Κυριακή, Μαρτίου 22

Aσυνείδητοι δημόσιοι υπάλληλοι ξεχύνονται στην ύπαιθρο σαν αδειούχοι!

Καλούμε την κυβέρνηση να στήσει μπλόκα στα διόδια των εθνικών οδών και στα λιμάνια ώστε να τους συλλαμβάνει

Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει και χαρακτηριστικό της αφασίας της εγχώριας ιερής αγελάδας-των δημοσίων υπαλλήλων.
Αυτοί οι ανεκδιήγητοι (πάντα με τις εξαιρέσεις των αξιοπρεπών ανθρώπων ανάμεσά τους), έχουν πάρει άδεια από τα γραφεία τους και ξεχύθηκαν στα εξοχικά τους ανά την Ελλάδα.
Έχει γεμίσει η Πάρος με οξυδερκείς αδειούχους Ελληνες δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι δεν χάνουν ούτε στιγμή να τα ξύσουν και εκτός γραφείου.

Η μεγαλύτερη επιδημία της Ελλάδας ακόμη και από τον coronavirus είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι φυσικά βρίσκουν και τα κάνουν.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχοντας στο πλευρό τους ως σύμμαχο το πελατειακό κράτος λεηλατούν στην κυριολεξία τη χώρα και τους συμπολίτες τους σε κάθε ευκαιρία.

Αυτή τη φορά η επιλογή ενός εκατομμυρίου επιπολαίων συμπολιτών μας δημοσίων υπαλλήλων να ξεχυθούν στην ύπαιθρο αντί να καθήσουν σπίτια τους είναι τοξική -στη κυριολεξία-για τους υπόλοιπους συμπολίτες τους.
Καλούμε την κυβέρνηση να στήσει μπλόκα στα διόδια των εθνικών οδών και στα λιμάνια ώστε να συλλαμβάνει τους αδειούχους δημοσίους υπαλλήλους που βγήκαν από τα σπίτια τους και ξεχύνονται στην ύπαιθρο.
Ευτυχώς ο coronavirus θα διαλύσει την οικονομία της χώρας και σε μερικούς μήνες από σήμερα το κράτος δεν θα έχει να πληρώνει τους μισθούς τους. Η θεία δίκη πλησιάζει…
Κουρδιστό Πορτοκάλι



app-facebook
Πως να χρησιμοποιήσετε σωστά τους πεντακόσιους τόνους κωλόχαρτο που αγοράσατε:
1) Αγοράστε ποποβρυσάκι. Βασικά πιστολάκι μπιντέ λέγεται, αλλα το ποποβρυσάκι είναι τόσο γελοίο όνομα που το εχω λατρέψει.
2) Πλυθείτε ΠΟΛΥ καλά με το ποποβρυσάκι. Μετά θα χρειαστείτε ελάχιστο χαρτί υγείας, απλά για να στεγνώσετε απο το νερό.
... Δείτε περισσότερα

42

6
 Στο μεταξύ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στην ηπειρωτική Κίνα δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορονοϊού ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη, όμως ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έφθασαν στη χώρα μολυσμένοι από τον SARS-CoV-2 στο εξωτερικό ανήλθε σε 39, τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.
Από τα κρούσματα που “εισήχθησαν” στη χώρα, κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, τα 14 εντοπίστηκαν στην Γκουανγκντόνγκ, 8 στη Σαγκάη και 6 στο Πεκίνο, σύμφωνα με τα δεδομένα της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας.
Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα έφθασε τα 80.967.
Ο απολογισμός των νεκρών της πανδημίας, που ξέσπασε τον Δεκέμβριο στην μεγαλούπολη Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, ανερχόταν σε 3.248 ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, αυξημένος κατά τρεις από την προηγουμένη.
Ιταλία: Αύξηση των κρουσμάτων κατά 14,9%
Η Ιταλία ξεπέρασε την Κίνα ως η χώρα με τους περισσότερους θανάτους που σχετίζονται με τον νέο κορονοίό COVID-19, καθώς χτες ανακοινώθηκαν 427 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται στους 3.405, όπως μεταδίδει ο Guardian.
