Κυριακή, Μαρτίου 22

Η μεγαλύτερη δοκιμασία από τον B' Παγκόσμιο Πόλεμο

Η Ιταλία δεν είδε ακόμη θετικά αποτελέσματα από τα αυστηρά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί. Ο νεκροί ξεπέρασαν τις 4000 και τα κρούσματα τις 47.000.
Όπως αναφέρει, η Deutche Welle, στο Μιλάνο οι ουρές στα σούπερ μάρκετ ξεκίνησαν τα χαράματα. Αλλά και στην Ρώμη είναι εντυπωσιακές. Συχνά οι πολυκατοικίες μοιάζουν έρημες με τον κόσμο κλειδαμπαρωμένο μέσα στα σπίτια. O δήμαρχος της ιταλικής συμπρωτεύουσας,
Μπέπε Σάλα, σκοπεύει να κλείσει και τα καταστήματα καπνού για να περιορίσει τις εξόδους των Μιλανέζων.
Υπάρχει κούραση και ανησυχία. Τόσο που η Ιταλική Πολιτική Προστασία αναγκάσθηκε να διαψεύσει ότι από τα μέσα Απριλίου υπάρχει σχέδιο με εφαρμογή των ακραίων απαγορεύσεων που ίσχυσαν στην κινεζική Γιουχάν.
Γιατί η Ιταλία δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση;
Έρημη πόλη το Μιλάνο. Ενδέχεται να κλείσουν και τα καταστήματα καπνού ώστε να περιοριστούν κι άλλο οι έξοδοι των πολιτών
Έρημη πόλη το Μιλάνο. Ενδέχεται να κλείσουν και τα καταστήματα καπνού ώστε να περιοριστούν κι άλλο οι έξοδοι των πολιτών
Το μεγαλύτερο άγχος όμως οφείλεται στο ότι κανείς δεν έχει απαντήσει ακόμη σε ένα κύριο ερώτημα: για ποιο λόγο η Ιταλία δεν καταφέρνει να σταματήσει την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων και νεκρών, παρά τις τόσες προσπάθειες.
Η κυβέρνηση Κόντε σκοπεύει να εγκρίνει την πραγματοποίηση χιλιάδων τεστ για να εντοπισθούν οι φορείς του ιού που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Και να τεθούν πιθανότατα υπό παρακολούθηση μέσω δορυφόρου ώστε να ελέγχονται, λεπτό προς λεπτό οι μετακινήσεις τους.Πόσος καιρός θα χρειαστεί, όμως; Ξαφνικά, στην εποχή της πληροφορικής και της εικονικής πραγματικότητας, η Ιταλία ανακάλυψε ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε απλές χάρτινες μάσκες για τους γιατρούς και τους νοσοκόμους της.
Την ίδια στιγμή προβλήματα που μέχρι χθες έμοιαζαν τεράστια, ξαφνικά έγιναν σχεδόν ασήμαντα. Όλοι συμφωνούν ότι και στην Ιταλία πρόκειται για τη μεγαλύτερη δοκιμασία, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.«Ίσως η κατάσταση βελτιωθεί στα τέλη Απριλίου», εκτιμά μέρος των ειδικών. Ασφαλώς και δεν είναι βέβαιο, αλλά είναι κάτι. Αν μη τι άλλο, προσφέρει λόγο ύπαρξης στην ελπίδα.
Πηγή: dw.com
 .zougla.gr/