Παρασκευή, Μαρτίου 13

Στα 190 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα


Στα 190 έφτασαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ την απόφαση να κλείσουν όλα τα εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφέ και καφετέριες, όλη η εστίαση, εκτός ντελίβερι (μέχρι 5 άτομα στο ταμείο) και take away, οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τους ανοιχτούς χώρους
για μεμονωμένη άθληση, τα κέντρα αισθητικής, βιβλιοθήκες, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.
Επίσης κλείνουν: Σαλέ χιονοδρομικών κέντρων, οίκοι ανοχής, κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης νυχιών, πρακτορεία ΟΠΑΠ, και θεματικά πάρκα εκτός από τα ζωολογικά πάρκα.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσιόδρας θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα καταστήματα τροφίμων, φούρνοι, ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και τα φαρμακεία.
Επίσης, περιορίζεται το ωράριο των ΚΕΠ από 7.30 έως τις 3 το μεσημέρι. Δεν θα λειτουργούν το Σάββατο.
Οι δημοσιοι υπάλληλοι οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και η θέση τους είναι η παροχή υπηρεσιών στο κοινό, θα μεταφερθούν σε θέσεις back office.
Σε άτυπη ενημέρωση και σε ότι αφορά την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, ο κ. Τσίδρας σημείωσε πως έχουν εντοπιστεί:
85 κρούσματα στην Αθήνα
40 στην Ηλεία
9 στην Αχαία,
6 στη Θεσσαλονίκη
5 στην ανατολική Αττικη
3 στην Καστοριά και
4 στην Ζάκυνθο.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, νοσηλεύονται με κορωνοϊό 21 άνθρωποι στην Πάτρα, 9 στο Σωτηρία, 8 στο ΑΧΕΠΑ, 6 στο Αττικό, 1 στο Θριάσιο, 1 στη Μυτιλήνη, 1 στο Θρειάσιο, 40 στην Ηλεία, 9 στην Αχαϊα.
Πέντε άνθρωποι επίσης νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και συγκεκριμένα, 2 στην Πάτρα, 1 στο Αττικό, 1 στο ΑΧΕΠΑ και 1 στο Σωτηρία.
Δείτε όλα όσα ανακοίνωσε η επιστημονική επιτροπή για τον κορωνοϊό

Π.Ο.Υ.: Η Ευρώπη πλέον είναι το επίκεντρο της πανδημίας
Η Ευρώπη βρίσκεται πλέον στο «επίκεντρο» της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, προειδοποίησε την Παρασκευή ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, καλώντας τις χώρες να «εντοπίζουν, να απομονώνουν, να εξετάζουν και να θεραπεύουν κάθε κρούσμα».
«Η Ευρώπη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο της πανδημίας του Covid-19», δήλωσε ο Γκεμπρεγέσους σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων που καταμετρούνται είναι υψηλότερος από αυτούς που ανέφερε η Κίνα όταν κορυφωνόταν εκεί η πανδημία.
Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε το «τραγικό ορόσημο» των 5.000, ανακοίνωσε.
Πρόσθεσε πως οποιαδήποτε χώρα κοιτάζει την εμπειρία άλλων χωρών με μεγάλη εξάπλωση του ιού, πιστεύοντας ότι δεν θα συμβεί στην ίδια, κάνει τραγικό λάθος.
 https://www.zougla.gr/greece/article/sta-190-ta-krousmata-koronoiou-stin-elada