Τετάρτη, Μαρτίου 18

Πρόβλεψη «βόμβα» για την Ελλάδα – «Θα δούμε πρωτόγνωρα πράγματα» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Θα δούμε πρωτόγνωρα πράγματα», αναφέρει η ελληνική τηλεόραση - Πλησιάζει η Μητρική Εταιρεία...
Σκέψη για κρατικοποίηση εταιρειών σε όλον τον πλανήτη, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις πως αυτό θα επιχειρηθεί ενδεχόμενα και στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κατρακύλας που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν αξιοποιείται καταλλήλως για αριστερόστροφα μέτρα, που αναγκαστικά θα δεχθούν σε βάθος χρόνου οι πληγείσες χώρες.


Όπως μεταδίδεται, μεταξύ των άλλων, η γαλλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, για να στηρίξει μεγάλες εταιρίες που πλήττονται από την αναταραχή στην χρηματοπιστωτική αγορά, μεταξύ των οποίων και την εθνικοποίηση εάν χρειαστεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών.

«Δεν θα διστάσω να χρησιμοποιήσω όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προστατεύσω μεγάλες γαλλικές εταιρίες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

«Αυτό μπορεί να γίνει με ανακεφαλαιοποίηση, μπορεί να γίνει με την απόκτηση ποσοστού, μπορώ ακόμα και να χρησιμοποιήσω τον όρο εθνικοποίηση, εάν χρειαστεί», πρόσθεσε ο Λεμέρ.

Από την πλευρά της η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναμένει να εθνικοποιήσει την αεροπορική εταιρία Alitalia, που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα εδώ και χρόνια, στο πλαίσιο των έκτακτων οικονομικών μέτρων που λαμβάνονται απέναντι στην επιδημία Covid-19.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή», τόνισε ο Θανάσης Μαυρίδης, εκδότης της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», μιλώντας στο MEGA.

«Έχω πολλά μηνύματα από επιχειρηματίες που λένε ότι η ίδια η οικονομία τους βάζει λουκέτο. Νομίζω θα υπάρξει μέριμνα για όλους. Αυτό δεν σημαίνει ότι από την πρώτη μέρα όλοι θα ικανοποιηθούν», προσέθεσε και κατέληξε:

«Οι κυβερνήσεις έχουν πλέον διαφορετικό ρόλο από αυτόν που είχαν πριν ένα – δύο μήνες. Δεν θα με εκπλήξει, αν συνολικά υπάρξει κρατική επιχορήγηση σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας, με προσωρινή “κρατικοποίηση” εταιριών και οργανισμών. Θα δούμε πρωτόγνωρα πράγματα», κατέληξε ο Θανάσης Μαυρίδης.

Άραγε οι εταιρείες που θα κρατικοποιηθούν, θα απορροφηθούν από μία παγκόσμια υπέρ-εταιρεία που θα τις… «σώσει»;








AddThis Sharing