Δευτέρα, Μαρτίου 16

Μουσείο αφιερωμένο στις γάτες στην Κρακοβία

Όσοι αγαπούν τις γάτες, έχουν ένα νέο μέρος που μπορεί να τους κάνει να χαμογελούν. Ένα μουσείο αφιερωμένο στις γάτες λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2019 στην Κρακοβία, στην Πολωνία, με πρωτοβουλία της Ουκρανής Νατάλια Κοσίβαγια και του συζύγου της.


Το ζευγάρι διέθετε συλλογή από έργα τέχνης και άλλα αντικείμενα εμπνευσμένα από τα αιλουροειδή, με το μικρό μουσείο να θυμίζει περισσότερο γκαλερί αφιερωμένη στις γάτες.

Μουσείο αφιερωμένο στις γάτες στην Κρακοβία
Ένα Μουσείο αφιερωμένο αποκλειστικά στις γάτες άνοιξε τις πύλες του στην Κρακοβία, στην Πολωνία.
Το Μουσείο Γάτας δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία ενός ζευγαριού από την Ουκρανία, της Νατάλια Κοσίβαγια και του συζύγου της τον Ιούνιο του 2019.
Το ζευγάρι είχε μία μεγάλη συλλογή από αντικείμενα, διακοσμητικά, αναμνηστικά και έργα τέχνης εμπνευσμένα από τα αιλουροειδή, η οποία διευρύνεται συνεχώς.
Το μικρό Μουσείο στεγάζει τσαγιέρες, μαξιλάρια, αξεσουάρ μπάνιου, πιάτα, μύλους πιπεριού σε σχήμα γάτας, πίνακες ζωγραφικής και 1.000 αγαλματίδια απ΄όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το CBS Miami.
Η Νατάλια Κοσίβαγια δήλωσε ότι άρχισε να συλλέγει αντικείμενα με θέμα τη γάτα πριν από 15 χρόνια, όταν μία φίλη της χάρισε μία μικρή φιγούρα, μία γάτα που παίζει με ένα κουβάρι νήμα και έγραφε στα γερμανικά «μόνο για σένα».
Μπορεί οι επισκέπτες του Μουσείου να ανακαλύπτουν απίστευτα αντικείμενα σε σχήμα γάτας, αλλά προς το παρόν δεν μπορούν να παίξουν ή να υιοθετήσουν κατοικίδια.
Η Νατάλια Κοσίβαγια δήλωσε ότι ίσως μία μέρα το Μουσείο επεκταθεί για στεγάσει και αληθινές γάτες.
Τον χώρο περιφρουρεί ένας τετράποδος φύλακας, η γάτα του ζευγαριού με το όνομα Γκέισα, η πραγματική ιδιοκτήτρια, όπως λέει η Νατάλια Κοσίβαγια.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