να φτάσεις στο νόημα, πρέπει να ελιχθείς σαν το σκουμπρί ανάμεσα από επίφοβα σημεία που δεν κάνει ν’ αγγίξεις; Είναι τόσο φίλος σου, που να αξίζει κάτι τόσο κουραστικό; Διότι σε καθεστώς συνεχούς φόβου, που προσέχεις την ευγένεια σου μην τυχόν και σου θυμώσουν, δεν μπορείς να κάνεις μια νορμάλ, ευχάριστη και άνετη συζήτηση!

#9 Σε μια άλλη ζωή, θα μπορούσαν να ήταν η Παπαδιά από το «Καφέ της Χαράς»


Αρέσκονται να θάβουν κοσμάκη συχνά; Μιλάνε άσχημα για άλλα μέλη της παρέας; Κακολογούν φίλους τους; Τι σε κάνει να νομίζεις ότι δεν συμβαίνει το ίδιο και για σένα, όταν δεν είσαι μπροστά; Είναι πανεύκολο να τους εντοπίσεις και εξίσου εύκολο να μην τους ξαναμιλήσεις! Θα τους ξαναδείς μετά από καιρό, με άλλη παρέα. Πίστεψέ με, προσωρινή θα είναι!

#10 Έχουν τάσεις αυτοκαταστροφής


Η ζωή λειτουργεί με φριχτούς, βάναυσους τρόπους και αυτοί που αγαπάς, καμιά φορά δεν κάνουν το ίδιο για τον εαυτό τους. Όσο φίλος σου κι αν είναι ο άλλος, βρε δε πα να τον έχεις κολλητό απ’ το νηπιαγωγείο, μπορεί κάποια στιγμή να πέσει σε μια άβυσσο απ’ την οποία δεν μπορείς να τον βοηθήσεις να ξεκολλήσει. Ναρκωτικά, ποτό, κακή γκόμενα, ό,τι θες πες! Θα τον δεις να βυθίζεται και θα πονέσεις, αλλά για να γλυτώσεις, καλύτερα να ξεκόψεις…https://www.neopolis.gr/shmadia-oti-oi-kollitoi-soy-einai-kopanoi/