Τρίτη, Μαρτίου 24

Οι πρώτες επιδημιολογικές προβλέψεις για το κορωναϊό στην Ελλάδα


ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ
H πρόβλεψη αφορά την επόμενη εβδομάδα. Τα πράσινα σημεία είναι η πρόβλεψη (περιοχή κίτρινου βέλους).
Προσέξετε τώρα αυτό που θα πω “ΑΝ η κυβέρνηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΗΤΤΑΣ δημοσιεύει σωστά επιδημιολογικά δεδομένα, τότε είμαστε στην αρχή της επιδημίας απο τον κορωναϊό”.
Σημειώστε

  1. πως όσο αυξάνει ο αριθμός των δεδομένων τόσο οι προβλέψεις θα γίνονται καλύτερες.
  2. θα εφαρμόσω πολύπλοκα μοντέλα για τις αναλύσεις και απο το χώρο της επιδημιολογίας αλλά και απο άλλους χώρους. Για να τα εφαρμόσω χρειάζομαι διαφορετικά είδη δεδομένων.
  3. για κάθε χώρα τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι άλλα
  4. ακούγεται πως “γνωστοί κορωνοϊοί που κυκλοφορούν έχουν θνητότητα μέχρι 8%, πολύ υψηλότερη από τον Covid-19” όμως έχει σημασία με τί ταχύτητα και υπο ποιές συνθήκες διαδίδονται. Να προσέχουμε τι λέμε στους αμόρφωτους.
Οσον αφορά τις παραπάνω αναλύσεις περιμένω να φτάσουμε στους 21 νεκρούς, στους 1000 ασθενείς, στους 45 ανανήψαντες και στους 934 περίπου παραμένοντες ασθενείς σε μια εβδομάδα. Αυτο σημαίνει πως η Ελλάδα γίνεται Ιταλία.
Τα καλύτερα έρχονται.
ΑΝΙΚΑΝΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ

  1. Θεωρώ αποτυχία τη παρουσία του κ.Τσιόδρα στην Επιτροπή για το θέμα λοιμώξεις. Δεν μπορεί να θεραπεύσει και δεν μπορεί να μιλάει για τη διαχείριση επιδημιών. Δεν ξέρει το θέμα και τα αποτελέσματα των μη ανανηψάντων δείχνουν πως δεν ξέρει και απο λοιμώξεις. Αρα οι προτάσεις του είναι εκτός αντικειμένου και οι θεωρίες του καλό είναι να παραμένουν σε κλειστό κύκλο. 3000 είναι μέγεθος διαχειρίσιμο για την Ελλάδα;  Αυτό που το άκουσε; Το 3000 απο που βγαίνει; Aπο δεδομένα Κίνας; Του συνιστώ να παραιτηθεί τώρα και όχι σε δύο εβδομάδες.
  2. Για να πάρεις μέτρα που να μην είναι στρατιωτικού τύπου χρειάζονται επιδημιολογικά δεδομένα που ο Τσιόδρας δεν αντιλαμβάνεται επιστημονικά και που δεν υπάρχουν. Θέλει να μάθει ποιά είναι; Δεν θα μάθει. Μόνο προβλέψεις θα κάνω, όχι αναφορά σε μοντέλα. Sorry.
  3. Επιδημιολογικές αναλύσεις σοβαρές δεν γίνονται. Τα καθημερινα δεδομένα πρέπει σε excel να αναρτώνται στο ΕΟΔΥ. Δεν μπορεί μια ομάδα να διαχειρίζεται τόσα δεδομένα χωρίς συγκριτικές μελέτες με μυστικότητα που να προστατεύει μόνο την αποτυχία της κυβέρνησης μέχρι τώρα και τις επιτροπής
  4. η επιτροπή για τις λοιμώξεις αγνοεί τον παράγοντα μεταναστευτικό και κλειστές δομές ενώ απο το Δεκέμβρη που ξέσπασε ο ιός στη Κίνα δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για να προετοιμασθεί η χώρα για αυτό που ερχόταν. Η ιστορία αυτή συνεχίζεται.
  5. Καιρός για αλλαγές στην επιτροπή. Να μπουν άνθρωποι που ξέρουν και που σκέπτονται ένα αιώνα μπροστά απο την Ελλάδα και μισό απο το Harvard.
  6. Κοκτέιλς φαρμάκων επιθυμούν γιατροί που έχουν σχέσεις με πολλές εταιρείες… Ειναι πολλά τα λεφτά οπότε και η θεωρία της “αγέλης” ειναι χρήσιμη.
  7. Οσο πιο πολλοί ασθενείς τόσο περισσότερα φάρμακα. Γιαυτό επιτροπή Τσιόδρα και Μητσοτάκης περίμεναν ΜΗΝΕΣ να αυξηθούν τα κρούσματα πριν πάρουν μέτρα.
Αυτά για σήμερα και ΖΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

 https://zcode-gr.blogspot.com/2020/03/blog-post_22.html