Παρασκευή, Μαρτίου 6

Γ. Τράγκας: Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Ο Μητσοτάκης πράττει σωστά, πρέπει να συνεχίσει τον ίδιο δρόμο

crashonline.gr
Οι Κινέζοι λένε όταν αναγνωρίζεις ότι έκανε λάθος χθες αποδεικνύεις ότι έγινες σοφότερος σήμερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή τη φορά πράττει τα δέοντα. Η απόφαση της κυβέρνησής του να ενισχύσει τον έλεγχο όλων των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων και να αποτρέψει με κάθε μέσο την εισβολή των χιλιάδων μεταναστών που χρησιμοποιεί ως όπλο διεμβολισμού των συνόρων, ως εμπροσθοφυλακή για την κατάληψη της χώρας μας ο Ταγίπ Ερντογάν είναι απολύτως
σωστός. Ο Μητσοτάκης έκανε αρκετά λάθη το τελευταίο διάστημα αλλά φαίνεται ότι αντιλήφθηκε, ότι κατάλαβε καλά την ασύμμετρη απειλή εναντίον της χώρας μας και που οδηγεί η ανέλεγκτη υποδοχή αγνώστου προέλευσης μεταναστών. Έτσι από χθες, όπως ανακοίνωσε επίσημα, η αστυνομία, οι ένοπλες δυνάμεις, η εθνοφυλακή μετέρχεται όλων των μέσων, προκειμένου να αποκρούσει δεκάδες χιλιάδες παράνομους, οι οποίοι φθάνουν συνοδεία τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στα σύνορά μας και προσπαθούν να κόψουν τους φράχτες και να εισβάλλουν βάσει οργανωμένου σχεδίου σε όλες τις περιοχές της χώρας. Η οργανωμένη άφιξη και οι επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δεν έχουν καμία σχέση, ούτε με τη χορήγηση ασύλου, ούτε με δυστυχία που δήθεν φτάνει από πολεμικές ζώνες. Είναι Αφρικανοί, είναι Πακιστανοί, είναι Αφγανοί, είναι ποινικοί που απελευθέρωσε ο Ερντογάν, είναι κάθε καρυδιάς καρύδι που εξαπολύεται τώρα εναντίον της Ελλάδος.
Έχω προειδοποιήσει εδώ και καιρό σε δεκάδες εκπομπές μου, ότι είμαστε σε πόλεμο. Είμαστε στα όπλα, αντιμετωπίζουμε μια ασύμμετρη απειλή. Και είναι υποχρέωση όλου του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου να σταθεί απέναντι σε αυτή. Χθες η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, με την επίσημη ανακοίνωση του κου Πέτσα, αποδέχθηκε όσα λέω κάθε μέρα εγώ, και όσα λένε όλοι οι νησιώτες κατά μήκος των ακριτικών νησιών μας. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπραξε το απόλυτα ορθό και ελπίζουμε να το συνεχίσει. Να το συνεχίσει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Είμεθα υποχρεωμένοι σε αυτές τις δύσκολες ώρες, να σταθούμε δίπλα στην κυβέρνηση, στις ένοπλες δυνάμεις, στην αστυνομία μας και στα τάγματα εθνοφυλακής. Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι απολύτως σωστά και πρέπει να εφαρμοστούν. Πρέπει να επιβιώσουμε ως κρατική οντότητα και ως φυλή.
Οι Τούρκοι ετοιμάζουν να στείλουν εδώ, τουλάχιστον 2 εκατομμύρια μεταναστών από τα 3 που βρίσκονται στην Τουρκία. Θέλουν να πιέσουν την Ευρώπη γιατί συντρίβονται στο μέτωπο της Συρίας. Ο Ερντογάν μαζεύει νεκρούς, ξοδεύει εκατομμύρια και τα φέρετρα που επιστρέφουν φουντώνουν το μίσος και την οργή εναντίον του. Θέλει περισσότερα λεφτά από την Ευρώπη και επιθυμεί την ώρα που αιμορραγεί να ρευστοποιήσει τα σύνορα με την Ελλάδα. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί είναι ασύμμετρου πολέμου και εμπεριέχουν βία. Και με βία πρέπει να απαντηθούν. Οι περίφημοι ουμανιστές στην Αθήνα, πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στο Έθνος και το καλύτερο που πρέπει να κάνουν, είναι να σιωπήσουν. Αυτό το μήνυμα, είναι και προς όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που τα προηγούμενα χρόνια, λόγω υπερβολικής φιλανθρωπίας υπήρξαν τυφλές και ίσως δεν αντελήφθησαν πόσες κερκόπορτες άνοιξαν.
