Τρίτη, Μαρτίου 10

ΖΕΥΣ ΕΛΑΥΝΩΝ: Αγαπητέ Νικόλα... Πρέπει να προετοιμαζόμαστε, ο πό...


Αγαπητέ Νικόλα... Πρέπει να προετοιμαζόμαστε, ο πό...

Αγαπητέ Νικόλα... Πρέπει να προετοιμαζόμαστε, ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος και είναι αρκετά κοντά πλέον. Ας το καταλάβει και ο τελευταίος. Αναγνωρίζω φυσικά ότι ψυχολογικά δεν είναι εύκολο να το αποδεχτεί κάποιος και για εμένα είναι πολύ δύσκολο, αλλά δεν υπάρχει κέρδος στο να προσποιείσαι ότι η πραγματικότητα είναι άλλη....αυτή είναι η σιδηρά φυσική νομοτέλεια.

Ο Δήμος Σιντικής βρίσκεται στο τριεθνές, δηλαδή στα σύνορα Ελλάδας, Βουλγαρίας και Σκοπίων. Είναι μια ακριτική περιοχή, όπως καταλαβαίνεις φίλε Νικόλα ιδιαίτερης ευαισθησίας λόγω της συνοριακής της τοποθεσίας. Το συγκεκριμένο στρατόπεδο βρίσκεται ακριβώς στην άκρη του χωριού δίπλα σε κατοικημένα σπίτια και μάλιστα δύο στενά πιο εκεί υπάρχει και νηπιαγωγείο, ενώ λίγο παρακάτω υπάρχουν και οι εγκαταστάσεις του κδαπ, όπου μικρά παιδιά παρακολουθούν μαθήματα μουσικής και χορού. Πολλοί από τους κατοίκους επίσης είναι ηλικιωμένοι.
Κάτι που κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα, είναι ότι η αρκετά μεγάλη έκταση του στρατοπέδου περιφράσσεται από ένα τειχάκι ύψους 1,5 μέτρου! Ολοφάνερο είναι ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην εξέρχονται όποτε τους καπνίσει, ακόμα και αν υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις. Με λίγα λόγια θα σουλατσάρουν ελεύθεροι στο χωριό, αλλά και στα γύρω χωριά.

Πόσο μυαλό θέλει για να καταλάβει κάποιος ότι υπάρχει σκοπιμότητα στην επιλογή της τοποθεσίας και ότι σε κίνδυνο δεν βρίσκονται μόνο οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά ουσιαστικά και όλη η χώρα γιατί είναι ένα συνοριακό μέτωπο που αν καταρρεύσει όταν κλιμακώσει ο γείτονας και δώσει τις ανάλογες εντολές, η κατάσταση της χώρας μας θα είναι δεινή. Οι κάτοικοι της Ροδόπολης και των γύρω χωριών κάνουν διαμαρτυρίες εδώ και δύο μέρες, όμως ο αγώνας θα είναι δύσκολος διότι αυτό το θέατρο που ονομάζεται κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ρίξει το μέτωπο του τριεθνούς στην φωτιά. Κατά τα άλλα φυλάσσουν τα σύνορα και κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις.

ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

 https://foulspress.blogspot.com/2020/03/blog-