Υπενθυμίζεται ότι προχθες η Ιταλία είχε ανακοινώσει 475 νέους θανάτους, καταγράφοντας τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από κάθε χώρα σε μία ημέρα από την αρχή της εξάπλωσης του ιού.
Εν τω μεταξύ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία ανέρχεται σε 41.035 από 35.713 που αναφέρονταν προηγουμένως, σημειώνοντας αύξηση κατά 14,9%. Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες τρεις ημέρες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.
Σημειώνεται ότι στην Κίνα, έχουν καταγραφεί 3.245 θάνατοι από όταν εμφανίστηκε ο κορονοϊός στην χώρα.
Ισπανία: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.000, 2.833 νέα κρούσματα από χθες
Η Ισπανία ξεπέρασε σήμερα το όριο των 1.000 θανάτων, ενώ τα κρούσματα πλησιάζουν στα 20.000, ανακοίνωσε ο αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών.
Η χώρα μετρά πλέον 1.002 νεκρούς από την επιδημία Cοvid-19 και σε εθνικό επίπεδο έχουμε 19.980 κρούσματα, με μία αύξηση 2.833 κρουσμάτων κατά το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή αύξηση κατά 16,5% δήλωσε ο Φερνάνδο Σιμόν, επικεφαλής του συντονιστικού κέντρου για την επιδημία του ισπανικού υπουργείου Υγείας.
Ο αριθμός των νεκρών δεκαπλασιάσθηκε μέσα σε επτά ημέρες. Ωστόσο, 1.585 έχουν ιαθεί.
Ο ρυθμός αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων επιβραδύνθηκε σε σχέση με χθες, οπότε είχε καταγράψει αύξηση κατά 25%. Ωστόσο “είναι προφανές ότι οι αριθμοί δεν αποδίδουν την συνολική εξάπλωση”, παραδέχθηκε ο Φερνάνδο Σιμόν
Τα στοιχεία πρέπει να διαβαστούν με το δεδομένο του “μεγάλου φόρτου των εργαστηρίων” που μπορεί να προκαλέσει διαστρεβλώσεις, πρόσθεσε.
Η Ισπανία υποφέρει από την έλλειψη διαγνωστικών τεστ, έχουν ομολογήσει οι αρχές.
Η πλειονότητα των κρουσμάτων είναι συγκεντρωμένα στη Μαδρίτη, που μετρά 7.165 κρούσματα (το 36% του συνόλου) και 628 θανάτους. Ακολουθούν, η Καταλονία με 3,270 κρούσματα και η Χώρα των Βάσκων με 1.465 κρούσματα.
Το 52% των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί νοσηλεύονται, δηλαδή 10.542 άτομα, οι 1.141 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Τις τελευταίες ώρες, τα μεγαλύτερα αεροδρόμια και λιμάνια της Ισπανίας απολυμάνθηκαν, καθώς και γηροκομεία και φυλακές, από 2.640 μέλη των ενόπλων δυνάμεων, ανακοίνωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατηγός Μιγκέλ Ανχελ Βιλαρόγια
Πενήντα πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν χθες για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων. Ο αρχηγός επιχειρήσεων της αστυνομίας έκανε λόγο για αύξηση των περιπτώσεων και προειδοποίησε ότι στο εξής θα υπάρχει μηδενική ανοχή.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ελικόπτερο της αστυνομίας εντόπισε γιορτή οργανωμένη από νέους σε ακατοίκητη περιοχή.
Οι Ισπανοί δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά για να προμηθευτούν τρόφιμα, φάρμακα και για να πάνε στις εργασίες τους.
Παναμάς: 137 κρούσματα, αναστέλλονται οι διεθνείς επιβατικές πτήσεις
Οι αρχές του Παναμά έχουν καταγράψει 137 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η υπουργός Υγείας Ροσάριο Τέρνερ, αριθμό σημαντικά αυξημένο από τα 109 της προηγουμένης.
