Τρίτη, Μαρτίου 3

Μυτιλήνη: Δεκάδες λ@θρομετανάστες βρέθηκαν με εισιτήρια για να αναχωρήσουν προς Πειραιά για την ΕΝΔΟΧΩΡΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

1
Τους στάματησε το Λιμενικό καθώς δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα – Fake news έστειλαν νωρίτερα εκατοντάδες μετανάστες από τη Μόρια στο λιμάνι της Μυτιλήνης – Η Τουρκία εξακολουθεί να παροτρύνει μετανάστες να περάσουν τα ελληνικά σύνορα



Έκρυθμο παραμένει το σκηνικό στη Μυτιλήνη, με τις αφίξεις μεταναστών να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και την Άγκυρα να δυναμιτίζει το κλίμα με τη διασπορά fake news.
Τη στήριξή της στη χώρα μας εκφράζει η ΕΕ, η οποία διαμηνύει σε κάθε τόνο ότι η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία για το Μεταναστευτικό.
Καζάνι που βράζει θυμίζει η Λέσβος, με τους κατοίκους να είναι εξοργισμένοι από τις χαοτικές εικόνες στο νησί. Τη στιγμή που fake news έστειλαν εκατοντάδες μετανάστες από τη Μόρια στο λιμάνι, με εισιτήρια στα χέρια αλλα χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα βρέθηκαν δεκάδες μετανάστες απο τον καταυλισμό.
Άγνωστο πώς τα προμηθεύτηκαν τα εισιτήρια οι μετανάστες, οι οποίοι φτάνουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να φύγουν με το πλοίο «Σάμος» προς Πειραιά.
Χαρακτηριστικό ειναι περιστατικό με ζευγάρι πουπροσπάθησε να μπει στο πλοίο αλλα οταν οι λιμενικοί ζήτησαν τα απαιτούμενα έγγραφα εκείνοι δεν ειχαν τι να απαντήσουν και έτσι τους σταμάτησαν.
Όπως μεταδίδει το τοπικό stonisi, στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης, στον άτυπο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί στον περιφραγμένο χώρο στο πλάι του παλιού κολυμβητηρίου της πόλης θα παραμείνουν όλοι οι μετανάστες που έφθασαν στο νησί το Σαββατοκύριακο και δε μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας αφού οι κάτοικοι της περιοχής με μπλόκα δεν το επέτρεψαν.