Ο Μάκης Βορίδης «φέσωσε» το Δημόσιο με 23.000 ευρώ για μάσκες και αντισηπτικά

Με σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση και εξωφρενικές τιμές «μαύρης αγοράς» προμηθεύτηκε ο Μάκης Βορίδης και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μάσκες και αντισηπτικά ύψους χιλιάδων ευρώ, λειτουργώντας ως άλλοθι και δίνοντας το πράσινο φως για παράλογες ανατιμήσεις και αισχροκέρδεια.

Όχι μόνο οι αρμόδιοι δεν έχουν προχωρήσει ακόμη, αρκετές εβδομάδες μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορωνοιου, σε διατίμηση, δηλαδή ορισμό ανώτατης τιμής για αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως οι μάσκες, τα γάντια και τα αντισηπτικά, αλλά το ίδιο το δημόσιο δημιουργεί αρνητικό προηγούμενο, το οποίο για μια ακόμη φορά θα πληρώσουν οι καταναλωτές.
Δείτε επίσης: Δεύτερη φύση τα τάμπλετ και τα smartphones για τους Έλληνες βουλευτές – Συμμετέχουν στις τηλεδιασκέψεις από το σπίτι τους
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση που έχει αναρτηθεί ήδη στη Διαύγεια, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι, έδωσε 23.000 ευρώ για να αγοράσει από συγκεκριμένο φαρμακείο στο Γαλάτσι, υλικά προστασίας για τον κορωνοϊό σε τιμές πολύ πιο υψηλές και από εκείνες της λιανικής της μαύρης αγοράς που ανθεί σήμερα, εν μέσω της πρωτόγνωρης πανδημίας. Το υπουργείο αγόρασε 1500 απλές χειρουργικές μάσκες για 5.160 ευρώ, δηλαδή πλήρωσε 3,44 ευρώ έκαστη, και μάλιστα χωρίς να συνυπολογίζεται ο ΦΠΑ. Όσο για τα αντισηπτικά τζελ των 100 ml, κόστισαν 1700 ευρώ τα 200 τεμάχια, δηλαδή 8,5 ευρώ το καθένα…
Η τιμή θα φάνταζε λογική μόνο εάν τα αντισηπτικά ήταν του ενός λίτρου κι όχι των 100 ml. Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι όχι μόνο το κράτος δεν αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια, αλλά την αγκαλιάζει, ανοίγοντας την κερκόπορτα για να μπορεί ο εκάστοτε φαρμακοποιός και εν γένει επιχειρηματίας να πουλά σε τιμές δεκαπλάσιες των φυσιολογικών. Την ίδια ώρα, ερωτηματικά προκαλεί, το υψηλό κόστος με το οποίο προμηθεύτηκε η ΔΕΗ υγειονομικό υλικό από την Κίνα, προκειμένου να το δωρίσει στο ΕΣΥ. Το κόστος αγγίζει τα 5.000.000 ευρώ και αφορά σε 1.500.000 μάσκες, αλλά και σε 75.000 προστατευτικές στολές και 50.000 προστατευτικά γυαλιά.
Ακολουθήστε μας στο Facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!
 ΠΗΓΗ-