Πέμπτη, Μαρτίου 5

Πέτσας για κλειστά κέντρα σε ακατοίκητα νησιά: «Είναι όλα πάνω στο τραπέζι – Κλειστά τα σύνορα για όσο χρειαστεί»

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΜΕ;; ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΙΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΊΤΕ ;;ΘΑ ΣΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΚΟΥΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΕΛΟΣ !
petsas
«Τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά όσο χρειαστεί… Δεν θα περάσει κανείς. Αν θέλει να μπει κανείς, θα μπει από την πόρτα, από νόμιμη πύλη εισόδου, δεν θα μπει από το παράθυρο. Είναι θέμα εθνικής ασφάλειας» διαμήνυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να γίνουν κλειστά κέντρα σε ακατοίκητα νησιά ο κ. Πέτσας δήλωσε πως «αν υπάρχει εναλλακτική λύση θα τη δούμε». «Είναι όλα πάνω στο τραπέζι…
Δεν είναι εναλλακτική λύση η Μόρια» είπε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 90.000 αιτήσεις, αναφέροντας ότι από αυτές μόλις 17.000 προέρχονται από Σύρους, και πολύ περισσότερες από υπηκόους του Αφγανιστάν ή του Πακιστάν.
«Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων Αφγανών, Πακιστανών Αφρικανών χρησιμοποιείται από την τουρκική κυβέρνηση σαν πολιορκητικός κριός… Αυτό θα το σταματήσουμε. Είναι θέμα εθνικής ασφάλειας. Τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά για όσο χρειαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για την απόφαση της Αθήνας να αναστείλει για ένα μήνα τις αιτήσεις ασύλου από πρόσφυγες και μετανάστες και να τους οδηγεί σε επιστροφή «στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής», επανέλαβε ότι υπάρχει νομικό δικαίωμα βάσει όλων των διεθνών συμβάσεων όταν υπάρχει μαζική και οργανωμένη απόπειρα παραβίασης των συνόρων.
«Θα συλλαμβάνονται, θα μεταφέρονται στην ενδοχώρα και θα εκκινούνται οι διαδικασίες άμεσης απέλασής τους» επισήμανε.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η κυβέρνηση κινείται στους άξονες αποτροπή, αποσυμφόρηση, ανακούφιση.
Κατήγγειλε την τουρκική ακτοφυλακή ότι δεν κάνουν προσπάθειες διάσωσης, και κατηγόρησε εκ νέου την Άγκυρα για fake news.
«Ποιος πνίγει τον κόσμο στη θάλασσα;» διερωτήθηκε ο κ. Πέτσας, αναφέροντας ότι η Ελλάδα, και ως ναυτική χώρα, διασώζει όσους πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ανάγκη και διεξαγάγει εκστρατεία ενημέρωσης των ξένων ΜΜΕ.
«Οι Ευρωπαίοι ήρθαν και στοιχήθηκαν δίπλα μας… Η Ευρώπη δείχνει να αφυπνίζεται, και έχει μια ενιαία πολιτική πλέον στο μεταναστευτικό – προσφυγικό» σημείωσε.