Πέμπτη, Μαρτίου 5

Γ. Τράγκας: Απόλυτη ψυχραιμία και ενότητα

Ας παραμείνουμε ψύχραιμοι και απόλυτα ενωμένοι. Ο κορονοϊός θα εξαπλωθεί. Τα κρούσματα θα πολλαπλασιαστούν και ενδεχομένως να έχουμε και εμείς θανάτους σε μεγάλες ηλικίες και ευπαθείς ομάδες. Αποτελεί πράγματι, θέμα ατομικής ευθύνης για το αν θα εξαπλωθεί σε μεγάλο βαθμό ή σε μικρότερο. Το κρούσμα στην Πάτρα προκάλεσε συναγερμό και εκτεταμένα μέτρα για τις περιοχές Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου. Ο 66χρονος που διαπιστώθηκε μολυσμένος μετά από ταξίδι στους Αγίους Τόπους έχει έρθει σε επαφή με δεκάδες ή και εκατοντάδες συμπολίτες μας.
έχει πιθανότατα μολύνει κάποιους από τους συνταξιδιώτες του, έχει πάει εμπύρετος στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου παρέμεινε τουλάχιστον μία ημέρα. Εκεί ήρθε σε επαφή με το προσωπικό και άλλους ασθενείς. Στη συνέχεια έχει μεταφερθεί στο κρατικό νοσοκομείο Ρίου, όπου παρέμεινε επί 3 ημέρες σε θάλαμο. Έχουν δοθεί από το υπουργείο Υγείας εντολές για ανίχνευση και εντοπισμό όσων ήρθαν σε επαφή μαζί του αλλά αυτό, όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ δύσκολη επιχείρηση. Τουλάχιστον 15 εργαζόμενοι του νοσοκομείου έλαβαν οδηγίες για να παραμείνουν σε κατ’οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση των επαφών του 66χρονου. Αυτά βέβαια, δεν μπορούν να ανακόψουν την αλυσίδα της μόλυνσης.
Όταν υπάρχουν μέτρα για περιοχές όπως η Αχαΐα, η Ηλεία και η Ζάκυνθος, τότε η Πελοπόννησος είναι πραγματική Λομβαρδία. Κακά τα ψέματα, ο ιός θα εξαπλωθεί ταχύτατα σε όλες τις περιοχές της χώρας και πρέπει ο καθένας μας να λάβει ατομικά μέτρα προφύλαξης. Το αρμόδιο υπουργείο ακολουθεί όλες τις οδηγίες, του παγκόσμιου οργανισμού υγείας και θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και το σύστημα που έχουμε με βάση τα οικονομικά που μας επιτρέπει το μνημόνιο και οι Γερμανοί εχθροί της πατρίδας μας. Απευθύνομαι σήμερα – για μια ακόμη φορά – σε όλα τα μέλη των ευπαθών ομάδων και παρακαλώ να με ακούσετε προσεκτικά. Ακολουθούμε άπαντες σχολαστική καθαριότητα έχοντας πάντα μαζί μας ή στο γραφείο μας ή στο σπίτι μας αντισηπτικό. Πλένουμε στη διάρκεια της ημέρας τακτικότατα τα χέρια μας και δεν τα φέρνουμε στο πρόσωπό μας. Αποφεύγουμε όσο είναι δυνατόν τη χρήση μαζικών μέσων μεταφοράς και όσοι ανήκουμε στις μεγαλύτερες ηλικίες αποφεύγουμε χώρους, όπου συναθροίζονται και συνωθούνται πολλά άτομα.
