Κορωνοϊός: Δύο Έλληνες στο κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess», που βρίσκεται σε καραντίνα

Από Β. Κ..iapopsi.gr
«Θα επαναπατρισθούν» δηλώνει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας για τους δύο συμπατριώτες μας, που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο
Δύο Έλληνες βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess», το οποίο είναι σε «καραντίνα» στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, και θα επαναπατριστούν σύντομα.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑϊ, ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση επαναπατρισμού των δυο Ελλήνων που βρίσκονται στο «Diamond Princess» θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.
«Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς», τόνισε ο κ. Κικίλιας.
Ο υπουργός Υγείας δεν αποκάλυψε περισσότερα για τους δύο Έλληνες που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο επιβαίνουν πάνω από 3.700 άτομα και έχουν νοσήσει από τον νέο κοροναϊό.
«Όποιον συμπατριώτη μας χρειαστεί από τις τέσσερις άκρες του κόσμου θα τον επαναπατρίσουμε, σωστά, δομημένα, οργανωμένα», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας.
Παράλληλα, ο κ.Κικίλιας συνέστησε ψυχραιμία και ζήτησε από τους πολίτες να μην υιοθετούν άκριτα όσα διαδίδονται, ενώ σημείωσε ότι εφόσον υπάρξει κρούσμα στην Ελλάδα θα ανακοινωθεί άμεσα από το υπουργείο Υγείας.
Όπως είπε, έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και ο μηχανισμός του υπουργείου Υγείας είναι έτοιμος για να αντιμετωπίσει την όποια κατάσταση προκύψει.