Ο πρόεδρος της χώρας Λαουρεντίνο Κορτίσο γνωστοποίησε πως αναστέλλονται για έναν μήνα όλες οι επιβατικές διεθνείς πτήσεις, από τις 23:59 της Κυριακής [τοπική ώρα· 05:59 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας], στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.
Ο πρόεδρος της χώρας όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα στην κεντρική Αμερική — ένας θάνατος μέχρι χθες — διευκρίνισε ότι οι εμπορευματικές πτήσεις, οι πτήσεις για ανθρωπιστικούς σκοπούς και οι πτήσεις εσωτερικού θα συνεχιστούν κανονικά “μέχρι νεοτέρας διαταγής”.
Το διεθνές αεροδρόμιο Τοκούμεν στην πόλη του Παναμά είναι το πιο πολυσύχναστο της κεντρικής Αμερικής κι ένα από τα μεγαλύτερα σε όλη τη Λατινική Αμερική.
Ο παναμαϊκός εθνικός αερομεταφορέας, η εταιρεία COPA, ανακοίνωσε ήδη την περασμένη εβδομάδα την μείωση του 80% της δραστηριότητάς της, κυρίως στο Τοκούμεν.
Κροατία: Οκτώ νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού
Οκτώ νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 113 στην Κροατία, ανακοίνωσε, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Υγείας της χώρας Βίλι Μπέρος, στη διάρκεια της πρωινής τακτικής ενημέρωσης, στην έδρα της Αρχής Πολιτικής Προστασίας.
“Η μέση ηλικία των ασθενών είναι 42,6 έτη και είναι ο λόγος για τον οποίο η κλινική εικόνα των περισσότερων ασθενών είναι καλή”, ανέφερε ο κ. Μπέρος.
Σχεδόν 13.000 πολίτες είναι αυτοαπομονωμένοι και 84 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα, δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της Κροατίας Κρούνοσλαβ Τσαπάκ.
Γερμανία: Αυξήθηκαν τα κρούσματα
Ο υγειονομικός αξιωματούχος που ηγείται της μάχης κατά του κορονοϊού στη Γερμανία κάλεσε σήμερα τους πολίτες να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους προκειμένου να περιοριστεί η πανδημία, αλλά είπε ότι επαφίεται στις αρχές να αποφασίσουν αν θα επιβάλουν ή όχι απαγόρευση κυκλοφορίας προκειμένου να τους αναγκάσουν να το κάνουν.
“Συνιστούμε να τηρείται η μέγιστη απόσταση. Εξαρτάται από τις αρχές να αποφασίσουν μέτρα προκειμένου να επιτευχθεί αυτό”, είπε ο Λόταρ Βίλερ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, στους δημοσιογράφους.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά την αύξηση κατά 2.958 των κρουσμάτων της Covid-19 στη Γερμανία, με αποτέλεσμα να φθάσουν συνολικά τα 13.957. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε από 11 σε 31.
Πρώτος θάνατος στο Περού
Το Περού θρηνεί από χθες Πέμπτη τον πρώτο θάνατο ασθενή που είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό στη χώρα, ενός 78χρονου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Το υπουργείο “μετά λύπης του ανακοινώνει τον θάνατο ενός πρώτου ασθενούς εξαιτίας της μόλυνσής του από τον ιό που προκαλεί την ασθένεια COVID-19”, αναφέρει το δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.
Στο κείμενο διευκρινίζεται ότι ο άνδρας, που είχε ιστορικό “αρτηριακής υπέρτασης”, εισήχθη σε νοσοκομείο εσπευσμένα την Τρίτη έχοντας ήδη αναπνευστική ανεπάρκεια. Δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό.
Το Περού, όπου η κυβέρνηση του προέδρου Μαρτίν Βισκάρα επέβαλε προχθές Τετάρτη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 20:00 ως τις 05:00, για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας, κατέγραφε μέχρι χθες 234 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, εκ των οποίων επτά ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
11 νέα κρούσματα στη Νέα Ζηλανδία
Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα πως κατέγραψαν 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, με το σύνολο των ασθενών να ανέρχεται πλέον σε 39 στη χώρα αυτή.
