Πέμπτη, Μαρτίου 26

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ...

Μαζικές απολύσεις!

Ελευθέριος Βενιζέλος : Με SMS και... συγγνώμη απολύθηκαν 300 άτομα!!!Μαζικές απολύσεις!
Στο Αεροδρόμιο της Αθήνας η Swissport εστειλε ...sms στους υπαλλήλους ενημερώνοντας :
300 που ειναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου απολύονται!
Όσοι ειναι με αορίστου χρόνου, θα εχουν μείωση μισθού 50% !
«Η επόμενη μέρα δεν θα είναι ίδια»
«Η επόμενη μέρα δε θα είναι η ίδια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο …συντάκτης του μηνύματος της Swissport, προσθέτοντας πως «η δική μας εταιρία λόγω της κρίσιμης αυτής κατάστασης είναι στη δυσάρεστη θέση να σταματήσει άμεσα τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου».
Με το ίδιο μήνυμα ενημερώνονται και οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου ότι θα ενταχθούν στο καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας, τουλάχιστον οι μισοί:
«Οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου θα ενταχθούν στο καθεστώς της εκ περιτροπής απασχόλησης Υπολογίστε περίπου στο 50%. Θα έχετε περισσότερες πληροφορίες σύντομα.
Ολα αυτά μέχρι να επανέλθουμε στην κανονικότητα».
Ανάμεσά στους απολυμένους, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε περίπου 300 άτομα, βρίσκονται και άνθρωποι, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς αναγκες δεδομένου ότι έχουν συνεχείς και αδιάλειπτες ανανεώσεις των συμβάσεών τους για πάνω από μία δεκαετία, όπως ο Δαμιανός Κοντοπίθαρης, ο οποίος εργάζεται στην Swissport από το 2009:
«Πρόκειται για χάος.
Αλλοι ειδοποιήθηκαν με τηλέφωνα, άλλοι με μήνυμα.
Αλλωστε εκτός του προσωπικού ασφαλείας, οι υπόλοιποι βρισκόμασταν ήδη σε αναγκαστική άδεια καθώς ελάχιστες πτήσεις εκτελούνται.
Κανείς δε γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη δουλειά τους.
Από το δικό μου τμήμα εργατών και χειριστών στην πίστα πρέπει να έμειναν οι δέκα από τους πενήντα που απασχολούσε.
Ουσιαστικά αυτοί που ήταν αορίστου χρόνου, τους οποίους πλέον περιμένει η εκ περιτροπής εργασία» λέει ο ίδιος στο ethnos.gr.
Δεν προβλέπεται επίδομα 800 ευρώ
Η απόλυση δεν ήταν το μοναδικό χαστούκι γι΄αυτήν τη μερίδα εργαζομένων, καθώς ως συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου δεν προβλέπεται να λάβουν καν το επίδομα των 800 ευρώ και μένουν ουσιαστικά απροστάτευτοι:
«Κυνηγάμε αυτό το δικαίωμα με δικηγόρο, καθώς φαίνεται ότι οι συμβασιούχοι εξαιρούνται και έχει σημασία αν μιλάμε για λήξη ή αναστολή της σύμβασης εργασίας.
Ετσι κι αλλιώς στην εταιρία υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικά καθεστώτα, άλλοι έχουν δίμηνες συμβάσεις, άλλοι εξάμηνες, άλλοι είναι τετράωρης απασχόλησης, άλλοι εξάωρης, κλπ».
Αλλά και όσοι δεν έλαβαν αντίστοιχα μηνύματα καθώς είναι εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ήδη αναμένουν ενημέρωση για εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων, Χρήστος Καραγιάννης:
«Τις τελευταίες ημέρες σταματούν τους εργαζομένους ορισμένου χρόνου σταδιακά όποτε λήγουν οι συμβάσεις των περισσότερων.
Αυτές τις ημέρες το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει να εφαρμόζεται και στους υπόλοιπους η εκ περιτροπής εργασία.
Αλλωστε είναι κάτι, το οποίο η άλλη εταιρία επίγειας εξυπηρέτησης, η Goldair, ξεκίνησε ήδη να εφαρμόζει από τις 18 Μαρτίου με επίσημη ανακοίνωση που έστειλε στους εργαζομένους της».
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Goldair, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν στις 17 Μαρτίου ότι «λόγω σημαντικού περιορισμού της δραστηριότητας της επιχείρησης και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης και διαβούλευσης με το Σύλλογο Προσωπικού Επίγειας Εξυπηρέτησης Goldair, αποφασίστηκε η εφαρμογή του συστήματος εκ περιτροπής απασχόλησης στο σύνολο των εργαζομένων από 1 έως 4 ημέρες εργασίας εβδομαδιαίως με κυλιόμενες βάρδιες ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες».
ΣΧΟΛΙΟ Διαχειριστή Ιστολογίου: ΘΡΗΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙΜΩΓΗ θα ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ το επόμενο ...άγνωστης ακόμη διάρκειας χρονικό διάστημα, για όλο τον κόσμο και πιο ειδικά για την Ελλάδα μας….
Μας έχωσαν βουβά και σιωπηλά μέσα στα σπίτια μας απο νωρίς... ελπίζοντας ότι ... με Μέτρα που παραπέμπουν στον ... Μεσαίωνα, θα περιορίσουν τον κακό Covid-19...
Για να δούμε θα τα καταφέρουν;;; 
Πάντως ο Π.Ο.Υ. και κάποιοι πραγματικοί ΕΙΔΙΚΟΙ και όχι δήθεν ειδικοί σφουγγοκωλάριοι... προειδοποιούν για φιάσκο...
ΕΜΕΙΣ να οργανωθούμε αγαπητοί αδελφοί, γι' αυτό που φαίνεται ότι έρχεται!
Να στηριχθούμε μεταξύ μας, να μην καταντήσουμε ζούγκλα...
Μόνο με την αγάπη, την συναλληλία και φυσικά την βοήθεια του Θεού μας θα το ξεπεράσουμε κι αυτό!
Γι' αυτό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ας είμαστε πιο χαλαροί κι ας ΜΗΝ βγάζουμε τα σωθικά μας...
Όσο περνάει ο καιρός θα δυσκολεύουν τα εσωτερικά μας...
Αντί να κατακρίνουμε και να ξεσπάμε στους άλλους, περισσότερη προσευχή, Μετάνοια κι έχει ο Θεός...
Ο Άγιος Θεός να σκεπάζει τους καλοπροαίρετους και να μας φωτίζει  σε Μετάνοια!!!
Κωνσταντίνος Μίχος          https://shmantikanea.blogspot.com