Τα μέλη των ευπαθών ομάδων – δηλαδή όσοι είμεθα διαβητικοί, καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς ή πάσχουμε από διάφορα χρόνια νοσήματα ακολουθούμε πιστά αυτές τις οδηγίες. Η γενική καθαριότητα πέραν του πλυσίματος των χεριών είναι επιβεβλημένη. Όσοι αισθανθούμε υψηλό πυρετό ή βήχα ή συμπτώματα παρόμοια μιας γρίπης ή μιας ίωσης δεν πηγαίνουμε στα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου. Δεν πηγαίνουμε σε χώρους, όπου μπορούμε να μολύνουμε άλλους άρρωστους ή υγιείς συνανθρώπους μας. Παραμένουμε στο σπίτι και ειδοποιούμε το γιατρό μας. Ακολουθείτε διαδικασία με βάση τις οδηγίες του γιατρού. Δεν πίνουμε ανέλεγκτα αντιβιοτικά και άνευ οδηγίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις ενισχύουν τον ιό. Όταν έχουμε συμπτώματα ή διαπιστωθεί ότι πάσχουμε τότε φοράμε μάσκα για να μην μολύνουμε τους οικείους μας ή άλλους.
Δυστυχώς επειδή ανήκουμε στην Ευρώπη και επειδή έχουμε τη γνωστή νοοτροπία, δεν πειράζει, πάμε να καρναβαλίσουμε και ας κολλήσουμε, ο ιός όχι μόνο έφτασε όπως αναμενόταν στην Ελλάδα αλλά είμαστε στη φάση της ταχείας εξάπλωσής του. Οι Ιταλοί εξαιτίας της ίδιας νοοτροπίας και των χιλιάδων Κινέζων που έχουν επιχειρήσεις εκεί, έχουν χιλιάδες κρούσματα, 109 νεκρούς μέχρι στιγμής και μεγάλα πλήγματα στην ιταλική οικονομία. Εδώ, λόγω Ευρώπης, επιτρέπουμε ακόμα να έρχονται κρουαζιέρες από τη Γένοβα και να κατεβαίνουν χιλιάδες στον Πειραιά, στην Κέρκυρα και σε άλλες πόλεις, ενώ οι Τούρκοι και οι Ισραηλινοί απαγόρευσαν την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων που γέμισαν κόσμο στην Ιταλία. Επίσης, εδώ έχουμε καθημερινά πτήσεις της AlItalia που πηγαινοφέρνει κόσμο και δεν γνωρίζουμε αν απολυμαίνει τα αεροσκάφη της. Ακόμη, δεν ακυρώνει και δεν επιστρέφει τα χρήματα σε επιβάτες που δεν θέλουν να ταξιδέψουν αυτή την επικίνδυνη εποχή στην Ιταλία. Αυτό φυσικά είναι απαράδεκτο. Από την άλλη πλευρά, η Aegean με επίσημες ανακοινώσεις στο διαδίκτυο, υποστηρίζει ότι απολυμαίνει όλα τα αεροσκάφη της, μετά από κάθε πτήση και στη διάρκεια της νύχτας, όταν πολλά από αυτά σταθμεύουν στο Ελευθέριος Βενιζέλος ή σε άλλα αεροδρόμια. Επίσης, ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Ιούνιο δεν θα έχει κανένα πέναλτι στις αλλαγές των εισιτηρίων της. Αντίθετα, και αυτό πρέπει να επισημανθεί προς τους φίλους μας τους Ιταλούς, η πολιτική της AlItalia είναι απαράδεκτη.
