Τρίτη, Μαρτίου 31

ΘΑΝ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Να ζητήσει βοήθεια ο Κ. Μητσοτάκης από τον Πούτιν...»

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Παρά τις οποιεσδήποτε ωραιοποιήσεις που λέγονται της τροφοδοσίας των νοσοκομείων σε αναλώσιμα υλικά και δη υλικά μιας χρήσεως – μάσκες, γάντια, στολές αποστειρωμένες, ποδονάρια, κλπ. –οι μαρτυρίες οι εκκλήσεις η αγωνία των λειτουργών υγείας αναδεικνύουν τη... τραγική έλλειψη σε αυτά τα υλικά.

Η Κυβέρνηση πράγματι διαθέτει κονδύλια, οι εταιρίες αναλωσίμων υλικών κάνουν παραγγελίες αλλά οι γαλλογερμανικές κυρίως βιομηχανίες αναλωσίμων δεν εξάγουν.
Αυτό το είδαμε με την Ιταλία που την εγκατέλειψαν και απορεί κανείς αν αυτό αποτελεί στοιχείο αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ενώσεως……
Σήμερα κιόλας επιβάλλεται σε επίπεδο διακρατικής συμφωνίας και προσωπικής επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πούτιν να ζητηθεί βοήθεια από τη Ρωσία που πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί όπως το έκανε με την τροφοδοσία της Ιταλίας στέλνοντας 10 μεταγωγικά Ιλιούσιν μέχρι σήμερα.
Σε αυτό το δράμα που ζούμε με τις αβέβαιες και απροσδιόριστες και τραγικές εξελίξεις πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τις διπλωματικές μας επαφές και δεσμεύσεις και να ζητήσουμε βοήθεια από τη Ρωσία για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές.
Μπροστά στην ανθρώπινη τραγωδία που ζούμε δεν υπάρχουν πολιτικο-ιδεολογικές δεσμεύσεις.
κ. Πρωθυπουργέ πρέπει να το τολμήσετε.