Σάββατο, Μαρτίου 14

Ρωσία: Σε 45 ανήλθαν τα κρούσματα του κορωνοϊού

Ρωσία: Σε 45 ανήλθαν τα κρούσματα του κορωνοϊού
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρωσία αυξήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατά 11, με αποτέλεσμα να φτάσει συνολικά τα 45, ανακοίνωσε το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Μεταξύ των 45 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί, οι 42 είναι Ρώσοι πολίτες, οι δύο Κινέζοι πολίτες και ένας είναι Ιταλός πολίτης, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι τα 11 νέα κρούσματα είναι άτομα που είχαν επισκεφτεί την Ιταλία, την Γαλλία και την Αυστρία.
Από τα 11 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, τα πέντε καταγράφηκαν στη Μόσχα, ένα κρούσμα στην περιφέρεια της Μόσχας, τρία στην Αγία Πετρούπολη, ένα στην περιοχή του Λένινγκραντ και ένα στην περιοχή της Περμ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την επιδημιολογική έρευνα, οι 11 αυτοί πολίτες, είχαν επισκεφτεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες την Ιταλία, τη Γαλλία και την Αυστρία, ενώ ένας εξ αυτών είχε έρθει σε επαφή με άτομο που είχε νοσήσει νωρίτερα από τον κορωνοϊό.
Στην Αγία Πετρούπολη οι Αρχές απαγόρευσαν, εξαιτίας του κορωνοϊού, τη διεξαγωγή διαφόρων εκδηλώσεων μαζικού χαρακτήρα, στις οποίες η συμμετοχή υπερβαίνει τα χίλια άτομα, ενώ αναβάλλονται διάφορες διεθνείς εκδηλώσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων συνέδρια και φόρουμ, η διεξαγωγή των οποίων μετατίθεται για το φθινόπωρο.