Τρίτη, Φεβρουαρίου 25

Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ! ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΣΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΧΙΟΣ ΚΑΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΑΓΡΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔEΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ Λ@ΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ – ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΨΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

1
Αν οι κυβερνώντες πιστεύουν ότι εν έτη 2020 μπορεί η μετακίνηση καμιάς εικοσαριάς διμοιριών δυνάμεων αστυνομικής καταστολής στα νησιά μπορεί να παραμείνει κρυφή, θα διαπιστώσουν ότι πλανώνται πλάνην οικτράν.
“Άγρια νύχτα” στα νησιά της Λέσβου και της Χίου, με τους κατοίκους να έχουν κατακλείσει τα λιμάνια σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την αποβίβαση και διασπορά στα συγκεκριμένα νησιά δυνάμεων των ΜΑΤ, που στέλνονται από την Αθήνα για να περιφρουρήσουν την κατασκευή των νέων κλειστών κέντρων για τους παράτυπους μετανάστες.

Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας σε Λέσβο και Χίο οι ιερείς χτυπούσαν τις καμπάνες των εκκλησιών, καλώντας τους κατοίκους σε συναγερμό και σε αγωνιστική παρουσία στις προβλήτες των λιμανιών για να αντιμετωπίσουν τα ΜΑΤ.
Οι πληροφορίες  αναφέρουν ότι στα δυο νησιά κατευθύνονται με εντολές Χρυσοχοΐδη 10 διμοιρίες των ΜΑΤ, μαζί με κλούβες και ελαφρά τεθωρακισμένα της ΕΛ.ΑΣ (“Αύρες”), τα οποία είναι εφοδιασμένα με αντλίες νερού, αλλά και με μηχανήματα ρίψεως χημικών και δακρυγόνων.

Μέχρι αργά τα μεσάνυχτα τα τοπικά Λιμεναρχεία αρνούνταν να δώσουν πληροφορίες για την “αποβατική” επιχείρηση των ΜΑΤ, η οποία ξεκίνησε την Δευτέρα το μεσημέρι από το λιμάνι του Λαυρίου, μάλιστα, τα πλοία που μετέφεραν τις Ειδικές Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, μόλις πέρασαν από το Νοτ. μέρος της Εύβοιας έκλεισαν τους ασυρμάτους τους και -κατ’ εντολήν- αρνήθηκαν να δώσουν στίγμα πλεύσεως σε οποιαδήποτε Λιμενική Αρχή, με επίκληση αυστηρών εντολών των Αρχών Ασφαλείας!
Μεταξύ των κατοίκων επικρατούν αναταραχή και αναβρασμός!
Μια μεγάλη ομάδα από αυτούς κατέβασε απορηματοφόρα και άλλα βαρέα οχήματα στα λιμάνια Λέσβου και Χίου, ενώ άλλες ομάδες περικύκλωσαν από τις πρώτες μεσονύχτιες ώρες τους χώρους που έχουν επιλεγεί από την κυβέρνηση για την κατασκευή των νέων κλειστών κέντρων.
Δείτε τα βίντεο:
Τα επεισόδια έχουν επεκταθεί σε πολλούς δρόμους, ενώ κάτοικοι έχουν βάλει φωτιά σε κάδους.









Στο νοσοκομείο ο Δήμαρχος Χίου – Λιποθύμησε ιερέας

Μετά την επίθεση των ΜΑΤ και τη χρήση δακρυγόνων στο λιμάνι των Μεστών έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χίου ο δήμαρχος της πόλης, Σταμάτης Κάρμαντζης.
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων λιποθύμησε ο ιερέας της Καλλιμασιάς και πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου πατ. Γεώργιος Κωνσαντίνου.
Ο ιερέας συνήλθε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών από παριστάμενο γιατρό.
Λίγο μετά τις 05:00 τα ξημερώματα, η αστυνομία με κλούβες και μηχανήματα καθώς και όχημα εφοδιασμένο με εκτοξευτήρα νερού υπό πίεση ξεκίνησε για την επιταγμένη περιοχή.








Αυτές οι φωτογραφίες μέσα από το καράβι δημοσιεύτηκαν από το lesvospost.gr: