Πέμπτη, Μαρτίου 5

Στα 31 τα κρούσματα του κορωνοϊού

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΙΟ 21 ΑΠΟ ΤΑ 24 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Στα 31 τα κρούσματα του κορωνοϊού
.zougla.gr
Σε συνέντευξη Τύπου που παραθέτει αυτή την ώρα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόρδας ανέφερε ότι βρέθηκαν θετικοί στον ιό 21 από τους 24 ελεγχθέντες για τον κορωνοϊό...
Προσέθεσε δε ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων
και ότι η «Ευρώπη είναι σε επιδημική φάση». «Ο αριθμός δεν έχει καμία σημασία, αν παραμείνετε στα νούμερα έχετε χάσει το παιγνίδι», συμπλήρωσε.
Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως πρόκειται για μια επιδημία κάτω από τη μύτη μας. Ο ιός έχει παρουσία σε πάνω από 80 χώρες και έχουν καταγραφεί πάω από 96.000 κρούσματα, αλλά είναι πολύ περισσότερα, μπορεί δεκάδες και εκατοντάδες παραπάνω. Ο ιός θα διασπαρεί ότι μέτρα και να πάρεις. «Το κρίσιμο είναι να μέτρα ατομικής υγιεινής», σημείωσε.
Τα 21 θετικά στον κορωνοϊό κρούσματα ανήκουν στην ομάδα των πολιτών που ταξίδεψε στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Από αυτή την ομάδα ασθένησε ο 67χρονος, ο οποίος νοσηλεύτηκε αρχικά στην Αμαλιάδα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου.
Θετική στον ιό βρέθηκε και η σύζυγός του. Λόγω αυτής της διασποράς αποφασίστηκε η λήψη μέτρων σε Ηλεία, Ζάκυνθο, Αχαΐα με κλείσιμο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κινηματογράφων και θεάτρων και στους τρεις αυτούς νομούς.
Σε καραντίνα βρίσκονται 15 γιατροί και μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου του Ρίου οι οποίοι ήλθαν σε επαφή με τον 67χρονο ασθενή. Ιδιαίτερα μέτρα έχουν ληφθεί στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας.