Παρασκευή, Μαρτίου 6

Γ. Τράγκας: Η ασύμμετρη λογική Τσίπρα – Καθήκον η φύλαξη των συνόρων, δεν υπάρχει πατρίδα χωρίς σύνορα αλλά … με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα !!!

Ο Κορονοϊός απλώνεται με ταχύτητα. Έχουμε ήδη 31 κρούσματα και πολλούς γιατρούς και νοσηλευτές σε καραντίνα. Δεν φταίει για όλα ο Κικίλιας, αλλά σίγουρα είναι αρκετά τρελό να μην διαθέτει ένα αντιδραστήριο ολόκληρη δυτική Ελλάδα για να διαπιστώνεται γρήγορα ποιος νοσεί από κορονοϊό και ποιος ΟΧΙ.

Ο Ερντογάν στέλνει 1000 κομάντος στον Έβρο και έξι αμφίβια τεθωρακισμένα, βουλιάζει στη Συρία και κάνει εκεχειρία με τον Πούτιν, διατηρώντας το δικαίωμα – όπως είπε – να επανέλθει όποτε θέλει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό απαντά στην προκλητικότητα των Τούρκων με πολεμική άσκηση στο Αιγαίο. Η άσκηση θα έχει ως επίκεντρο τη νήσο Λέβιθα, μεταξύ Λέρου και Πάτμου και θα διεξαχθεί με την εμπλοκή κανονιοφόρων και πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού – Θα συμμετάσχουν και σκάφη του Λιμενικού, καθώς και άνδρες των ειδικών δυνάμεων.
Ο Κος Τσίπρας δεν θεωρεί ασύμμετρη απειλή τους μετανάστες, τους θέλει εδώ, και προσπαθεί να αξιοποιήσει τον κορονοϊό, λέγοντας ότι η κατάσταση ξέφυγε από την κυβέρνηση. Ο κος Τσίπρας δεν θεωρεί ότι πρόκειται για εισβολή εχθρικών δυνάμεων και όλα αυτά που συμβαίνουν στον Έβρο τα αποδίδει σε επικοινωνιακό πόλεμο του Μητσοτάκη στο όνομα της υπεράσπισης της πατρίδας. Από την άλλη πλευρά, είπε, ότι είναι έτοιμος να βάλει πλάτη για να μην εξελιχθεί η κρίση σε εθνική τραγωδία. Κάπου βέβαια, μπερδεύεται και μας μπερδεύει γιατί λέει ότι είναι καθήκον η φύλαξη των συνόρων, δεν υπάρχει πατρίδα χωρίς σύνορα αλλά πρέπει να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εδώ – οι παλιοί δημοσιογράφοι θα έλεγαν στον κο Τσίπρα : από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα… αυτή είναι ασύμμετρη λογική.
Η χώρα αυτή την εποχή αντιμετωπίζει δύο απειλές. Πρώτη είναι η Τουρκία. Η αρπακτικότητα και η εγκληματική πολιτική του Ερντογάν που καταστρέφει την  Τουρκία και για αυτό θέλει να εξάγει τώρα την κρίση προς την πλευρά των συνόρων της Ελλάδας. Η δεύτερη απειλή είναι ο κορονοϊός που εξαπλώνεται πλέον με γεωμετρική πρόοδο. Είναι θέμα ημερών να μετράμε τα κρούσματα με τριψήφιους αριθμούς, όπως είναι θέμα ημερών να έχουμε και κάποιους θανάτους. Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι δύο ασύμμετρες απειλές, απαιτείται απόλυτη εθνική ενότητα, εθνική και κοινωνική ομοψυχία και κυρίως λογική αντιμετώπιση των καταστάσεων. Είναι σίγουρο ότι ο Ερντογάν μετά τη χθεσινή προσωρινή εκεχειρία με τους Ρώσους, θα κλιμακώσει τα βρόμικα παιχνίδια του κατά μήκος των συνόρων. Είναι σίγουρο επίσης, ότι ένα μέρος του ελληνικού πληθυσμού θα νοσήσει, επειδή αυτός ο ιός μεταδίδεται ταχύτατα, επιβιώνει επί ώρες σε λείες επιφάνειες και εδώ που τα λέμε η πατρίδα μας λόγω μνημονίου και μειωμένου εξοπλισμού του εθνικού συστήματος υγείας δεν μπορεί να αναχαιτίσει αποτελεσματικά. Αυτό άλλωστε συνέβη και σε χώρες με ισχυρότερες οικονομίες και καλύτερα συστήματα υγείας. Επομένως, η λογική λέει ότι πρέπει να οπλιστούμε με όλα τα κουράγια και τη δύναμη που διαθέτουμε, για να επιβιώσουμε και να αμυνθούμε απέναντι σε αυτές τις δύο απειλές. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διχαζόμαστε, δεν έχουμε την πολυτέλεια για πολιτικές συγκρούσεις μόνο και μόνο για να υπάρχουν εντυπώσεις και πολιτικά οφέλη.
Μωραίνει ο κύριος ον βούλεται απολέσαι. (Ο Θεός αποβλακώνει όποιον σκοπεύει να καταστρέψει)
Είναι οδυνηρό και παράλογο να ακούς από χείλη πολιτικών ύβρεις εναντίον όλων εκείνων που ξεπαγιάζουν ή υφίστανται κακουχίες φυλάσσοντας τα σύνορά μας στον Έβρο και στο Αιγαίο. Είναι πραγματικά απογοητευτικό, να ακούς – σε μια τέτοια δύσκολη εποχή – να επιτίθενται εναντίον των κατοίκων του Έβρου και να λένε ότι δεν θέλουν τους μετανάστες, προκειμένου να διαφυλάξουν τις… βίλες τους. Είναι τραγικό, να κάνεις τέτοιου  είδους αντιπολίτευση, αυτή την εποχή, συμπλέοντας ουσιαστικά με την τουρκική πολιτική και προσφέροντας αφειδώς υποστήριξη σε έναν διεθνή εγκληματία, όπως ο Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα, την ίδια ώρα ( και αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο), ο κος Σόρος προσφέρει οικονομική και πολιτική στήριξη στον κο Ερντογάν.
Μωραίνει ο κύριος ον βούλεται  απολέσαι.
Μου κάνει εντύπωση, ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τόσο ταυτισμένος με αυτό που θέλουν οι Γερμανοί, ο Σόρος και οι Τούρκοι. Δηλαδή, να ανοίξουμε τα σύνορά μας και να παρκάρουμε εντός της μικρής σε μέγεθος χώρας μας, ένα τέτοιο όγκο λαθρομεταναστών από περιοχές όπως η Αφρική, το Ιράν, το Αφγανιστάν και άλλες περιοχές που δεν έχουν καμία σχέση με τη δική μας κοινωνία.
Πρέπει να είναι ακατοίκητος στο μυαλό κάποιος, για να υποστηρίζει ότι αυτή η χώρα που δεν έχει ασπιρίνες για τους δικούς της κατοίκους, δεν έχει αντικαρκινικά, δεν έχει προσωπικό στις μονάδες εντατικής θεραπείας, δεν έχει περιπολικά και ασθενοφόρα, μπορεί να φιλοξενήσει τα 2 εκατομμύρια μεταναστών που δηλώνει ότι θα περάσουν τα σύνορά μας ο κος Τσαβούσογλου.
Είναι εκπληκτικό να πιστεύει κάποιος πολιτικός, όπως ο κος Τσίπρας  και κάποιοι άλλοι, ότι μπορούν οι Έλληνες να συμβιώσουν με τους νόμους της Σαρίας και με τα έθιμα των μουσουλμάνων που σε μερικά χρόνια θα είναι ισάριθμοι ή υπεράριθμοι των υπαρχόντων Ελλήνων.
Σίγουρα ο κος Μητσοτάκης δεν είναι ο αρχιστράτηγος του Έβρου. Η πολιτική στροφή του όμως, μετά το μεγάλο λάθος της αποβίβασης των ΜΑΤ στα ακριτικά νησιά και της ρίψης δακρυγόνων εκεί, ήταν σωστή και στηρίζεται καθολικά από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Περίμενα μεγαλύτερη σύνεση από τον κο Τσίπρα, η οποία θα εκτιμάτο δεόντως και από την εκλογική βάση. Είμαστε σε μια εποχή που δεν μπορεί να τραγουδάμε το : «άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη». Όσα πιο λίγα λες και πιο πολλά κάνεις, τόσο ανεβαίνεις στην εκτίμηση του κόσμου. Δυστυχώς σε αυτή τη φάση, ο κος Τσίπρας λέει πολλά και κάνει λίγα, αναμένοντας – αυτό φαίνεται- καταστροφικά γεγονότα εις βάρος της πατρίδας, προκειμένου να επιρρίψει το πολιτικό κόστος στον αντίπαλό του.
O Ερντογάν στέλνει ειδικές δυνάμεις στον Έβρο και ο κορονοϊός απλώνεται παντού. Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ασύμμετρες απειλές, απαιτείται υψηλό επίπεδο σοβαρότητας και έξυπνες και πρακτικές απαντήσεις στα προβλήματα. Πρέπει να μεγαλώσει ο φράχτης του Έβρου και να κλείσουν όλα τα περάσματα. Πρέπει να ετοιμαστούν άμεσα τουλάχιστον δύο νήσοι Έλις στις οποίες θα προωθηθούν όσοι μετανάστες βρίσκονται πάνω στα ακριτικά νησιά και με την εικόνα τους γκρεμίζουν τον τουρισμό και προκαλούν ρήγματα στην πρώτη γραμμή της εθνικής άμυνας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι εργολάβοι των Αθηνών, ο στρατός και γενικά το ελληνικό δημόσιο πρέπει να τελειώσουν άμεσα τα κέντρα φιλοξενίας, διαλογής, ταυτοποίησης και επαναπροώθησης. Οι Αμερικανοί δέχθηκαν πάνω από 20 εκατομμύρια μετανάστες  από όλες τις χώρες του κόσμου, αφού προηγουμένως τους εξέτασαν, τους ταυτοποίησαν και τους εκπαίδευσαν για τη νέα ζωή τους στη νήσο Έλις. Όσο καθυστερούμε τόσο θα προωθούνται τα σχέδια των Γερμανών και του Σόρος.
Το Βερολίνο σε όλη τη διάρκεια του μνημονίου κατασκεύαζε εδώ τόσο τις κυβερνήσεις, όσο και τις αντιπολιτεύσεις. Καιρός είναι να καταλάβουν η καγκελάριος και οι φιλότουρκοι, τόσο του Βερολίνου όσο και των Αθηνών ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.