Στρατός και νησιώτες είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα επεκτατικά σχέδια του διεθνούς κακοποιού Ταγίπ Ερντογάν- Η Μέρκελ εξακολουθεί να τον στηρίζει
Όπως λένε ορισμένοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πολιτικοί θα έπρεπε το διεθνές ποινικό Δικαστήριο της Χάγης να ασχολείται με τα εγκλήματα του Ταγίπ Ερντογάν. Ίσως κάποια στιγμή να παραμεριστεί από τους συμπατριώτες του ή να τον δούμε σε κάποιο εδώλιο Δικαστηρίου. Οι πράξεις του είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Σκοτώνει και συλλαμβάνει χιλιάδες συμπατριώτες του, κυβερνά με φασιστικές μεθόδους. Καταπατά συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο και η πολιτική του γεννά πολέμους. Θέλοντας να παραμένει στην εξουσία, αυτός και η διεφθαρμένη οικογένειά του, στήνει πολέμους, δημιουργεί κύματα μεταναστών και παίζει θέατρο κλαίγοντας μαζί με τους συγγενείς αυτών που σκότωσε σε διάφορες μάχες, στη Συρία, στις Ζώνες του Κουρδιστάν και στη Λιβύη. Πρόκειται για κοινό εγκληματία που θα έπρεπε να δικαστεί σε διεθνές δικαστήριο. Πρόκειται για φασίστα, ο οποίος προσβάλλει όλα τα ανθρώπινα ιδεώδη, κάθε έννοια δημοκρατίας, ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Από χθες, στήνει καταυλισμούς χιλιάδων λαθρομεταναστών κατά μήκος των συνόρων του Έβρου, ενώ ετοιμάζεται να εξαπολύσει κατά τη διάρκεια της Άνοιξης και του Θέρους χιλιάδες πλαστικές λέμβους με μετανάστες στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Είμεθα σε πόλεμο με την Τουρκία. Οι ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομία των γειτόνων, εφοδιάζουν με χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ειδικά πριόνια για τα συρματοπλέγματα τους μετανάστες που χθες προέβησαν σε νέες επιθέσεις. Ο στρατός μας, η αστυνομία μας, οι όλοι κάτοικοι του Έβρου είναι σε 24ωρη επαγρύπνηση φρουρώντας τα σύνορα. Το φρόνημα είναι υψηλό και η καρδιά και η ψυχή όλου του λαού είναι κοντά τους. Είμεθα σε συναγερμό σε ολόκληρη τη χώρα και θα αντιμετωπίσουμε ως μία γροθιά, ως ένα ξίφος όλες τις απειλές εναντίον των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Όλοι οι κάτοικοι των νησιών, άνδρες, γυναίκες, νέοι πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με όπλα. Είναι απολύτως βέβαιο, ότι οι πράκτορες του Ερντογάν και διάφοροι ύποπτοι των ΜΚΟ, θα επιχειρήσουν επεισόδια και διάλυση της τάξης και της οικονομίας στα ακριτικά νησιά μας. Αυτό πρέπει να τελειώσει άμεσα. Πρέπει να δημιουργηθούν σε νησιά όπισθεν της πρώτης γραμμής, σύγχρονες και ανθρώπινες εγκαταστάσεις, όπως η νήσος Έλις ή άλλα σύγχρονα κέντρα διαλογής μεταναστών σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να τελειώσει η ιστορία της υπερφόρτωσης ατάκτων και αγνώστου προέλευσης μουσουλμάνων και Αφρικανών που κινούνται στις δομές των κοινωνιών που αποτελούν την πρώτη γραμμή της κοινωνικής άμυνας.
Ταχύτατα πρέπει να γίνει η εκκένωση όλων των νησιών και η μεταφορά σε εγκαταστάσεις μη κατοικημένων νησιών ή απομονωμένων περιοχών που θα ελέγχονται πλήρως από τις αρχές ασφαλείας της χώρας. Μιλάμε για εγκαταστάσεις ανθρώπινες και πλήρως απαραίτητες για την εθνική ασφάλεια. Δεν υπάρχει χώρος, δεν υπάρχει άμεσο σύστημα αφομοίωσης και απορρόφησης εκατοντάδων χιλιάδων ξένων. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό, από όλους μας. Αριστερούς και Δεξιούς. Είναι κανιβαλισμός να τους πετάς σε διάφορες πόλεις και κωμοπόλεις, προκειμένου να κερδίσουν τα όρνεα των ΜΚΟ, αντί να τους έχει η ελληνική πολιτεία σε εγκαταστάσεις μακριά από την ηπειρωτική χώρα. Έτσι μόνο θα δοθεί το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι βραδεία και σχολαστική η επιλογή, η απορρόφηση ή η επαναπροώθηση.
