Α στα διαλα συγκινήθηκα - Bill Gates: Ο κορωνοϊός μπορεί να έσπειρε τον πανικό, αλλά μας δίδαξε πολλά

Το... δυναμικό μήνυμα που θέλησε να περάσει με μια του επιστολή ο ιδρυτής της Microsoft
Ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates με μια του ανοιχτή επιστολή θέλησε να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλο τον πλανήτη.O Βill Gates, ο οποίος χάρισε το ποσό των περίπου 91 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, δήλωσε πως πίσω από τον πανικό και το χάος που η πανδημία σκόρπισε, κατάφερε να μας διδάξει πολλά για την ανθρωπότητα και να μας υπενθυμίσει τα βασικά της ζωής.

Αναλυτικότερα, σε ανοιχτή του επιστολή με τίτλο "Τι μας δίδαξε ο κορωνοϊός/ covid-19", ο Bill Gate υποστηρίζει πως η πανδημία μας δίδαξε τουλάχιστον 14 πράγματα - το οποία είχαμε ξεχάσει. Ο ίδιος ανάμεσα σε άλλα τονίζει:

"Πιστεύω πως πίσω από όσα συμβαίνουν, είτε τα αντιλαμβανόμαστε ως καλά είτε ως κακά, υπάρχει ένας δυνατός σκοπός και γι' αυτό θα ήθελα να μοιραστώ μερικές από τις σκέψεις μου για τον covid-19.

1.Ο κορωνοϊός μας θυμίζει πως είμαστε όλοι ίσοι - ανεξάρτητα από την κουλτούρα μας, τον πολιτισμό μας, την θρησκεία μας ή το πόσο διάσημοι είμαστε. Η ασθένεια μας αντιμετωπίζει όλους ως ίσους. Αν δεν με πιστεύετε, τότε ρωτάτε τον Tom Hanks.
2.Η νόσος μας υπνθυμίζει πως είμαστε συνδεδεμένοι και κάτι που επηρεάζει τον έναν, αυτομάτως επηρεάζει και τον άλλον.
3.Μας υπενθυμίζει πόσο πολύτιμη είναι η υγεία μας και πόσο την παραμελήσαμε το τελευταίο διάστημα τρώγοντας και πίνοντας χημικά.
4.Η πανδημία μας θυμίζει πόσο σύντομη είναι η ζωή και πόσο σημαντικό είναι να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας. Ναι, ο σκοπός της ζωής μας δεν είναι να αγοράζουμε χαρτί τουαλέτας.
5.Μας υπενθυμίζει πόσο υλική είναι η κοινωνία μας και επισημαίνει πως μόνο στα δύσκολα θυμόμαστε πως χρειαζόμαστε μόνο τα απαραίτητα.
6.Ο κορωνοϊός μας θυμίζει πόσο σημαντική είναι η οικογένειά μας.
7.Μας θυμίζει πως η αληθινή δουλειά μας, δεν είναι η εργασία μας.
8.Μας θυμίζει να κρατάμε τον εγωισμό μας ελεγχόμενο.
9.Μας υπενθυμίζει πως η δύναμη της ελευθερίας είναι στα χέρια μας.
10.Μας θυμίζει πως σε μια κατάσταση μπορούμε να έχουμε υπομονή ή να πανικοβληθούμε.
11.Μας υπενθυμίζει πως αυτό μπορεί να είναι το τέλος μας ή μια νέα αρχή.
12.Μας υπενθυμίζει πως η γη μας είναι άρρωστη.
13.Μας υπενθυμίζει ότι μετά από κάθε δυσκολία, υπάρχει πάντα ευκολία.
14. Ενώ πολλοί θεωρούν τον ιό Corona / Covid-19 ως μια μεγάλη καταστροφή, προτιμώ να το δω ως ένα * μεγάλο διορθωτικό *".

Με πληροφορίες από The Sun.co.uk