Οι νησιώτες είχαν δίκιο για την ύποπτη δράση των ΜΚΟ και τη συνεργασία τους με τους Τούρκους διακινητές. Θα πρέπει να σταματήσει άμεσα η δράση των ΜΚΟ, αυτών των αρπακτικών ΜΚΟ και να αντικατασταθούν από τις ελληνικές κρατικές υπηρεσίες. Επίσης, πρέπει να γίνει άμεση διαλογή των μεταναστών που βρίσκονται στα διάφορα κέντρα από πλευράς μόρφωσης και εκπαίδευσης. Θα πρέπει όσοι είναι μορφωμένοι να απορροφηθούν! Οι υπόλοιποι να αρχίσουν να στέλνονται πίσω στις χώρες από τις οποίες προήλθαν. Καλό είναι να επιστρέψουν όλοι οι Αφρικανοί στην Αφρική ή να προωθηθούν σε τρίτες χώρες. Πρέπει να τελειώνουμε με το καρκίνωμα αυτό. Επίσης, ήρθε η ώρα για τον κο Μητσοτάκη, τον κο Χρυσοχοϊδη και τους άλλους να καθαρίσουν τις γειτονιές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων πόλεων, Δεν μπορεί να έχουμε συμμορίες, στη Γερανίου, στη Μενάνδρου και στο κέντρο των Αθηνών. Να τελειώνουμε με αυτά τα καρκινώματα. Όλοι οι ακρίτες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με όπλα. Ο Ερντογάν θα στραφεί τώρα προς τα νησιά του Αιγαίου για να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα και να επιβάλλει μεταφορά εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών προς την ηπειρωτική χώρα. Πρέπει να γίνει σαφές ότι τέτοιο πράγμα δεν μπορεί να υπάρξει. Και πρέπει να γίνει αντιληπτό σε αυτούς που ωθούνται προς την Ελλάδα και πληρώνουν τους Τούρκους εμπόρους ψυχών, ότι είναι κλειστά τα σύνορα και όσοι θα περάσουν θα καταλήξουν σε κάποια ξερονήσια. Εκεί πρέπει να γίνουν τα hotspots, για όσους φτάσουν και πατήσουν το ελληνικό έδαφος. Έτσι μόνο θα ανακοπεί η εισβολή του Ερντογάν. Και θα πρέπει ο κος Μητσοτάκης να βρει το απαραίτητο θάρρος να πει στην κα Μέρκελ ότι ως εδώ και μη παρέκει. Αν καταφέρει να πει και αυτό το πράγμα και φανεί ανάλογος των περιστάσεων, θα κάνει πράγματι τη διαφορά και θα μας έχει με το μέρος του. Αν όχι, γιατί εκεί είναι το κουμπί της Αλέξαινας, θα συντριβεί υπό το βάρος του μεταναστευτικού.
Ουσιαστικά τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται και δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επέλεξε ο Ερντογάν να στείλει χιλιάδες, κυρίως νεαρής ηλικίας στην Ελλάδα. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις έγιναν, χωρίς να γίνουν, σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι η πρώτη φορά που θα πάρω το μέρος του MBA υπουργού Υγείας. Ο Κικίλιας μίλησε χθες για ατομική ευθύνη που πρέπει να έχει ο καθένας. Ο ιός θα απλωθεί, εξαιτίας ενός καθολικού ζαμαμφουτισμού και θα απλωθεί επικίνδυνα. Δεν γνωρίζω αν κρύβονται περιστατικά αλλά είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα 24ωρα θα φουντώσει επειδή ελάχιστοι παίρνουν μέτρα ασφαλείας. Μπορεί να χάθηκαν τα απολυμαντικά και οι μάσκες από τα φαρμακεία αλλά έχει χαθεί και η κοινή λογική που λέει ότι πρέπει να αποφεύγονται τουλάχιστον σε αυτό το διάστημα οι μαζικές συναθροίσεις και ειδικά για τους μεγαλύτερους σε ηλικία και τις ευπαθείς ομάδες.