Εφόσον η Ευρώπη δεν τους θέλει και εμείς αποτελούμε μέρος της. Εφόσον η Ευρώπη δεν θέλει ισομερή διανομή αλλά μας θέλει ανθρωποαποθήκη, τότε θα πρέπει οι Έλληνες ευρωπαίοι πολίτες να αντιμετωπιστούν με τα ίδια κριτήρια, δηλαδή δεν είναι δυνατόν εμείς να παριστάνουμε τους φιλόξενους και το σύνολο της πολιτισμένης Ευρώπης να είναι οι πονηροί αφιλόξενοι!
Οι Αφρικανοί πρέπει να επαναπροωθηθούν στη Μαύρη Ήπειρο, στις χώρες τους και το ίδιο πρέπει να γίνει σύντομα σε συνεργασία με τρίτες χώρες για ένα μεγάλο μέρος των υπολοίπων. Είναι ακατανόητο το γεγονός, ότι οι μουσουλμάνοι, πολλοί από τους οποίους έχουν και κομπόδεμα και πληρώνουν τους διακινητές, δεν καταφεύγουν σε μουσουλμανικές χώρες αλλά εργαλειοποιούνται από τη γειτονική Τουρκία και χρησιμοποιούνται ως όπλο για τις επεκτατικές βλέψεις της. Γιατί δεν πάνε να πιάσουν δουλειά στα Εμιράτα; Γιατί δεν καταφεύγουν στη γειτονική Αίγυπτο; Γιατί δεν πηγαίνουν στην Ιορδανία; Γιατί δεν αναζητούν συγγενείς μουσουλμανικές χώρες στη Βόρειο Αφρική; Αλλά έρχονται προς τα σύνορά μας, ενώ γνωρίζουν ότι η Ευρώπη δεν αντέχει ή δεν θέλει άλλους μετανάστες. Αύριο κιόλας, πρέπει να υπάρξουν τουλάχιστον δύο από τα πολλά νησιά του Αιγαίου, που θα δεχτούν το σύνολο των μεταναστών που υπάρχουν στα ακριτικά νησιά. Ο Ερντογάν έχει καταλάβει ότι ο Μητσοτάκης θα προστατεύσει πάση θυσία τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και ότι παρά τις ηλίθιες κόντρες τους, οι Έλληνες θα μείνουν ενωμένοι. Για αυτό επιτίθεται σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού και χρησιμοποιεί πλέον ύβρεις και λοιδορίες. Υπάρχει μια ανεμοδούρα πολιτική στην αντιπολίτευση και ακούγονται και ανοησίες γύρω από το αίτημα ασύλου. Η Ελλάς δεν μπορεί να κάνει τίποτα διαφορετικό πλέον από ό,τι κάνει η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Αυστρία και όλη η Ευρώπη.
Πολύ καλά κάνει η κυβέρνηση και δίνει το μήνυμα ότι δεν παρέχει κανένα άσυλο. Ας μην κάνουμε πίσω τώρα. Όλος αυτός ο κίνδυνος που είναι πάνω στα ακριτικά νησιά μας, πρέπει να εξουδετερωθεί, πρέπει να αποφορτιστεί. Πρέπει πάση θυσία να παραμείνουμε ενωμένοι και να μεταφέρουμε όλους τους μετανάστες σε οργανωμένες εγκαταστάσεις, μακριά από κατοικημένες περιοχές και υπό τον πλήρη έλεγχο των κρατικών δυνάμεων ασφαλείας. Μιλάω για κέντρα διαλογής, απορρόφησης και επαναπροώθησης. Όταν λέω απορρόφησης, εννοώ, εκείνους που μπορεί να δεχτεί λόγω ικανοτήτων και δεξιοτήτων ισομερώς η Ευρώπη.crashonline.gr