Κυριακή, Μαρτίου 22

ΑΦΟΥ ΣΠΙΤΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ !


Κορωνοϊός: Ο Μητσοτάκης αποφασίζει για την απαγόρευση κυκλοφορίας
Πηγή: ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Πυρετός» συσκέψεων επικρατεί από νωρίς το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ενημερωθεί για όλες τις νέες εξελίξεις επί της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας και τώρα καλείται να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε γενικό lockdown.
Το παράδειγμα της Ιταλίας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αρκετοί Αθηναίοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το «κλεινόν άστυ» κατά τη διάρκεια πριν από το Σαββατοκύριακο, έχουν τεθεί στη «ζυγαριά» και τώρα αναμένονται οι αποφάσεις για νέα, αυστηρότερα μέτρα.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα νέα επιστημονικά δεδομένα και θα αποφασίσει εάν πρέπει να προχωρήσει στην ανακοίνωση νέων μέτρων –με το σενάριο της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας να βρίσκεται υπό εξέταση.
Ωστόσο, εξετάζεται και το ενδεχόμενο πριν από την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας να ανακοινωθούν και άλλου τύπου μέτρα, όπως για παράδειγμα σούπερ μάρκετ μια φορά την εβδομάδα, απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων και «μια φορά επίσκεψη» τους ηλικιωμένους.
Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα κρίνει εάν τα νέα μέτρα θα τα ανακοινώσει ο ίδιος ή εάν την ενημέρωση των πολιτών θα αναλάβει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση.
Το πιθανότερο σενάριο, όμως, είναι τα νέα μέτρα να ανακοινωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
cnn.gr