Παρασκευή, Μαρτίου 20

Χουριέτ: “10.000 μετανάστες περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να μπουν στην Ελλάδα”

metanastes-evros-630x400
Για 19η ημέρα, γράφει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, περίπου 10 χιλιάδες μετανάστες που έχουν συρρεύσει από την Αδριανούπολη βρίσκονται στην περιοχή Παζάρκουλε «παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες» περιμένοντας να περάσουν.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν τοποθετήσει τσιμεντένια μπλοκ στη ζώνη ασφαλείας, μεγιστοποιώντας τα μέτρα ασφάλειας στα σύνορα,
αν και οι μετανάστες συνεχίζουν με ελαστικές βάρκες να συνεχίζουν τη μετάβασή τους στα ελληνικά σύνορα.
Η Χουριέτ λέει ότι όλες οι ανάγκες των (παράτυπων) μεταναστών καλύπτονται από το τουρκικό κράτος. Οι Τούρκοι (στρατιώτες) έχουν στήσει 3.000 σκηνές για αυτούς, τους παρέχονται τρία γεύματα την ημέρα, καλύπτουν τις ανάγκες ένδυσής τους ικανοποιητικά (προφανώς για να μην εγκαταλείψουν την περιοχή).
Προσθέτει ακόμη ότι στην περιοχή έχει δημιουργηθεί από το τουρκικό κράτος ένα πρόχειρο νοσοκομείο στο οποίο πάνω από 7000 μετανάστες έχουν λάβει υπηρεσίες υγείας.
Σύμφωνα με την Χουριέτ, «οι μετανάστες που διαμένουν στην περιοχή του Παζάρκουλε δεν θα εγκαταλείψουν την περιοχή μέχρι η Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της».
«Στην περιοχή Καστανιές, απέναντι από το Παζάρκουλε, η ελληνική αστυνομία έσκαψε τάφρους και τοποθέτησε βαριά όπλα, προσπαθώντας να εμποδίσει τους μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα, τοποθετώντας και οδοφράγματα με ξυράφια και αγκαθωτό σύρμα στα σύνορα. Παρά, όμως, τις προσπάθειες αυτές αναφέρεται ότι χιλιάδες μετανάστες συνεχίζουν να βρίσκονται εκεί για να περάσουν στην Ελλάδα», αναφέρει, μεταξύ των άλλων το δημοσίευμα.makeleio.gr