Κυριακή, Μαρτίου 15

Εργαζόμενοι νοσοκομείου Καστοριάς: Κλείστε το, δημόσιος κίνδυνος για κορονοϊό

Εργαζόμενοι νοσοκομείου Καστοριάς: Κλείστε το, δημόσιος κίνδυνος για κορονοϊό
copyright: eurokinissi, Pixaba
Κραυγή αγωνίας μέσω του ethnos.gr εκφράζουν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Καστοριάς μετά τα 14 κρούσματα κορονοϊού στο νομό
Να κλείσει προσωρινά το νοσοκομείο Καστοριάς και να απολυμανθεί για προληπτικούς λόγους από τον κορονοϊό ζητούν ο πρόεδρος των εργαζομένων του ομώνυμου νοσοκομείου, Χρήστος Κουσουρής, και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου του νομού, Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Όπως τονίζουν στο ethnos.gr, θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής έκτακτη σύσκεψη όλων των φορέων της περιοχής, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα αλλά και να εξεταστεί ποιο νοσοκομείο μπορεί να εξυπηρετήσει τους ασθενείς του νοσοκομείου Καστοριάς σε περίπτωση που αναστείλει προσωρινά την λειτουργία του.
Την ίδια ώρα σε καραντίνα ζητεί να μπουν τα χωριά του Βοΐου ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης μετά και τον δεύτερο θάνατο ασθενούς από κορονοϊό, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή (συνολικά είναι ο τέταρτος θάνατος).

14 κρούσματα στην Καστοριά  

«Συνολικά στην Καστοριά έχουμε επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ιατρικού προσωπικού και άλλα επτά κρούσματα πολιτών. Και δυστυχώς ένα συνάδελφος έχασε τη μάχη. Παρόλα αυτά το νοσοκομείο δεν έχει απολυμανθεί. Όσο δεν απολυμαίνεται είναι δημόσιος κίνδυνος. Σήμερα αναμένεται να σταλούν κι άλλα δείγματα για εξέταση», είπε στο ethnos.gr o κ. Κουσούρης. 
Στο νοσοκομείο Καστοριάς εργάζονται συνολικά 350 γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό. «Την Παρασκευή 45 απείχαν αναγκαστικά από τα καθήκοντά τους είτε επειδή είχαν νοσήσει είτε διότι βρίσκονται σε καραντίνα. Σήμερα, Κυριακή (15/3), ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί γεωμετρικά γιατί απέχουν από τα καθήκοντά τους και όσοι γιατροί ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η κατάσταση στο νοσοκομείο μας είναι πολύ δύσκολη και η λειτουργία του είναι ανεπαρκής. Όταν τίθενται σε περιορισμό τόσοι πολλοί εργαζόμενοι, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εξυπηρετήσουμε μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Όλο το προσωπικό, ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτές, βρισκόμαστε στα όρια της εξουθένωσης», πρόσθεσε ο κ Κουσουρής.
Το ενδεχόμενο να εξεταστεί η αναστολή λειτουργίας του νοσοκομείου Καστοριάς αφού πρώτα εξεταστεί ποιο νοσοκομείο θα αναπληρώσει τις υπηρεσίες του θέτει και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς, Λάζαρος Παπαδόπουλος. «Είναι ένα σενάριο το οποίο θα μας απασχολήσει στην έκτακτη σύσκεψη που θα κάνουμε το μεσημέρι της Κυριακής. Η κατάσταση είναι δύσκολη» είπε στο ethnos.gr ο Λάζαρος Παπαδόπουλος

Κλιμάκια της Περιφέρειας μαζί με γιατρούς σε μαγαζιά και σούπερ-μάρκετ 

Κλιμάκια της Περιφέρειας μαζί με γιατρούς, αναμένεται από τη Δευτέρα (15/3) να ξεκινήσουν εντατικούς ελέγχους στα μαγαζιά και στα σούπερ μάρκετ της Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να διαπιστώνουν εάν τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού.
Η απόφαση πάρθηκε στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε η Περιφέρεια, υπό την προεδρία του Γιώργου Κασαπίδη, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε και στην πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης που ζήτησε να ζητηθεί να κηρυχθούν σε καραντίνα τα χωριά πέριξ του Βοΐου, λέγοντας πως αναμένονται περαιτέρω εντολές από τους αρμοδίους. Ο 53χρονος ο οποίος εργάζονταν ως παρασκευαστής στο Μικροβιολογικό του νοσοκομείου Καστοριάς είναι ο δεύτερος θάνατος που καταγράφεται από την περιοχή της Δυτική Μακεδονίας, μετά τον 90χρονο από τη Δραγασιά Βοϊου όπου κατέληξε από τον κορονοϊού.