Τρίτη, Μαρτίου 24

Τσάι Μάτσα: Αντιοξειδωτικό ρόφημα που νικά το στρες

Τσάι Μάτσα: Αντιοξειδωτικό ρόφημα που νικά το στρες
Το πράσινο τσάι μάτσα θεωρείται εκπληκτική αντιοξειδωτική υπερδύναμη. Ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι μάτσα έχει την αντιοξειδωτική ικανότητα όσο δέκα φλιτζάνια συνηθισμένου πράσινου τσαγιού.
Το πράσινο τσάι μάτσα διαθέτει σχεδόν εξαπλάσια αντιοξειδωτική ικανότητα από τα γκότζι μπέρι, επταπλάσια από τη μαύρη σοκολάτα, δεκαεπτά φορές περισσότερη από αυτή των άγριων βατόμουρων και εξήντα φορές περισσότερη από αυτή του σπανακιού.

Το μάτσα είναι τσάι που φτιάχνεται από τη σκόνη των φύλλων του πράσινου τσαγιού, η οποία αναμειγνύεται με νερό δημιουργώντας ένα τσάι με πράσινο χρώμα. Αυτό σημαίνει ότι παίρνετε το 100% των μοναδικών συστατικών του πράσινου τσαγιού, κάτι που δεν γίνεται όταν απλώς εμποτίζετε τα φύλλα και τα πετάτε, πετώντας ταυτόχρονα πολλά από τα οφέλη τους.
Αυτή είναι η αρχική φαρμακευτική μορφή του πράσινου τσαγιού. Πρώτα πέρασε στην Ιαπωνία από την Κίνα από τους βουδιστές μοναχούς. Σήμερα είναι το πιο ισχυρό τσάι που μπορείτε να βρείτε.
Το τσάι μάτσα περιέχει την L-θειανίνη, ένα αμινοξύ που προκαλεί χαλάρωση και ηρεμιστική επίδραση στο σώμα. Οι βουδιστές μοναχοί ζεν έπιναν τσάι μάτσα για να διατηρήσουν τη διαύγεια και την ηρεμία τους κατά τις πολλές ώρες του διαλογισμού τους. Οι ιδιότητες του πράσινου τσαγιού μάτσα είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τους ανθρώπους που έχουν πολυάσχολη, γεμάτη στρες ζωή. Οι καρκινοπαθείς μπορούν να επωφεληθούν ιδιαίτερα από τις χαλαρωτικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού μάτσα.

govastileto.gr