Δευτέρα, Μαρτίου 2

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Αποτυχημένη η διασπορά πληροφοριών από ανώνυμες πηγές και το επικοινωνιακό στήσιμο των ελληνόφωνων τηλεοπτικών καναλιών που επί 25' μας ενημέρωναν για τον Ερντογάν, για τη δημιουργία πανικού και συνθηκών ανατροπής των προγραμματισμένων αλλαγών στην ηγεσία και λειτουργία του πυρήνα της χώρας μας. Σύντομα πάντως και μετά τη δυναμική
αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, των Υπουργών Χρυσοχοϊδη, Πλακιωτάκη, Στεφανή και Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων Φλώρου η Τουρκία ενημέρωσε επίσημα ότι δεν έχει αλλάξει πολιτική στη διαχείριση των μεταναστών, οπότε δεν δικαιολογείται και τόση ταραχή. Μετά το συντριπτικό και προειδοποιητικό στρατιωτικό χτύπημα της Ρωσίας στη χώρα, στο έδαφος της οποίας στο πρόσφατο παρελθόν είχε δολοφονηθεί πισώπλατα ο Πρέσβης της και καταρριφθεί πολεμικό αεροσκάφος της, η Τουρκία θρηνεί τις απώλειές της με ένα τσαλακωμένο πολιτικό προφίλ του Ταγίπ Ερντογάν. Απορία αποτελεί στο τι επιδιώκει και η προσφυγή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ για θέματα της εθνικής πολιτικής της.


Η Συρία δεν είναι Κύπρος και η παράνομη κατοχή εδάφους ξένης χώρας με οποιοδήποτε πρόσχημα άρχισε να κοστίζει ακριβά στο Σουλτάνο που ονειρεύεται Αυτοκρατορίες του 19ου αιώνα μαζί με τη στρατηγική του σύμμαχο Αγγλία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg οι ΗΠΑ προσανατολίζονται στη στρατηγική συμμαχία τους με την Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργώντας έναν κάθετο άξονα στο δίδυμο Μ.Βρετανία-Τουρκία στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου που ελέγχει τον πιο κρίσιμο θαλάσσιο εμπορικό δρόμο της υφηλίου για τη Γηραιά Ήπειρο.



Ο πυρήνας της Ελλάδας αναγεννιέται από την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 με τη σφραγίδα της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, του Αρχηγού Λαλούση για τον Ελληνικό Στρατό και είναι ορατή η υπερπροσπάθεια που γίνεται από κάποιους για την ανάσχεσή της με την επίκληση "εκτάκτων" αναγκών σε Έβρο και Νησιά με στόχο την αποφυγή αλλαγών και την παραμονή "πρόθυμων'' συνεργατών και του δικτύου τους στον ανώτατο βαθμό. Το τι θα γίνει τελικά θα το μάθουμε το συντομότερο ελπίζουμε στα επόμενα 24ωρα και το αργότερο την Τρίτη 3 Μαρτίου. Το βέβαιο είναι ότι όλοι παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις τοποθετήσεις καθώς και τις τεχνητές κρίσεις που έχουν και τα καλά τους. Την αποκάλυψη του καθενός ως προς τη σχέση του με το διεθνές οργανωμένο έγκλημα που εδρεύει σε Τουρκία - Ελλάδα και προσπαθεί ακόμα να ελέγχει τις διεθνείς εξελίξεις απελπισμένα.


Ελπίζουμε να κατάλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποιος θα είναι ο νικητής και να βάλει την Ελλάδα στο πλευρό του. Όσο για το παρακράτος της Μεταπολίτευσης ας θρηνήσει στη φιλόξενη Τουρκία για την αναμετάδοση εικονικών ειδήσεων με πλάνα 2 τουριστικών λεωφορείων που θύμισαν στάση από το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Ο κ.Τσίπρας ας θρηνεί και αυτός για τη χαμένη πελατεία του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος και ας σκούζει με ανακοινώσεις για αποσυμφόρηση των Νήσων. Ασφαλώς και χρειάζεται αποσυμφόρηση αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση.



Ο ιός της Ιταλίας αποτελεί σαφώς μεγαλύτερη απειλή πλέον που σμπαραλιάζει τη γείτονα χώρα και κινδυνεύει να κυριαρχήσει σε Γαλλία και Ελλάδα. Δυναμική και αξιέπαινη και εδώ η απάντηση των Υπουργών Κικίλια και Κεραμέως που οφείλει να συνεχισθεί στη ρίζα του προβλήματος έγκαιρα και προληπτικά. Μπορεί ο Γάλλος Πρόεδρος να ανάμενε 1.000.000 πρόσφυγες από Ιντλίμπ όπως τόσο προφητικά είχε εκφράσει πρόσφατα (!) αλλά από τον ιό έρχεται η απειλή του. Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί και αυτό το μέτωπο διεθνούς πολιτικής από τον σπιτονοικοκύρη της Μαντάμ "Ο". Τα κατάφερε τελικά, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα, να βάλει τον εκλεκτό της σήμερα στο μαρτυρικό νησί για να συντονίζει καλύτερα τις μελλοντικές εξελίξεις εις βάρος εκείνων που τραυματίστηκαν και έχυσαν το αίμα τους το 1974 προδομένοι από το τότε επίσημο παρακράτος των Αθηνών.


Εν κατακλείδι, δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι το Μέγαρο Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δραματοποιήσουν την κατάσταση για να εμποδίσουν ή αναστείλουν, με πρόσχημα έκτακτες συσκέψεις και δηλώσεις, την Αναγέννηση της Ελλάδας στον πυρήνα της. Την αξιοκρατία που επέδειξε στις επιλογές Αρχηγών ας την απαιτήσει και από τους επιλεχθέντες. Ο τολμών νικά και όποιος δεν τολμά ας φύγει για το καλό της Ελλάδας.


Οι καιροί ου μενετοί...
 http://www.ksipnistere.com