Κανένας από τους 11 ανθρώπους που επιβεβαιώθηκε πως μολύνθηκαν δεν χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο. Τέθηκαν σε περιορισμό κατ’ οίκον.
“Συνεχίζουμε να βλέπουμε αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων και περιμένουμε ότι θα υπάρξουν κι άλλα, δοθείσης της ταχύτατα εξελισσόμενης κατάστασης διεθνώς”, σημείωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας της Νέας Ζηλανδίας, ο Δρ. Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
Πράσινο Ακρωτήρι: Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα. Στη Νότια Αφρική, 202 τα κρούσματα
Το Πράσινο Ακρωτήρι επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η κυβέρνηση.
Πρόκειται για έναν 62χρονο Βρετανό πολίτη που εισήλθε στη χώρα στις 9 Μαρτίου και άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα στις 16 Μαρτίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής Ζουέλι Μκίζε δήλωσε σήμερα πως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 52 και έφθασε τα 202, με τα πρώτα κρούσματα να καταγράφονται στην επαρχία Φρι Στέιτ.
Ο ιός πολλαπλασιάζεται στην Αφρική με πιο αργό ρυθμό απ΄ό,τι στην Ασία και την Ευρώπη, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων αρχίζει να αυξάνεται πιο γρήγορα στη Νότια Αφρική τις τελευταίες ημέρες. Η πιο βιομηχανοποιημένη χώρα της αφρικανικής ηπείρου καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα στην υποσαχάρια Αφρική.
Στα 164 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Μεξικό
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στο Μεξικό ανήλθε χθες Πέμπτη σε 164, από 118 μία ημέρα νωρίτερα, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, μία ημέρα αφού σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος εξαιτίας της πανδημίας στη χώρα.
Οι κυβερνήσεις του Μεξικού και των ΗΠΑ συζητούν την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών στην προσπάθεια ανάσχεσης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανέφερε παράλληλα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.
Δύο πηγές προσκείμενες στην αμερικανική κυβέρνηση δήλωσαν πως οι περιορισμοί ίσως επιβληθούν από σήμερα Παρασκευή και θα είναι παρόμοιοι με αυτούς που τέθηκαν εφαρμογή στα σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξήγησε ότι συζητά με τον μεξικανό ομόλογό του Μαρσέλο Εμπράρδ “ισορροπημένα” μέτρα, τα οποία “θα προστατεύουν τους πολίτες μας από την περαιτέρω διάδοση” του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19, αλλά παράλληλα και το διμερές εμπόριο. “Μαζί, μπορούμε να μειώσουμε τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και να δώσουμε προτεραιότητα” στη συνέχιση “των σημαντικών εμπορικών συναλλαγών μας”, πρόσθεσε.
Δύο κρούσματα στην Αϊτή, κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Ο πρόεδρος της Αϊτής Ζοβενέλ Μοΐζ κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πάμπτωχη χώρα της Καραϊβικής μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό, κλείνοντας τα σύνορα και επιβάλλοντας νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.
Ο Μοΐζ τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι όλα τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα σύνορα της πιο φτωχής χώρας του δυτικού ημισφαιρίου θα κλείσουν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης για τους ανθρώπους, πάντως θα επιτρέπεται η διέλευση εμπορευμάτων.
Σχολεία, πανεπιστήμια, χώροι λατρείας και βιομηχανικά πάρκα θα κλείσουν και θα επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 μέχρι τις 05:00 από σήμερα Παρασκευή, πρόσθεσε. Απαγορεύονται επίσης οι συγκεντρώσεις περισσοτέρων από 10 ανθρώπων, δημόσιες ή ιδιωτικές.
