Τετάρτη, Μαρτίου 11

Τρόμος στην Ιταλία: 1500 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Λομβαρδία, άλλα 1000 στο Βένετο!

Εφιαλτική πρόγνωση του περιφερειάρχη του Βένετο: Αν δεν ανακοπεί ο ρυθμός διάδοσης που παρουσιάζει ο κορονοϊός, τα κρούσματα θα φτάσουν τα δύο εκατομμύρια!
Συναγερμό σημαίνει και πάλι ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα. «Σήμερα έχουμε άλλα 1.500 κρούσματα κορονοϊού μόνον στην Λομβαρδία» και επανέλαβε ότι χρειάζεται η λήψη ακόμη αυστηρότερων μέτρων.

Υπενθυμίζεται πως μόλις χθες ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση να ληφθούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού. Να κλείσουν, δηλαδή, όλα τα μαγαζιά, με μόνη εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ και τη διατήρηση βασικών συνδέσεων των μέσων μαζικής μεταφοράς.
«Όλοι οι δήμαρχοι της Λομβαρδίας μου ζήτησαν το ίδιο πράγμα. Να κλείσουμε τα πάντα τώρα», είπε ο Φοντάνα, προσθέτοντας ότι «όπως αποδείχθηκε τις περασμένες ημέρες, τα ημίμετρα δεν βοηθούν στο να περιοριστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
Εντωμεταξύ ο περιφερειακός σύμβουλος της Λομβαρδίας για θέματα υγείας, Τζούλιο Γκαλέρα,  υπογραμμίζει ότι «η Λομβαρδία αλλά και όλη η Ιταλία δεν είναι σε θέση να αντέξουν τόσο μεγάλη αύξηση των ασθενών τόσο στα έκτακτα περιστατικά όσο και στις μονάδες εντατικής θεραπείας».
Παράλληλα, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, υπογράμμισε ότι σε πέντε ημέρες οι μονάδες εντατικής θεραπείας θα είναι, πιθανότατα, υπερπλήρεις. Πρόσθεσε, δε, ότι μέχρι τις 15 Απριλίου, μόνον στην περιφέρεια Βένετο, αν δεν ανακοπεί ο μέχρι τώρα ρυθμός διάδοσης του ιού, τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα δυο εκατομμύρια.
Ο Τζάια έκανε γνωστό, επίσης, ότι στην περιφέρειά του, το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα νέα κρούσματα του ιού είναι 1023, ενώ άλλα 30 άτομα έχασαν την ζωή τους.
Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, τις ώρες αυτές, εξετάζει την δυνατότητα να ληφθούν -σχετικά σύντομα- νέα, πιο αυστηρά μέτρα απομόνωσης για τις περιοχές της Λομβαρδίας, Βένετο και Πεδεμόντιο.