Η Αϊτή ήταν μέχρι χθες μια από τις τελευταίες χώρες στην Καραϊβική Θάλασσα που δεν είχαν καταγράψει κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Οι αρχές είχαν ήδη αναστείλει τις πτήσεις από και προς την Ευρώπη, τον Καναδά και τη Λατινική Αμερική και έθεσαν σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα στα σύνορα με τη Δομινικανή Δημοκρατία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Η Αϊτή απλά δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί επιδημίες, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης και του εντελώς ανεπαρκούς συστήματος υγείας. Μια από τις βασικές συμβουλές για την αποτροπή της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού είναι το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό, αλλά οι περισσότεροι αϊτινοί δεν έχουν ούτε τρεχούμενο νερό, ούτε καν τα χρήματα για να αγοράσουν σαπούνι.
Ο μισός και πλέον πληθυσμός της Αϊτής ζει κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, δεν έχει δηλαδή εισόδημα υψηλότερο από 2,41 δολάρια την ημέρα, κατά δεδομένα της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η χώρα μόλις άρχιζε να συνέρχεται από το ξέσπασμα επιδημίας χολέρας που κράτησε εννιά χρόνια και σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη — κυανόκρανοι των οποίων κατηγορήθηκαν πως προκάλεσαν την επιδημία — στοίχισε τη ζωή σε περίπου δέκα χιλιάδες ανθρώπους.
Ο πρόεδρος Μοΐζ απείλησε με κυρώσεις όποιους επιδοθούν σε “μαύρη αγορά φαρμάκων, προϊόντων υγιεινής και τροφίμων”.
Ενδεχόμενα μέτρα περιορισμού της κίνησης, παρόμοια με αυτά που επιβλήθηκαν σε χώρες όπως η Ιταλία ή η Γαλλία, θα ήταν δύσκολο να εφαρμοστούν στη χώρα, ειδικά στο Πορτ-ο-Πρενς. Η μεγάλη πλειονότητα των τριών εκατομμυρίων κατοίκων της αϊτινής πρωτεύουσας εξαρτάται από την παραοικονομία για την ίδια την καθημερινή του επιβίωση.
Ιράν: Αύξηση νεκρών και κρουσμάτων
Οι θάνατοι στο Ιράν από την επιδημία Covid-19 αυξήθηκαν κατά 149 το τελευταίο 24ωρο στους 1.433, ανακοίνωσε το ιρανικό υπουργείο, ενώ ο συνολικός αριθμός του κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.237 στα 19.644.
Το Ιράν είναι μία από τις μεγαλύτερες εστίες της πανδημίας εκτός της Κίνας, μαζί με την Ιταλία.
Βέλγιο: Άλμα του αριθμού των θανάτων στη χώρα
Το Βέλγιο καταγράφει σήμερα 2.257 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού, έναντι 1.795 την προηγουμένη, ενώ ο αριθμός των θανάτων έκανε άλμα από τους 21 στους 37, ανακοίνωσε το εθνικό κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Όπως διευκρινίσθηκε, τα δύο τρίτα των 462 νέων κρουσμάτων καταγράφηκαν στη Φλάνδρα, τον ολλανδόφωνο βορρά του Βελγίου, όπου ζει η πλειονότητα του πληθυσμού αυτής της χώρας των 11,4 εκατομμυρίων κατοίκων.
Ταϊλάνδη: 50 νέα κρούσματα, 322 συνολικά
Οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης κατέγραψαν 50 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 322, γνωστοποίησε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, διευκρινίζοντας πως η πλειονότητά τους εντοπίζεται στην πρωτεύουσα της χώρας, την Μπανγκόκ.
Οι 41 από τους ανθρώπους που μολύνθηκαν είχαν έρθει σε επαφή με προηγούμενα κρούσματα, ενώ ο ένας από τους υπόλοιπους εννιά είχε έρθει σε επαφή με ξένους, εξήγησε ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας ελέγχου ασθενειών της Ταϊλάνδης.
Η χώρα κατέγραψε έναν θάνατο εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, ενώ στον αντίποδα σε 43 περιπτώσεις οι άνθρωποι που είχαν μολυνθεί θεραπεύτηκαν κι επέστρεψαν στα σπίτια τους. 278 συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.
https://kourdistoportocali.com/news-desk/asyneiditoi